Caută
Close this search box.

ADRA România acreditată ca furnizor de servicii sociale

Comisia de acreditare a furnizorilor de servicii sociale a Municipiului Bucureşti la şedinţa sa din 20 martie 2007 a decis să acorde Agenţiei Adventiste pentru Dezvoltare Refacere şi Ajutor – ADRA România – acreditarea ca furnizor de servicii sociale. Acreditarea a avut în atenţie dosarul depus de ADRA România la sfârşitul lunii noiembrie 2007 prin care aceasta solicita Comisiei acreditarea a două centre care urmează să-şi consolideze activitatea în domeniul asistenţei sociale. Este vorba de Centrul de Consiliere şi Sprijin pentru Victimele Dezastrelor Naturale şi Centrul de Informare şi Consiliere pentru persoanele aflate în dificultate.

Comisia a decis în unanimitate acreditarea celor două Centre pe o perioadă de trei ani. Această decizie este un important pas înainte în recunoaşterea activităţii ADRA România ca partener social credibil, oferă un plus de profesionalism organizaţiei şi reprezintă o poartă de acces spre fonduri guvernamentale şi europene. De cealaltă parte, ADRA va trebui să facă dovada încrederii oferite, prezentând o dată la trei luni un raport privind activitatea acestor centre.

Cele două centre au ca obiective generale: identificarea nevoilor sociale individuale, familiale sau de grup, măsuri şi acţiuni de urgenţă în vederea reducerii efectelor situaţiilor de criză, sprijin pentru menţinerii în comunitate a persoanelor aflate în dificultate, consiliere psihologică şi acţiuni de conştientizare şi sensibilizare socială precum şi activităţi de informare despre drepturi şi obligaţii sau activităţi socio-educative pentru părinţi şi copii aflaţi în dificultate.

Valeria Roman, ADRA România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate