Caută
Close this search box.

ADRA România implementează proiectul „Pod peste ape” în judeţul Galaţi

34Ca de fiecare dată, în situațiile de criză, pe langă durerea pricinuită de dezastrul care vine pe neașteptate, se poate vedea și solidaritatea umană.

Exact așa s-a întamplat și în urma inundațiilor din județul Galati, care au avut loc săptămâna trecută. Potrivit ultimelor statistici, mai mult de 3500 de persoane au fost evacuate din peste 700 de case afectate de inundații din 22 de localitați, insă cel mai dureros fiind faptul că au pierit în ape 9 suflete care nu au putut să învingă în bătălia cu șuvoaiele.

Încă de la început, ADRA România a demarat proiectul „Pod peste ape” și a dorit să fie aproape de cei în suferință. La apelul ADRA de a ne implica activ în ajutorarea semenilor aflati in necaz, foarte multi voluntari, printre care foarte mulți membrii ai bisericilor adventiste din țară, au raspuns „prezent” și au venit pe teren pentru a ajuta la curățarea caselor de mâl dar, în același timp, încărcați cu multe produse de strictă necesitate oferite cu o inimă largă. Le mulțumim din inimă tuturor!

Împreună s-au putut distribui până în prezent aproximativ 10 tone de alimente, articole de igienă, articole de curățenie, apă, pături, etc în patru din cele mai afectate localități: Cudalbi, Costache Negrii, Cuca și Pechea.

Dincolo de durerea care se putea citi pe chipurile acestor oameni, se putea vedea și încrederea în Dumnezeu, căruia mulțumeau că au rămas în viață.

Eram plecati, eu și sotul meu, când apele au năvălit peste localitatea noastră și ne-am grabit căt am putut ca să ajungem acasă, unde ne așteptau cei trei copilași ai noștri: o fetiă de 15 ani, o fetiță de 9 ani și un băiețel de numai 3 anișori. Nu am reușit să ajungem la ei atât de repede cât ne-am fi dorit, pentru că apele au transformat mașina pe care o conduceam într-o barcă pe care o loveau de tot ce ieșea în cale. Intre timp, fetița cea mare se lupta cu apele. A scos totul din priză, a luat pe fratele mai mic si pe sora ei și i-a pus sus pe mobilă, iar acolo au stat până au primit ajutor. Fetița are noaptea coșmar că scapa frățiorii ei in apă și aceștia pier. Apele ne-au luat tot, absolut tot, dar mulțumim lui Dumnezeu că suntem toți în viață!

ne-a declarat cu lacrimi în ochi o doamnă din localitatea Cudalbi.

Din experiența anilor trecuți, știm că va veni un timp când televiziunile nu vor mai fi interesate de acest subiect și se vor focusa pe altceva, însă nevoile oamenilor de aici vor fi în continuare foarte mari. Ca urmare, ADRA România va continua și în zilele următoare să fie alături de acești oameni, oferindu-le produse de care au nevoie urgentă acum, însă, pe termen lung, va demara proiectul ‘Speranța mai presus de ape”, prin care, ca și în anii trecuți, în situații similare, va ajuta la repararea sau refacerea locuințelor distruse de ape.

Sorin Goleanu, director ADRA România

Pentru cei care simt împreună cu acești oameni necăjiți, și vor să depună o sumă direct în contul ADRA România pentru a ajuta la finalizarea cu succes a acestor proiecte, oferim mai jos lista acestor conturi bancare deschise la BCR sector 3, București:

  • RO73 RNCB 0074 0292 1540 0001 – LEI
  • RO46 RNCB 0074 0292 1540 0002 – USD
  • RO78 RNCB 0074 0292 1540 0008 – EUR
  • RO89 RNCB 0074 0292 1540 0004 – GBP

SWIFT Code: RNCBROBUXXX

Mâine, 21 septembrie 2013, începand cu ora 15:00, veți putea urmări o ediție specială a emisiunii „Din toată inima” la Speranța TV sau pe internet la www.sperantatv.ro în care se va vorbi despre ultimele informații de la fața locului.

Această emisiune o puteți urmări în avans mai jos.

Doar alături, unii de ceilalți, vom putea da glas motto-ului ADRA:

Schimbă o viață și vei schimba lumea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate