Caută
Close this search box.

169 persoane primesc ajutor în cadrul proiectului ADRA ”Sprijin umanitar COVID-19”

Infecția cu virusul SARS-CoV-2, numită de către Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și COVID-19 (abreviere din limba engleză ”coronavirus disease 2019”), sindrom respirator viral cauzat de coronavirusul sindromului respirator acut sever 2, a fost declarată pandemie, pe data de 11 martie 2020, de către Tedros Adhanom Ghebreyesus, Director General OMS, care a propus o serie de recomandări, dintre care unele direcționate către publicul larg. 

În contextul provocat de apariția COVID-19 în rândul populației României (în data de 26 februarie 2020 a fost confirmat primul caz pe teritoriul României), Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România își îndeplinește misiunea, fiind gata să acționeze pentru sprijinirea celor afectați. 

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este ADRA-Coronavirus-ultrastructural-morphology-2019-e1584599307472.png

În cadrul proiectului ”Sprijin umanitar COVID-19”, special creat pentru situația actuală, ADRA România își propune diminuarea riscurilor generate de apariția virusului COVID-19 în rândul populației, obiectivul fiind atins prin promovarea măsurilor de prevenție și adaptabilitate socio-economică și prin asigurarea necesarului de produse de bază pentru menținerea siguranței.

Astfel că, în perioada 8-14 martie 2020, ADRA România a fost alături de 169 de persoane, respectiv: 

  • 107 bătrâni aflați într-un centru rezidențial au primit alimente de bază, aceștia făcând parte din populația cu risc crescut în contextul COVID-19; 
  • 43 persoane au primit servicii de instruire în vederea monitorizării activităților economice și servicii de consiliere antreprenorială în vederea desfășurării activităților economice în limitele impuse indirect de apariția COVID-19; 
  • 17 persoane provenite din medii defavorizate au primit pachete cu alimente de bază și produse de igienă în cadrul proiectelor de asistență socială cu scopul prevenirii infectării cu COVID-19;
  • 2 persoane, victime ale violenței în familie din ”Centrul de Primire în Regim de Urgență pentru Victimele Violenței în Familie – Casa ADRA”, au primit asistență medicală, socială, psihologică, juridică, tichete de masă și au fost transportate cu autoturismul la supermarket pentru cumpărături în vederea reducerii riscului infectării cu virusul COVID-19. 

Ajutorul umanitar ADRA România, constând în servicii de informare, conștientizare, consiliere și în distribuție de alimente și produse de igienă a fost efectuat de către personalul calificat al echipei ADRA care a acționat conform politicilor de securitate și siguranță și a normelor impuse de legile actuale ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Grupului de Comunicare Strategică, Ministerului Sănătății, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), în parteneriat cu autoritățile locale și instituții acreditate, unele servicii specializate fiind externalizate. 

”Este o perioadă grea pentru țara noastră, fapt ce ne motivează să continuăm să fim în slujba celor în nevoie cu și mai multă determinare. Trăim vremuri în care mai mult ca oricând suntem chemați să fim solidari și responsabili, deschiși pentru modalități noi de implicare în acțiuni social-umanitare. Implicarea în atât de multe acțiuni sociale reprezintă o recunoaștere a faptului că locul nostru trebuie să fie alături de cei sărmani. Nu pot decât să-i felicit pe toți cei ce se alătură inițiativelor ADRA și care doresc să crească frumos spre binele semenilor” a declarat Aurel Neațu, Președinte Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din România. 

”Și în contextul infectării populației la nivel mondial cu virusul COVID-19, ADRA își reafirmă solidaritatea în forma cea mai aplicată cu cei care au nevoie de ajutorul nostru. Nu știm cum vor evolua lucrurile în țara noastră sau la nivel mondial, însă întotdeauna ADRA a știut să stea alături de semenii ei care au trecut prin situații vulnerabile. Suntem interesați de siguranța echipei și a beneficiarilor ADRA existenți din cadrul proiectelor pe care le implementăm. În cadrul noului proiect Sprijin umanitar COVID-19 nu spunem că facem totul, însă facem ce putem și ce suntem lăsați să facem. ADRA slujește umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit. Prin excelență, ADRA este echipa în care, în modul cel mai practic, poți experimenta stilul acesta de viață” a declarat Robert Georgescu, Director Executiv ADRA România.

”Răspunsul pentru situații de urgență face parte din identitatea ADRA. Până acum, acestea erau provocate în general de inundații, zăpezi, incendii și ne obișnuiserăm deja cu un anumit mod de intervenție. Situația creată de apariția COVID-19 este un context nou de acțiune pentru ADRA, însă respectând principiile de siguranță și securitate pentru membrii echipei și pentru beneficiari, luând în considerare nevoile specifice ale populației și bazându-ne pe colaborarea cu autoritățile competente sunt convinsă că ADRA își va duce la îndeplinire misiunea cu brio și de această dată în cadrul proiectului Sprijin umanitar COVID-19” a declarat Simona Condrachi, Manager Proiect Situații de Urgență ADRA România. 

Implică-te și tu!

Cei care doresc să se alăture echipei ADRA România în proiectul ”Sprijin umanitar COVID-19” și să se implice, o pot face prin:

Începând cu anul 1990, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare de care beneficiază întreaga populație. Conducându-se în proiectele asumate după motoul ”Dreptate. Compasiune. Dragoste.”, ADRA România aduce bucurie și speranță în viețile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor și a demnității umane. ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, organizația umanitară globală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, una dintre cele mai răspândite organizații neguvernamentale din lume, fiind activă în peste 130 de țări și conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios, cu scopul de a sluji umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit.

https://www.youtube.com/watch?v=ZKaO1HYLIpc&feature=youtu.be

ADRA România

2 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate