Caută
Close this search box.

Ziua internațională ADRA – Schimbarea începe cu tine!

CLICK AICI pentru descărcare videoclip

Gift-BoxAgenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA România aduce bucurie și speranță în viețile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor și a demnității umane. Dezvoltarea implică atât o acțiune cât și rezultatul acesteia. ADRA aprofundează nevoi, dezvoltă soluții, transformă cantitatea în calitate, promovează importanța unor relații pașnice în comunitate. Uneori, Refacerea este modul în care ADRA este alături de cel lovit de imprevizibil, oferind alinare și îmbunătățind calitatea vieții. De asemenea, Ajutorul presupune susținerea efortului și îndrumarea celui în nevoie fiind precedat de dorința acestuia de a face o schimbare.

Bilanț de an 2015. Angajamentul organizației este să răspundă rapid la situațiile de urgență și să fie acolo unde oamenii au nevoie de susținere, dar nu se poate face lucrul acesta fără susținerea voluntarilor, donatorilor și sponsorilor. În anul 2015, mai bine de 6030 de vieți au fost schimbate prin proiectele ADRA România.

adra_copii_2012Prin programe de consiliere și asistare managerială, 400 de tineri au acumulat cunoștințele necesare în antreprenoriat, iar 40 dintre aceștia au început un nou drum, pas cu pas, în ”Step by step in business” creându-se 86 de locuri de muncă. Prin proiectul ”Grădini roditoare”, 166 de persoane s-au bucurat de rodul muncii lor.

Prin susținerea procesului educațional, 372 de copii premianți au fost sprijiniți să meargă la școală după ce aceștia au declarat ”Vreau la școală!”, iar 1468 de copii au învătat cum e să fii generos în cadrul proiectului ”Copii ajută copii”.  În ”Centrul de zi ADRA Zărnești” 117 de persoane au găsit adăpost.

Asistarea victimelor violenței domestice continuă: ”Centrul de Primire în Regim de Urgenţă a Victimelor Violenţei în Familie – Casa ADRA” a adăpostit 96 de femei și copii care au fugit din calea violenței și 162 de persoane au primit informații în cadrul campaniei de informare și conștientizare asupra fenomenului violenței în familie ”E treaba ta!”.

Sigla ADRA Romania - vertical STANDARD 100 mareProgramele de asistenţă pentru categoriile defavorizate au ajutat 3258 de persoane să depășească un obstacol întâlnit în drumul lor: 205 de persoane s-au bucurat de un acoperiș sub care să doarmă, în cadrul proiectului ”Reclădind Speranțe”, după ce casa care îi adăpostea s-a transformat în scrum; 86 de persoane au spus ”În sfârșit, acasă!” pășind cu emoție în căminul care le-a fost construit; 500 de refugiați au primit speranță; 2404 de persoane au primit cadoul mâinilor darnice, oferite ”De la mână la mână”; 58 de persoane au privit cu speranță și nădejde către cei care acordă ”Sprijin pentru fiecare”.

”ADRA România, adusă la existență de Dumnezeu, este o agenție umanitară, eficientă, puternică, în plină creștere care, prin resursele financiare, materiale și tehnice, susține, îmbunătățește și reabilitează calitatea vieții persoanelor defavorizate, în mod special aflate în situații de urgență” a declarat Domnul Robert Georgescu, Director ADRA România.

7 years old boy doing his homework - education

Sâmbătă, 14 Mai este Ziua Internațională ADRA! Sărbătorită an de an la nivel mondial, Ziua Internațională ADRA este o zi specială, o zi în care poți face o schimbare. Acceptă provocarea de a schimba o viață! Alege ca nevoile celor din jur să fie pentru tine ocazia în care să te implici în a ajuta pe cel în nevoie. Dăruiește pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor.

Cei care doresc să se alăture echipei ADRA România și să se implice, o pot face:

  • prin voluntariat,
  • prin donații materiale,
  • prin donații financiare în conturile ADRA,
  • donând chiar acum direct pe site-ul adra.ro/doneaza, pentru proiectul dorit.

ADRA România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate