Caută
Close this search box.

”ZI DE ZI ÎMI TRĂIESC VISUL!” – Conferința de diseminare a rezultatelor a antreprenorilor din proiectul ADRA ”Step by Step in business”

IMG_3529 Marți, 24 Noiembrie 2015, Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România și partenerii săi: S.C. R4 Consultanță și Formare Profesională SRL, Asociația Respiro, Fundația Centrul de Resurse pentru Educație și Formare Profesională au organizat la Rin Grand Hotel București Conferința de diseminare a rezultatelor firmelor înființate în cadrul proiectului ”Step-by-step in business – Antreprenoriat pentru tinerii din regiunile Sud-Vest Oltenia și Bucuresti-Ilfov”.

Proiectul ”Step-by-step in business – Antreprenoriat pentru tinerii din regiunile Sud-Vest Oltenia și Bucuresti-Ilfov” se desfășoară în perioada 06.02.2015 – 05.12.2015 şi este finanțat de FONDUL SOCIAL EUROPEAN, Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritară 3 – Creșterea adaptabilității lucrătorilor și a întreprinderilor, Domeniul major de intervenție 3.1. – Promovarea culturii antreprenoriale.

IMG_3557Evenimentul și-a propus să prezinte rezultatele obținute de firmele înființate în cadrul proiectului ADRA ”Step by Step in business” în regiunile Sud-Vest Oltenia și București-Ilfov, la sărbătoare fiind prezenți antreprenori, beneficiari – reprezentanți ai firmelor, organizații ale antreprenorilor, ale instituțiilor publice, ai presei cât și ai partenerilor din proiect, motiv pentru care acestă ocazie a reprezentat și un moment de promovare a acestor societăți nou înființate.

”Timpul se scurge și toate lucrurile de pe acest pământ ajung la un sfârșit, iar bucuria este mare atunci când finalul este așa cum ti l-ai propus, unul frumos, plin realizări, care aduce un plus valoare societății noastre prin îmbunătățirea viziunii beneficiarilor noștri și a acelora de lângă ei. Privind către viitor, cred în succesul fiecăruia dintre antreprenori și, deși știu că drumul care îi așteaptă este unul dificil și va putea fi parcurs cu perseverență, răbdare și dedicare, mai cred că va sosi și momentul în care aceștia (antreprenorii), la rândul lor, vor putea oferi suport prin activitatea pe care o întreprind și prin experiența acumulată” a declarat domnul Alex Clodeanu, Expert Antreprenorial ADRA România

IMG_3538”Pentru a avea succes avem nevoie de câteva ”ingrediente”: un vis în care să credem, urmarea visului cu dedicare și multă perseverență. Aceste aspecte au fost vizibil dovedite de către cei 40 de antreprenori în cadrul proiectului ”Step-by-step in business – Antreprenoriat pentru tinerii din regiunile Sud-Vest Oltenia și Bucuresti-Ilfov”. Această conferință este un prilej de bucurie, mai ales când auzi direct de la antreprenori rezultatele și entuziasmul pentru activitățile care le desfășoară. Acum, aproape de finalul proiectului pentru ADRA România și partenerii săi și la început de drum pentru ei, acest entuziasm și aceste rezultate constituie, cu siguranță, un indicator că succesul este atins de antreprenorii din proiectul nostru” a declarant doamna Monica Brînceanu, Expert Coordonator ADRA România.

IMG_2074Domnișoara Dr. Alexandra Dafina, unul dintre antreprenori, beneficiar și câștigător în cadrul proiectului ADRA România, prezentă la eveniment a declarat: ”De dimineața am primit un mesaj: „La mulți ani!” Chiar dacă plouă, ți-e frig și ai dormit doar două ore ca să ajungi la timp la Conferința de diseminare a rezultatelor și de prezentare a cabinetului tău… e super! Îți vezi visul tău împlinit! Așa este! Astăzi, 24 noiembrie, de ziua mea de naștere îmi văd visul împlinit! Dacă în urmă cu un an mi-ar fi spus cineva că într-un timp atât de scurt de la absolvirea facultății o să am propriul cabinet stomatologic i-aș fi spus că… nu știe ce vorbește. Acum stau de multe ori în mijlocul cabinetului, mă uit în jur și nu-mi vine să cred și parcă mă ciupesc și realizez că, într-adevăr, zi de zi îmi trăiesc visul. Nu pot decât să fiu recunoscătoare: recunoscătoare lui Dumnezeu pentru că împlinește ceea ce nu am îndrăznit să sper și întregii echipe ”Step by Step”, pentru că mi-au creat cadrul în care să mă dezvolt”.

IMG_3543Proiectul ”Step-by-step in business – Antreprenoriat pentru tinerii din regiunile Sud-Vest Oltenia și Bucuresti-Ilfov” și-a propus să contribuie prin activitățile sale la promovarea culturii antreprenoriale în rândul a 400 de persoane peste 18 ani care doresc să inițieze o activitate independentă, în special persoane între 18-25 de ani, înmatriculate în sistemul de învățământ superior, prin consiliere, orientare, formare profesională, asistență pre și post înființare a 40 de firme în regiunile Sud-Vest Oltenia și București-Ilfov și crearea a minim 80 de noi locuri de muncă.

IMG_2465În urma publicării Listei finale a planurilor de afaceri câștigătoare la concursul organizat în cadrul proiectului ”Step-by-step in business – Antreprenoriat pentru tinerii din regiunile Sud-Vest Oltenia si București-Ilfov” (ADRA medii finale castigatori STEP BY STEP), ADRA România și Respiro au început semnarea acordurilor de finanțare cu cei 41 de câștigători, cu un buget total de 1 000 000 EURO. Conform prevederilor art. 5.7. din Instrucțiunea POSDRU NR. 108 / 11.05.2015 au fost declarate câștigătoare 41 de planuri de afaceri, fiecare plan de afaceri fiind finanțat cu o subvenție nerambursabilă în valoare maximă de 25 000 EURO.

ADRA România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate