Caută
Close this search box.

Concertul caritabil desfășurat la Biserica Neagră din Brașov aduce 7200 Ron pentru proiectul „Vreau la Școala” implementat de ADRA în această regiune

imagine_interior_bisericaneagraSâmbătă, 28 septembrie, de la ora 18:00 la Biserica Neagră din Braşov a avut loc un concert caritabil, susţinut de Grupul Voces şi organistul Steffen Schlandt.

Peste 400 de persoane s-au adunat pentru a asculta imnuri de calitate înălţate de aceste tinere voci armonizate de binecunoscuta orgă din Biserica Neagră. Au fost interpretate atât piese corale din spațiul american contemporan, precum și piese acappella.

Toţi cei prezenţi la concert au fost sensibilizaţi de mesajul muzicii și de prezentarea nevoilor beneficiarilor proiectului „Vreau la școala”. Astfel că la sfârşitul concertului, în urnele pregătite pentru donaţii, oamenii au oferit peste 3000 lei, aproape încă odata preţul biletelor de intrare. Astfel, suma totală strânsă pentru proiectul ADRA România a fost de 7200 lei.

Pentru noi a fost o onoare să avem această oportunitate de a cânta în Biserica Neagră, alături de organistul Steffen Schlandt. Ne-a bucurat să vedem biserica plină şi, mai mult, ne-am bucurat când am aflat suma strânsă. Am reuşit să ne atingem scopul, acela de îmbunătăţi viaţa unor copii săraci, aducându-i în acelaşi timp laudă Dumnezeului nostru prin cântec,

a declarat Emanuel Suciu, dirijorul Grupului Voces.
Prezent la acest concert caritabil Martin Meyer, unul din cei trei preoți ai Bisericii a declarat la început:
 

Astăzi participăm la un proiect al Grupului Voces, un proiect caritativ care ne arată că şi în zilele noastre credinţa şi cunoaşterea sunt strâns legate şi nu se exclud reciproc. Astfel, începem acest concert în numele Tatălui, al Fiului şi al Sfântului Duh. Muzica să ne fie spre fericire, copiilor spre folos, iar lui Dumnezeu spre slavă. Amin!

Experienţa acestui concert ne descoperă două lucruri importante: că romanii iubesc muzica creştină şi că aleg sa fie oameni prin faptul  că sunt alaturi de aproapele lor! Multumim Grupului Voces şi organistului Stephen Schlandt pentru modul pragmatic în care au ales să-şi etaleze experienţa muzicală, mulţumim administraţiei Bisericii Negre din Braşov pentru găzdiure şi implicare şi nu in ultimul rănd mulţumim tuturor sufletelor prezente la acest concert, care au avut dorinţa de a susţine proiectul nostru.

a declarat Irinel Ganea, Manager de proiect ADRA în regiunea Transilvania de Sud.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate