Caută
Close this search box.

Raport ADRA Moldova și Bucovina 2013 – 2017

Marți, 02 Mai 2017, în Aula Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea Bacău ”Centru” a avut loc Adunarea Generală Electivă a Conferinței Moldova cu un număr de 263 delegați din județele Galați, Vrancea, Vaslui, Bacău, Iași, Neamț, Botoșani și Suceava. În cadrul întâlnirii, s-a validat raportul ADRA din zonele Moldova și Bucovina din perioada anilor 2013 – 2017.

În urma analizei, ADRA și-a îndeplinit obiectivele propuse pentru mandatul celor patru ani, implementând cu succes, pe parcursul mandatului celor patru ani, 44 proiecte. Aria de implementare a proiectelor a avut în vedere ”Declarația de Acțiune” a organizației: ”ADRA România urmăreşte îmbunătăţirea calităţii vieţii pentru cei aflați în nevoie şi investeşte în potenţialul oamenilor, prin iniţiative de dezvoltare comunitară, axându-se pe cinci direcţii principale, respectiv dezvoltare economică, educație de bază și sănătate primară, lupta împotriva violenței în familie, asistarea victimelor dezastrelor naturale și asistarea categoriilor sociale defavorizate.”

Preocuparea noastră este să ajutăm oamenii din toate punctele de vedere, atât din punct de vedere spiritual, cât și din punct de vedere social. Proiectele sociale ne unesc ca oameni, ne transformă, ne ajută să fim generoși, plin de compasiune și sensibili la nevoile altora. Când oamenii Îl iubesc pe Dumnezeu sunt plini de compasiune și sunt, cu adevărat, mesageri ai speranței, iar în urma lor rămâne o dâră de lumină, de iubire și multă binecuvântare. ADRA, prin proiectele sociale, atinge mulți oameni sărmani: copii săraci, orfani, văduve, bătrâni, oameni bolnavi. Prin generozitatea sponsorilor și prin slujirea din dragoste a voluntarilor, ADRA reușește să aducă un strop de speranță semenilor noștri greu încercați” a declarat Florin Istrate, Responsabil ADRA Moldova și Bucovina 2013 – 2017.

În perioada anilor 2013 – 2017, în Conferința Moldova, activitatea socială a înregistrat asistarea a peste 8600 persoane prin intermediul a 44 proiecte existente în portofoliul ADRA România. Implementarea cu succes a acestor proiecte a fost posibilă cu sprijinul a 5669 voluntari activi și a 791 parteneri care au fost alături de noi. Suntem conștienți de faptul că ajutorul material și financiar în implementarea proiectelor desfășurate nu este de neglijat, astfel că, în perioada acestui mandat, ne-am bucurat de susținerea celor 606 sponsori cu inimă mare. Prețuirea noastră și răsplata de sus!

”Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru că mi-a dat șansa sa lucrez în acest domeniu și sunt ferm convinsă că este ceea ce El așteaptă de la mine. Îmi doresc ca, dincolo de ajutorul material oferit celor lipsiți, să pot aduce în viața semenilor mei bucurie, speranță și măcar un dram de iubire. ADRA mi-a dat posibilitatea să fiu aproape de problemele oamenilor și am înțeles că fiecare viață contează, că trebuie să manifestăm un real interes pentru cei din jurul nostru. Doar împreună putem fi mai puternici! Doar împreună putem schimba vieți” a declarat Gabriela Istrate, Asistent Social / Coordonator proiecte ADRA Moldova și Bucovina 2013 – 2017.

De peste 26 de ani, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare de care beneficiază întreaga populaţie. Conducându-se în proiectele asumate după motoul ”Schimbă o viață și vei schimba lumea!”, ADRA România aduce bucurie și speranță în viețile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor și a demnității umane.

Florin Istrate, Responsabil ADRA Moldova și Bucovina 2013 – 2017
Gabriela Istrate, Coordonator proiecte ADRA Moldova și Bucovina 2013 – 2017

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate