Caută
Close this search box.

”Am hotărât să susțin 5 copii… Nu îmi pare rău!”

ADRA vreau la scoala - carnet noteAndreea Chelaru, din localitatea Parava, județul Bacău, este o fetiță frumoasă, cu rezultate bune la învățătură și un exemplu pentru colegii din clasa ei. Atunci când avea 4 ani, tatăl ei, într-un acces de furie, fiind sub influența băuturilor alcoolice, a venit acasă și și-a luat la bătaie soția, până când a ucis-o. Cele două fetițe, de 6 și respectiv 4 ani, au rămas fără mamă, iar tatăl a fost condamnat la ani grei de închisoare. Chiar dacă au trecut mai mulți ani de la incident și acum cele două fete își amintesc de scena la care au fost martore în ziua aceea neagră.

ADRA vreau la scoala - semnatura primireÎn prezent, fetițele sunt crescute de bunica maternă, o femeie văduvă, trecută de 65 de ani, care trăiește dintr-o pensie modestă. Pentru bunica, creșterea celor două nepoate a constituit o mare provocare. A avut momente când a fost extrem de greu și deseori spunea: ”Prefer să rămân eu fără mâncare, dar să le văd pe ele sătule și să îmi rămână ceva bani și pentru școală.” Andreea este un copil care visează frumos. Își dorește să ajungă în viață un om de valoare, să aibă un loc de muncă și, mai ales, să fie aproape de bunica ei care a crescut-o.

ADRA vreau la scoala - pacheteProiectul ADRA „Vreau la școală!” a fost conceput pentru copii ca Andreea, care își trăiesc copilăria în condiții grele, dar care dau dovadă de hotărâre și încredere că își vor putea depăși condiția și vor reuși să-și construiască un viitor mai bun. Rezultatele bune pe care le obțin la școală evidențiate și în carnetul de note, indiferent de condițiile de acasă, întăresc această dovadă.

ADRA vreau la scoala - voluntari”De când am aflat de la ADRA România de copiii aceștia, de poveștile, de nevoile lor, dar mai ales de dorința și determinarea lor de a merge la școală, am hotărât să susțin 5 copii în fiecare lună dintre multiplele de cazuri existente. Nu îmi pare rău! Mă bucur pentru că există astfel de inițiative. Consider că prin acest proiect, ADRA mi-a oferit și mie privilegiul de a contribui la facilitarea accesului la educație și învățământ acestor copii. Demersul nostru, al tuturor de a investi în educația tinerilor de astăzi își va găsi împlinirea, ecoul în progresul civic, social, moral, intelectual, pe care-l dorim generațiilor ce vor urma și societății, în ansamblul ei” a declarat Dr. Emanuel, unul dintre sponsorii proiectului ADRA ”Vreau la școală!”.

ADRA vreau la scoala - semnatura primire 2Începând cu anul 2006, ADRA România a demarat proiectul ”VREAU LA ȘCOALĂ!” prin care dorește să lupte împotriva abandonului școlar prematur, încercând să ajute la depășirea a două praguri dificile pe care acești copii le întâmpină: intrarea în gimnaziu și intrarea în liceu. Beneficiarii sunt identificați prin intermediul parteneriatelor cu primăriile locale și prin colaborarea strânsă a voluntarilor locali ADRA cu directorii școlilor din zonă.

În anul școlar 2015 – 2016, pe plan național, 370 de copii premianți din Banat, Crișana, Dobrogea, Maramureș, Moldova, Muntenia, Oltenia și Transilvania sunt susținuți de zeci de sponsori, prin ADRA România, în procesul educațional, oferindu-le în fiecare lună alimente, rechizite școlare, articole de igienă și îmbrăcăminte.

ADRA vreau la scoala 2014Fii altături de ADRA România și investește în educația copiilor ca Andreea, care speră și își doresc un viitor mai bun, prin educație! Investește 150 RON / lună pentru un copil și speranța pentru un viitor mai bun va deveni o certitudine. Ei au nevoie astăzi de tine ca să-i susții pentru a se asigura că există și că au valoare. Educația pe termen lung înseamnă eliberarea acestor copii din lanțurile sărăciei și dobândirea unui nou statut în societate.

ADRA România susține educația! Cei care doresc să se alăture echipei ADRA România în proiectul ”VREAU LA ȘCOALĂ” și să se implice, o pot face prin:

  • voluntariat,
  • prin donații materiale (în special rechizite, produse alimentare și de igienă, dar și îmbrăcăminte), dar și prin
  • donații financiare în conturile ADRA sau
  • donând chiar acum direct pe site-ul adra.ro/doneaza, pentru proiectul ”Vreau la școală”.

 ADRA România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate