Caută
Close this search box.

”10 case în 10 zile” – proiect implementat cu succes de ADRA România

 

 

 

 

În perioada 13 – 24 Februarie 2017, ADRA România în colaborare cu Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea a inaugurat cu succes 10 case în 10 zile în localități diferite din următoarele județele: Călărași, Sibiu, Arad, Mureș, Ilfov, Brăila, Dâmbovița, Galați și Constanța. ”10 case în 10 zile” s-a desfășurat în cadrul proiectului ”În sfârșit, acasă!” care are ca obiectiv îmbunătățirea condițiilor de viață pentru familiile aflate în situație de risc prin construirea de locuințe sociale.

”10 case în 10 zile” s-a desfășurat în parteneriat cu autoritățile locale, iar finanțarea a venit atât de la persoane fizice, cât și de la persoane juridice. Casele construite de ADRA România în perioada aceasta au fost evaluate la peste 71.000 euro. Prin intermediul acestui proiect, 65 de persoane au primit un nou adăpost, cu sprijinul a cel puțin 350 de voluntari ADRA și în parteneriat cu mai bine de 10 Primării și 10 Unități de învățământ.

”Proiectul ADRA 10 case în 10 zile a încununat munca a sute de voluntari, generozitatea a numeroși sponsorilor și implicarea și devotamentul coordonatorilor de proiecte ADRA. Au fost momente prețioase în care 10 familii au pășit în noile lor locuințe, mai sigure, mai încăpătoare, mai potrivite pentru a fi numite acasă. Pentru mine, a fost o binecuvântare să am oportunitatea de a fi parte într-un proiect atât de amplu. Astfel de ocazii îți dau curajul de a te implica în totalitate și în proiectele ce urmează. Mă bucur pentru cele 10 familii binecuvântate și mă bucur că am fost parte din echipa ADRA în perioada de desfășurare a acestui proiect frumos” a declarat Alina Țățaru, Secretar Asistent Director ADRA România.

”În luna Februarie, 65 de persoane au început o nouă viață, primind un adăpost care le oferă siguranță și condiții potrivite de trai, în cadrul proiectului 10 case în 10 zile. Toată aprecierea pentru voluntarii și sponsorii care s-au implicat total în această cauză, de a oferi sprijin prin fortă de muncă și de a sprijini pe semenii lor, oferindu-le condiții mai bune de viață, într-o nouă locuință. Speranța și recunoștința din ochii beneficiarilor a fost o răsplată pentru toți cei care s-au implicat, nu doar în construirea unui case, ci în clădirea unui viitor mai sigur și mai frumos pentru cele 10 familii. Mulțumim tuturor colaboratorilor care ni s-au alăturat pentru a aduce schimbare în bine” a declarat Monica Brînceanu, Responsabil Comunicare ADRA România.

”Este un vis împlinit și pentru noi. Îmi aduc aminte că atunci când am primit invitația primăriei pentru a vizita familia pentru a-i ajuta cu alimente, ne-am dat seama de condițiile inumane în care trăiau atunci: tavanul cădea peste ei și era un focar de infecție pentru noul copil care urma să se nască. Împreună cu primăria locală am hotărât să facem ceva în plus și să schimbăm condițiile de trai. Sunt foarte bucuros că am putut să oferim o mână de ajutor, că am putut să intervenim în schimbarea acestor vieți” a declarat Bota Daniel, Responsabil ADRA Banat și Crișana.

”Prin proiectul ADRA, visul familiei Nanu, de a avea o casă, a devenit realitate. Mulțumesc tuturor celor ce au contribuit financiar și de asemenea, mulțumesc tuturor voluntarilor care au venit din mai multe locuri pentru a contribui la acest proiect. Visul familiei Nanu s-a împlinit și sper să putem să fim alături și de alte familii prin intermediul proiectelor ADRA” a declarat Gabriela Istrate, Asistent Social și Coordonator Proiecte ADRA Moldova și Bucovina.

10 case în 10 zile a fost un proiect ambițios, având în vedere perioada scurtă în care voluntarii s-au implicat în realizarea lui. Am toată admirația pentru voluntarii ADRA, pe care îi consider adevărați eroi, sfidând condițiile meteo dificile, ei au crezut cu stoicism într-un final fericit. Nu pot să-i uit nici pe beneficiarii care s-au dovedit a fi niște parteneri de nădejde. Îmi doresc repetarea acestui tip de proiect. Felicitări tuturor celor implicați direct sau indirect: sponsorilor, donatorilor!” a declarat Daniel Neacșu, Asistent Manager și Coordonator proiecte ADRA Muntenia și Dobrogea.

”Când i-am întâlnit pentru prima dată, acești oameni erau supărați, obosiți și lipsiți de orice speranță. Chiar dacă au reușit, prin forțele lor, să ridice cât de cât pereții noii case la care visau de ani de zile, disperarea a pus stăpânire pe ei, pentru că și-au dat seama că nu vor putea să termine ce au început. Așa că s-au retras în lumea lor, cu disperare, în căsuța care stătea să cadă în orice moment. Acum, cu ajutorul voluntarilor și al donatorilor ADRA România, familia Core are o nouă casă, un vis împlinit, o viziune mai optimistă despre viață, despre oamenii buni și despre ajutorul care, ei știu sigur că vine de la Dumnezeu” a declarat Reinhard Suciu, Asistent Manager și Coordonator proiecte ADRA Transilvania de Sud.

Proiectul ADRA ”10 case în 10 zile” s-a finalizat cu succes, însă proiectul ”În sfârșit, acasă!” continuă, prin construcții de case familiilor nevoiașe. În momentul de față, alte 20 de case în proiecte specifice ADRA România sunt în construcție.

Prin proiectele de construcții de case, ADRA România se implică în susținerea familiilor numeroase, construind locuințe familiale, pentru cei care trăiesc în condiții grele, dar având dorință de a muncii. ADRA România promovează un viitor mai bun. Cei care doresc să se alăture echipei ADRA România în proiectul ”În sfârșit, acasă!” și să se implice, o pot face:

  • prin voluntariat;
  • prin donații financiare în conturile ADRA (cu precizarea numelui beneficiarului);
  • prin donații materiale (în special materiale de construcții, uși, obiecte sanitare), dar și
  • donând chiar acum direct pe site-ul ”www.adra.ro/doneaza”, pentru proiectul ”În sfârșit, acasă!”.

Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, una dintre cele mai răspândite organizaţii neguvernamentale din lume, fiind activă în 139 de ţări şi conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios. ADRA România urmăreşte îmbunătăţirea calităţii vieţii pentru cei în nevoie şi investeşte în potenţialul oamenilor, prin iniţiative de dezvoltare comunitară, axându-se pe cinci direcţii principale: dezvoltare economică, educaţie și sănătate de bază, lupta împotriva violenței în familie, asistarea victimelor dezastrelor naturale şi asistarea categoriilor sociale defavorizate, fiind conducându-se după motoul: ”Schimbă o viață și vei schimba lumea!”.

Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea este recunoscută de Statul Român alături de celelalte biserici care funcționează în România fiind cunoscută pentru transparența și acțiunile sale din domeniul social, medical, educațional și al libertății religioase. ”Implicarea Totală a Credincioșilor” este o provocare la scară globală a Bisericii Adventiste prin care se dorește implicarea fiecărui credincios, a fiecărei biserici, a fiecărei entități administrative, a fiecărui proiect spre binele semenilor, pentru îndeplinirea nevoilor lor după modelul lui Isus Hristos.

 

ADRA România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate