Caută
Close this search box.

Concertul caritabil „Vis de Copil” aduce 7500 de RON pentru elevii susținuti de ADRA România

Vis de copilDuminică, 1 Iunie 2014, orașul Tecuci a fost gazda visurilor. Nu a oricărui vis, ci a ”visului de copil” sub forma unui concert caritabil susținut de Corurile de Copii ”Cantassimo” din Bacău”, Celest Harmony” din Matca, si a corului „Tin Voice”, din Matca (Galati). Concertul, organizat de ADRA România, a avut ca scop susținerea copiilor din familiile defavorizate, care au rezultate foarte bune la învăţătură și sunt înscriși în proiectul ”Vreau la școală” in vederea organizarii unei tabere la munte.

Evenimentul desfășurat în Sala de Spectacole ”Ion Petrovici” din Tecuci a produs impresii și ecouri adânci atât în inimile celor prezenți în sală, cât și în presa locală. Entuziasmul copiilor din cele două coruri conduse de dirijor profesor Simida Gherghe, pianist Dragoș Apostol, precum si dinamismul tinerilor din Corul Tin Voice, dirijor Narcis Pohrib, pianist Ana-Maria Nunu, a fost amplu răsplătit cu aplauze.

Concertul a fost completat de prezența solistei Aldana Cazacu si a instrumentistului Radu Moroşanu, ce a inspirat pentru mari si mici visuri ce au căpătat contur în fapte, prin notele suave ale naiului, instrument ce s-a dovedit fermecat pentru o seară de concert. Din orașul de la poalele Ceahlăului au mai încântat inimile ascultătorilor și Adrian, Lucreția și Sara Stroici, făcând ca visele de copil să plutească pe notele pianului, flautului și viorii. De asemenea, inimile spectatorilor au vibrat la unison alături de cuvintele frumos rostite în versuri de gemenii Edwin şi Eduard Soare din Moinesti.

Pentru o sală ce s-a dovedit a fi neîncăpătoare, prezentatorii Gabriela Istrate și Laurențiu Gherghe au prezentat publicului poveștile de viata ale unor copii beneficiari ai proiectului „Vreau la școală”, copii care desi se confrunta cu o situatie materială precară în familiile lor au totusi puterea sa viseze. ADRA Romania pune pret pe colaborare si parteneriate, pentru ca suntem convinsi ca in unitate exista putere. Ca partener pentru proiectul „Vis de copil” a fost invitat si a luat cuvantul si domnul Mihai Enea, director al ASUP Moldova (Asociatia Serviciul Umanitar pentru Penitenciare) care a prezentat publicului modul in care această asociatie se implica pentru a sprijini pe copiii celor care se află dincolo de gratii. In tabara din aceasta vară, vor participa si cativa dintre copiii asistati de această asociatie.

Motto-ul pe care ADRA Romania il are „Schimbă o viaţă şi vei schimba lumea”, ne determină să luptăm pentru fiecare dintre semenii noştri, indiferent dacă aceştia sunt copii sau persoane adulte aflate în dificultate. Proiectul „Vis de Copil” s-a născut din dorinţa ca tot mai mulţi copii din medii defavorizate, dar care au rezultate foarte bune la învăţătură şi sunt cuprinşi în proiectul „Vreau la şcoală”, să beneficieze de o vacanţă adevărată la munte în luna august.

Profesorul Mircea Călianu, Directorul Casei de Cultură din Tecuci, a concluzionat: „Ceea ce am văzut în această seară este cu totul deosebit. Este ceresc şi sublim. Este imposibil să nu îţi doreşti să fii parte a unui astfel de proiect. Sunt fericit pentru ca am fost parteneri cu ADRA Romania la acest eveniment, si va marturisesc ca exista toata deschiderea din partea noastra pentru astfel de proiecte. Astazi, 1 iunie, este ziua când trebuie să ne punem fiecare dintre noi întrebarea: cum îi putem ajuta pe copiii defavorizati din jurul nostru, copii care au visuri atat de frumoase?”

Concertul umanitar a strâns pentru proiectul propus 7 500 lei, însă, pe lângă partea financiară, copiii au primit speranța că visurile lor se pot împlini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate