Caută
Close this search box.

ADRA împarte speranță sinistraților din județul Tulcea

ADRA România în colaborare cu Bisericile Belu și Maranatha din București, în această săptămâna și-a desfășurat misiunea în Ceatalchioi, județul Tulcea. „După ce apele s-au retras cu greu din această localitate, am putut pătrunde acolo doar cu sprijinul Poliției de Frontieră care ne-a pus la dispoziție un vaporaș și două bărci, singura cale de acces fiind decât calea apei. Beneficiind de sprijinul autorităților locale am reușit să ajungem în acel sat izolat de lume, pentru a le duce oamenilor pachete de hrană și igienă alături de pături, îmbrăcăminte și mai ales speranța că nu sunt singuri în aceste momente de pierdere pe care le trăiesc”, ne-a declarat domnul Sorin Goleanu, director ADRA.

Case plutind în apă, ulițe transformate în mici canale pe care te puteai plimba numai cu barca, grădini distruse de mâl și un lac de toată frumusețea, format la margine de sat în locul islazului de altădată, aceasta este imaginea oferită de satul Ceatalchioi la ora actuală. Din totalul de 150 de case, puține gospodării au mai rămas întregi iar mare parte din familiile din sat sunt încă răspândite în adăposturile din Tulcea, așteptând să găsească o soluție.

Departe parcă de restul localităților, oamenii din acest sat cu greu își duceau existența înainte de inundații, principala lor ocupație fiind agricultura și pescuitul. Acum deși au pierdut aproape tot, se gândesc să o ia de la capăt, convinși fiind că apartenența la acel loc le va da putere să-și ia viața de la capăt.
Membrii echipei ADRA au evaluat situația tristă de la fața locului și au inclus această localitate în lista locurilor unde va fi nevoie de materiale de construcție și voluntari, pentru reconstrucția caselor distruse și repararea celor rămase în picioare.

„Mulțumim pentru că ați venit până la noi”, au fost cuvintele cu care localnicii s-au despărțit de echipa de voluntari și angajați ADRA. Un vechi proverb spune că dăruirea este o stare de fapt nu un cuvânt. Recunoștința oamenilor aflați în necaz ne-a învățat acest mare adevăr, iar ADRA în ciuda circumstanțelor economice nefavorabile, și-a propus să le fie aproape acestor oameni până când vor vedea lumina unui nou început.

Schimbă o viață și vei schimba lumea!

Ramona Chiriță

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate