Caută
Close this search box.

Lupta împotriva violenței domestice

Marți, 15 decembrie 2009, la sediul ADRA ROMANIA, Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor a avut loc întâlnirea mai multor reprezentanti ai organismelor oficiale si ONG-urilor antrenate în lupta împotriva violenței domestice. Întâlnirea a avut loc cu ocazia încheierii campaniei “Dragostea nu se gândește la rău”, și a avut ca scop evaluarea acestei campanii și prezentarea concluziilor comune obținute.

La eveniment au fost prezenți reprezentanti ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială și Protecția Copilului sector 1, ai Poliției Ilfov, ai revistei “ Semnele Timpului” dar și reprezentanți ai fundației Alinare care activează și în acest domeniu.

În urma desfășurării campaniei care a avut loc în Bucuresti în perioada 25 noiembrie – 10 decembrie, participanții la întâlnire au concluzionat: necesitatea luptei susținute pentru schimbarea cadrului legislativ actual, implementarea metodelor de consiliere și pentru agresori, începerea unei campanii naționale împotriva violenței domestice susținută de toate organismele statului implicate în această problematică și nu în ultimul rând unirea forțelor pentru îmbunătațirea activitaților actuale desfasurate.
Scopul campaniei desfășurate cu ocazia “Zilelor de activism împotriva violenței în familie” a fost acela de a aduce în atenția publicului larg din zonă, un fenomen prezent în viețile multor români, cum este acela al violenței domestice. Statisticile furnizate de Poliția Română arată că în fiecare zi o femeie din trei suferă un abuz, fapt pentru care s-a evidențiat necesitatea unor astfel de campanii de informare și de provocare la luptă împotriva fenomenului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate