Caută
Close this search box.

Japonia: ADRA lucreaza alaturi de autoritati

Dezastrul din Japonia, generat de cutremurul de 8,9 magnitudine, al patrulea dintre cele mai puternice cutremure care au afectat Pământul după anul 1900, conform Agerpres, desi a afectat cladiri si obiective strategice ameninta cu pericole survenite ulterior. Acestea ar putea avea un impact mult mai mare.

Sustinuta de reteaua internationala, biroul local ADRA Japonia si-a mobilizat resursele pentru a putea face intr-o prima faza o evaluare corecta a nevoilor. Reprezentantii ADRA au facut turul zonelor grav afectate analizand situatia din Fukushima, Sendai si Natori iar rețeaua internațională a deblocat imediat o sumă considerabilă pentru ajutarea celor afectați.

Astfel, în colaborare stransa cu autoritatile si respectandu-si misiunea de a-si servi semenii afectati de dezastre, ADRA Japonia a organizat in Senday un adapost unde serveste hrana calda pentru 1300 de persoane si unde acestia pot petrece noaptea. Datorită implicării imediate, autoritatile locale au descoperit in ADRA un partener de nadejde, sustinut de o retea internationala care a promis implicarea până la rezolvarea problemelor apărute.

Am fost foarte fericita sa pot avea o supa calda in noaptea de dupa cutremur. A fost prima masa calda pe care am avut-o datorita serviciilor ADRA

a declarat o tanara japoneza evacuata.

ADRA lucreaza in continuare la evaluarea pagubelor si pregateste mai multe adaposturi pentru cat mai multe persoane evacuate.

Sa furnizam informatii si imagini cat mai concludente in acest momente ramane o provocare pentru noi

a marturisit Hideo Wantanabe director de programe ADRA Japonia.

ADRA România evaluează în acest moment cele mai bune metode și soluții de implicare în proiectul din Japonia alături de ceilalți parteneri din rețea. Deocamdată, situația este tensionată și nesigură, în special datorită amenințărilor nucleare iar intervențiile internaționale sunt limitate. Cu toate acestea, sunt oameni care au nevoie de ajutorul nostru imediat. În cel mai scurt timp dorim să venim cu soluții durabile și cu impact asupra celor din Japonia

a declarat Sorin Goleanu, directorul executiv al ADRA România.

Ramona Chiriță / ADRA România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate