Caută
Close this search box.

Ziua Internațională a Femeii sărbătorită la Casa ADRA

tort martie ADRAMarți, cu ocazia zilei de 8 Martie, beneficiarele ”Centrului de Primire în Regim de Urgență a Victimelor Violenței în Familie – Casa ADRA” au avut parte de o mare bucurie și surpriză: angajații ADRA au sărbătorit împreună cu ele, Ziua Internațională a Femeii. Pe lângă masa bogată, darurile frumoase și muzica aleasă, punctul central al evenimentului a fost constituit de cuvintele de încurajare și apreciere pentru mamele și copiii prezenți, victime ale violenței în familie.

”Primăvara ne încântă privirea cu imagini vii ale naturii, aducându-ne în suflet un cânt al speranței prin mesajul său despre viața care renaște. Suntem prin urmare mai veseli, mai darnici, mai atenți cu cei de lângă noi, în special cu doamnele. O floare, un cuvânt… Ce bine ar fi dacă mereu ar fi primăvară! Dacă este imposibil să avem mereu primăvară, putem totuși să o avem mereu în suflet și să o arătăm prin mici atenții, comportamentul atent și aprecierea noastră. Femeia sprijină, inspiră și încurajează pe cei de lângă ea. Această sărbătoare vă este dedicată!” a declarat Domnul Romică Sârbu, Directorul Departamentului Familie al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România.

flori ADRA”Vă mulțumim foarte mult pentru această inițiativă și ne bucurăm pentru simbolurile primăverii primite în dar. Dumneavoastră ați făcut posibil ca aici, la Casa ADRA, să îmi regăsesc liniștea. Pentru mine, această zi specială, 08 Martie 2016, este ca un nou început!” a declarat M, una dintre beneficiarele centrului prezentă la eveniment.

Începând cu anul 2009, ADRA România conduce ”Centrul de Primire în Regim de Urgenţă a Victimelor Violenţei în Familie – Casa ADRA”. Obiectivul acestui proiect este reintegrarea socială a victimelor violenței în familie prin adăpost, consiliere socială, consiliere psihologică, asistență medicală de urgență, hrană și îndrumare către un jurist. Viețile beneficiarelor găzduite în centru au fost schimbate pentru că au cunoscut un alt fel de a trăi: fără violență fizică, verbală, economică, psihică, sexuală și religioasă, bazându-se pe valori spirituale și cultivând obiceiuri sănătoase în alimentație, exercițiu fizic, instruire și recreere.

casa_adra_logoÎn prezent, suma investită de ADRA România pentru fiecare victimă a violenței în familie care este găzduită la ”Casa ADRA” este de 2500 lei. În perioada celor 7 ani de la înființare, peste 1500 de victime ale violenței în familiei au fost asistate, dintre care peste 500 de persoane au primit găzduire la ”Casa ADRA”.

Puțin este mai mult decât nimic! Fii altături de ADRA România și investește în lupta împotriva violenței în familie! Cei care doresc să se alăture echipei ADRA România în proiectul ”Casa ADRA” și să se implice o pot face prin:

  • donații materiale (în special produse de igienă, medicamente, dar și îmbrăcăminte), dar și prin
  • donații financiare în conturile ADRA sau
  • donând chiar acum direct pe site-ul adra.ro/doneaza, pentru proiectul ”Casa ADRA”.

Schimbă o viață și vei schimba lumea!

ADRA România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate