Caută
Close this search box.

ADRA inaugurează ”Căsuța Speranței” – un proiect pentru copii cu afecțiuni respiratorii!

DSC_1468Luni, 27 Iunie 2016, a avut loc în Orașul Slănic, Județul Prahova, inaugurarea Centrului de Primire în Regim Gratuit pentru Copii cu Afecțiuni Respiratorii – ”Căsuța Speranței”, un proiect al Asociației Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România în domeniul ”Educație și Sănătate de Bază”, în parteneriat cu Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea.

DSC_1374Obiectivul proiectului ADRA ”Căsuța Speranței” este ajutorarea copiilor cu afecțiuni respiratorii care provin din familii defavorizate prin îmbunătățirea stării de sănătate. Pentru ca accesul la binecunoscutele obiective naturale de tratament din apropiere să se realizeze mai ușor (salina, grotele, lacurile și băile cu nămol și sare și munții de sare) și pentru a putea beneficia de avantajele unui tratament cu aerosoli, în cadrul Centrului ”Căsuța Speranței” se oferă cazare gratuită în regim de autogospodărire pentru copiii cu vârste cuprinse între 3-15 ani care suferă de afecțiuni respiratorii și însoțitorii lor.

Slanic bai1”Pentru că dorim să investim în ceea ce are viitor, majoritatea proiectelor de la ADRA sunt destinate copiilor. În cazul de față, în proiectul ”Căsuța Speranței”, ne-am dat seama de faptul că există o proporție semnificativă de copii în România cu afecțiuni respiratorii și, prin acest Centru, venim în întâmpinarea nevoilor de tratament pentru familiile defavorizate cu astfel de copii. Cu ajutorul sponsorilor, partenerilor și voluntarilor, cu bucurie, ADRA România inaugurează acest proiect. Dorim, și prin acest proiect, să continuăm să oferim speranță celor ce au atâta nevoie de ea” a declarat Domnul Robert Georgescu, Director ADRA România.

DSC_1339”Această căsuță este în curtea Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din localitatea Slănic și practic, zeci de ani aceasta a făcut parte din viața comunității locale. În acest imobil a locuit familia binecunoscutului pastor Adrian Bocăneanu. Dumnealui a copilărit în această căsuță și în curtea aceasta. Pe parcursul timpului proprietarii au îmbătrânit, iar casa nefiind locuită a intrat în administrarea Bisericii. După un timp, la inițiativa credincioșilor de aici, imobilul a fost amenajat ca să devină o căsuță a speranței. Fie ca această Căsuță a Speranței să stea la baza restabilirii sănătății trupești a multor copii, ca aceștia să se poate orienta către lucrurile mai importante și veșnice, să-L pună pe Dumnezeu pe primul plan în viața lor” a declarat Domnul Gabriel Ișvan, Director Comunicare Biserica Adventistă de ziua a Șaptea din Zona Muntenia și Dobrogea.

DSC_1337”Atunci când lucrezi la un astfel de proiect, descoperi două caracteristici importante pe care le întâlnești în viața Mântuitorului Isus Hristos, respectiv: speranța și dragostea. Găsesc în proiectul ”Căsuța Speranței” împletindu-se și iubirea pentru semeni și speranța, pentru că cele două caracteristici sunt legate: acolo unde este iubire, este și speranță” a declarat Domnul Dănuț Jercan, voluntar ADRA România și pastor în Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din Slănic.

DSC_1450”În realizarea proiectului ”Căsuța Speranței”, sunt fericit să spun că s-au implicat foarte multe persoane, chiar s-a implicat întreaga comunitate de membri din Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din Slănic. Aceștia au contribuit financiar și au lucrat efectiv la renovarea casei. Cred că acest proiect vorbește de unitatea bisericii pentru că a reușit să unească întreaga comunitate în finalizarea acestui proiect prin implicare totală spre binele oamenilor indiferent de convingerile lor religioase” a declarat Domnul Cosmin Neacșu, voluntar ADRA România și pastor în Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea.

DSC_1300”Chiar dacă a fost o provocare, am reușit să respectăm cu bine, termenul de inaugurare propus inițial. Pe lângă zecile de voluntari și sponsori implicați cărora le mulțumim, ADRA România a contribuit cu finanțarea materialelor de construcție pentru finisajele ușoare și astfel, beneficiarii proiectului ”Căsuța Speranței” pot avea acces la cazare gratuită în sistem de autogospodărire. ADRA promovează inițiativele în domeniul sănătății și are în atenție sănătatea beneficiarilor” a declarat Doamna Valentina Sturzu-Cozorici, Manager Proiect ADRA România.

DSC_1459Capacitatea Centrului este de 6 locuri (3 copii și 3 adulți însoțitori). Seriile de cazare se vor desfășura după următorul grafic:

  • Seria I: 27 iunie – 10 iulie
  • Seria II: 11 iulie – 24 iulie
  • Seria III: 25 iulie – 7 august
  • Seria IV: 8 august – 21 august
  • Seria V: 22 august – 4 septembrie
  • Seria VI: 5 septembrie – 18 septembrie

DSC_1280Înscrierile se fac prin transmiterea în format electronic a documentelor mai jos menționate, la adresa de e-mail office@adra.ro, cu cel puțin 7 zile înainte de începerea perioadei pentru care s-a optat, iar răspunsul organizației va fi dat cu aproximativ 5 zile înainte de începerea seriei respective. Primirea beneficiarilor în centru se va face începând cu ziua de luni, ora 12:00 a fiecărei serii, iar eliberarea camerelor se face în ziua de duminică de la finalul fiecărei serii, până la ora 12:00.

Documente necesare înscrierii:

  • cerere de admitere (descarcă AICI);
  • recomandare specifică de la medicul specialist;
  • documente de identificare atât pentru însoțitorul adult, cât și pentru copil (carte de identitate și certificate de naștere).

Slanic bai 2Pentru alte detalii, puteți accesa linkul: https://adra.ro/stiri/vino-si-tu-la-casuta-sperantei.html sau ne puteți contacta la adresa de e-mail office@adra.ro sau la telefon 021 25 25 117, în fiecare zi, de Luni până Vineri, în intervalul orar 08:30 – 16:30.

ADRA România investește într-un viitor mai bun!

Puteți susține copii cu afecțiuni respiratorii prin donații pentru cheltuieli cu transportul, masa sau abonamentul la salina pentru un copil în cadrul acestui proiect. Cei care doresc să se alăture echipei ADRA România în proiectul ”Căsuța Speranței!” și să se implice, o pot face prin:

  • donații financiare în conturile ADRA (cu precizarea denumirii proiectului) sau
  • donând chiar acum direct pe site-ul https://adra.ro/doneaza, pentru proiectul ”Căsuța Speranței”.

Puteți viziona emisiunea ”Din toată inima!” despre proiectul ”Căsuța Speranței”, difuzată la Speranța TV, în data de 08.07.2016, accesând următorul link: http://www.sperantatv.ro/web/din-toata-inima-casuta-sperantei-invitati-danut-jercan-valentina-sturzu-cozorici-09-07-2016/

Casuta Sperantei ADRA - log

ADRA România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate