Caută
Close this search box.

ADRA Romania așteaptă peste 6000 de copii să se implice în proiectul „Copii ajută copii”

adra_copii2_2012
Copii ajută copii

Una dintre cele mai apreciate activități ale proiectului ADRA România, „Copii ajută copii” o reprezintă oferirea de către copii a unor cadouri la sfârșit de an altor copii aflați în situații deosebite. An de an, numărul celor care s-au înscris în acest proiect a crescut ajungând până la 6000. Anul acesta reprezentanții ADRA se așteaptă ca numărul de copii care se vor înscrie din toata țara să fie depășit.

În prezent, se distribuie deja pușculițe pentru pregătirea pachetelor de sfârșit de an tuturor copiilor care s-au înscris în proiect, manifestând entuziasm și hotărârea de a se implica activ în viețile copiilor mai puțin favorizați. Activitatea de distribuire și asamblare a pușculițelor este un moment foarte apreciat de copiii care au participat și în alţi ani, întrucât ei încep să lucreze în echipă împreună cu părinții, educatorii sau instructorii, acesta fiind primul pas în motivarea lor.

Ulterior, pe parcursul timpului, copiii vor fi stimulați să economisească prin relatări și prezentări despre viața copiilor săraci aflați deja în alte proiecte ADRA, iar în preajma sărbătorilor copiii participanți la proiect se vor întâlni personal cu copiii defavorizați, dăruindu-le cadoul pe care l-au pregătit cu atâta drag.

Am avut bucuria să constatăm că multe dintre activitățile propuse în anul 2011 de către ADRA România în cadrul noii strategii de dezvoltare a acestui proiect au fost derulate cu succes in multe zone ale țării. Ne dorim ca si in anul 2012 acest gen de activități să se dezvolte în cât mai multe regiuni, astfel încât prin legaturile de prietenie ce se vor creea, copiii săraci să fie susținuti pe parcursul întregului an.

a declarat Sorin Goleanu, director ADRA România.

De-a lungul anilor în care ADRA România a implementat proiectul „Copii ajută copii” sute de copii de grădiniță și școală primară din instituția noastră, s-au implicat cu toată inima în a aduce bucurie copiilor săraci. În scurt timp am hotărât să folosim nu doar ocazia de la sfârşit de an, ci și ocazia de 1 Iunie pentru a mobiliza copiii pentru acest proiect, iar de anul acesta dorim să dezvoltam proiectul astfel că fiecare clasă va pregăti pe tot parcursul anului școlar pachete, iar copiii vor merge personal să le ofere celor nevoiași

ne-a declarat Dănuț Bărcăceanu, capelanul Liceului Teoretic „Mihai Ionescu” din București.

Înscrie-te și tu sau împreună cu şcoala ta și fă o bucurie unor copii chiar înainte de sărbători!

Dacă ești părinte solicită chiar acum în mod gratuit o pușculiță pentru a-l stimula pe copilul tău să se gândească și la cei de lângă el!

Pentru cei care doresc să organizeze acest proiect împreună cu un grup de copii dintr-o grădiniță, școală sau biserică este pregatit și un ghid pentru implementarea acestui proiect.

Înscrieri pe: office@adra.ro

Viitorul îl pregătim chiar de azi iar copiii reprezintă viitorul.
„Schimbă o viață și vei schimba lumea!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate