Caută
Close this search box.

Copii ajută copii

Conform studiilor, sărăcia constituie una din cele mai grave probleme cu care se confrunta copiii din Romania. Opt minori din o sută traiesc la nivelul de „sărăcie severa”, cu mai putin de 15 lei pe zi, potrivit UNICEF, care a mai identificat, ca probleme ale copiilor și adolescenților, excluziunea socială și cele din domeniul educației, sănătății și al ocupării forței de muncă. Astfel, aproximativ 27% dintre copii riscă să trăiască în sărăcie lucie sau în excluziune socială, procentajul fiind mai ridicat decât în cazul restului populației, din cauza măsurilor de austeritate care au lovit, în special, educația, sistemul de sănătate și serviciile de asistențăsocială, ceea ce reprezintă cheia bunăstării celor mai tineri dintre noi. Din totalul minorilor care dispun de mai puțin de 15 lei pe zi, 35% aparțin etniei rrome.

Pentru cei mai mulți, copilăria este o perioadă frumoasă în care lipsa de griji și voia bună sunt prezente în fiecare zi, iar tot ceea ce este necesar pentru creșterea și dezvoltarea lor armonioasă este asigurat de părinții lor. Pentru alți copii, această imagine este doar un vis frumos. Datorită grijilor care apasă pe umerii părinților, din cauza lipsurilor sau plecării din sânul familiei a unuia dintre părinți o parte din bucuria copilăriei este pierdută. În locul jocului, timpul acestor copii este absorbit de neajunsuri și tristețe. Prin proiectul „Copii ajută copii”, ADRA România împreună cu micii voluntari aduc bucurie și speranță în inima semenilor lor.

Un număr de peste 35.000 de copii au fost ajutați de-a lungul anilor în cadrul acestui proiect adaptat înțelegerii copiilor: proiectul începe cu un joc, fiecare copil primind o pușculiță pe care o asamblează și ulterior strânge banii necesari în vederea achiziționării a ceea ce doresc să dăruiască. Prin joc, copiii își fac prieteni și se dezvoltă învățând arta generozității și prin gesturi de altruism aduc bucurie în viețile altor copii.

Proiectul ADRA „Copii ajută copii” are ca obiect promovarea voluntariatului și a spiritului de responsabilitate socială în rândul copiilor și a tinerilor din toate zonele țării. Copii și tinerii implicați în proiect își exercită generozitatea oferind altor copii cutii personalizate , cu bunuri achiziționate de ei. Beneficiarii proiectului sunt copii care provin din familii sărace, defavorizate , monoparentale sau copii din centre de plasament sau orfelinate, care au fost selectați de către voluntarii ADRA locali.

Începând din anul 1990, prin proiectele sale, ADRA România este implicată în asistarea diferitelor categorii sociale. Cei care doresc să se alăture echipei ADRA România în proiectul ”COPII AJUTĂ COPII” și să se implice, o pot face prin:

  • voluntariat: pentru detalii și comenzi logistică (cutii, pungi, ș.a.) vă puteți adresa coordonatorilor de proiecte ADRA la nivel regional;
  • prin donații materiale (în special produse alimentare și de igienă, dar și îmbrăcăminte), dar și prin
  • donații financiare în conturile ADRA sau
  • donând chiar acum direct pe site-ul adra.ro/doneaza, pentru proiectul ”Copii ajută copii”.

Informații despre acest proiect, puteți regăsi și în urmatoarele articole:

7000 de daruri într-o singură zi – un proiect ADRA susținut la nivel național de către Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea

7000 de daruri într-o singură zi!

”Copii ajută copii” – un deceniu în slujba semenilor!

ADRA România aşteaptă şi anul acesta pe cei mici să se implice în proiectul „Copii ajută copii”

ADRA Romania așteaptă peste 6000 de copii să se implice în proiectul „Copii ajută copii”

Peste 5500 de copii vor oferi anul acesta pachete altor copii – inscrierile continua

Profesorii si directorii a doua scoli din Moinesti premiati de ADRA pentru implicarea in proiectul „Copii ajuta copii”

Proiect pilot pentru noul concept al proiectului ADRA „Copii ajuta copii”

ADRA relansează proiectul „Copii ajută copii”

„Copii ajută copii” a făcut fericiţi 700 de copii defavorizaţi

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate