Caută
Close this search box.

ADRA Romania primește din nou finanțare de 50.000 de euro pentru Centrul de Primire in Regim de Urgență pentru Victimele Violenței în Familie (Casa ADRA)

cgmb_1La sfârșitul lunii noiembrie a anului 2012, în cadrul Consiliului General al Municipiului București, Primăria Generală, prin intermediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, aproba un acord de asociere cu ADRA România în vederea susținerii Centrului de Primire în Regim de Urgenţă Pentru Victimele Violenţei în Familie – Casa ADRA.

Acordul respectiv prevedea atât o finanţare pentru anul 2013 cu suma de 42.000 de Euro pentru sprijinirea ADRA în asigurarea adăpostului, hranei, consilierii psihologice, asistenţei sociale şi medicale a victimelor violenţei în familie, cât și o colaborare mai strânsă în ceea ce privește combaterea acestui fenomen.

Deși, pe parcursul anului trecut, ADRA România s-a putut bucura de finanțare pentru Casa ADRA, venită din partea Primăriei Generale a Municipiului București, acest lucru nu ne oferea siguranța faptului că și pentru anul 2014 lucrurile vor sta în același fel. Trebuie să recunosc că am avut emoții în legătură cu primirea unui nou vot pozitiv, ținând cont de multele proiecte importante care se găseau pe agenda Consiliului General. Faptul că și de data aceasta votul a fost unul în favoarea proiectului nostru, pe de o parte, ne onorează foarte mult dar, pe de altă parte, ne responsabilizează încă o dată în vederea implementării acestui proiect cu înalt profesionalism

a declarat directorul executiv al ADRA România, Sorin Goleanu.

Din punctul meu de vedere, aprobarea spre refinanțare a proiectului Casa ADRA în cadrul ședinței de ieri 28/02/2014, reprezntă ceva normal, dat fiind faptul că ADRA a demonstrat de-a lungul timpului că merită cu prisosință acest lucru

a declarat doamna Cosmina Simiean, directorul general al Directiei Generale de Asistență Socială a Municipiului București – DGASMB

Începând cu anul 2009, ADRA România conduce Centrul de Primire în Regim de Urgenţă a Victimelor Violenţei în Familie – Casa ADRA. În acest centru, ADRA oferă cazare, hrană şi asistenţă medicală de urgenţă femeilor care au reclamat violenţa domestică organelor competente. Serviciile oferite includ şi consiliere psihologică individuală şi de cuplu, asistenţă socială, îndrumare către un jurist, pentru cazurile în care victimele sunt angajate în procese cu abuzatorul.

De asemenea, campaniile realizate în această perioadă („Bărbați adevărați”, „Ciocu MARE!”, „Dai în ea? Dăm în tine… cu LEGEA!” și, de asemenea, campania desfășurată în anul 2010, în parteneriat cu campionul monidal de box, Leonard Doroftei – „Îți place să dai? Alege-ți un partener pe măsură!”) au făcut ca ADRA România să fie recunoscută ca un lider de opinie important pentru populație, un partener de încredere și vector de vizibilitate pentru cei care au susținut aceste proiecte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate