Caută
Close this search box.

7000 de daruri într-o singură zi!

ADRA România, în parteneriat cu Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea, vor distribui, la nivel național sâmbătă, 11 februarie 2017, 7 000 de pachete cu daruri pregătite pentru copiii și tinerii care provin din familii defavorizate în cadrul proiectului ADRA ”Copii ajută copii”. Beneficiarii proiectului vor fi familii sărace, defavorizate, monoparentale sau copii din centre de plasament sau orfelinate, care au fost selectați de voluntarii locali ai acestui proiect.

Proiectul ADRA ”Copii ajută copii” are ca obiectiv promovarea voluntariatului și a spiritului de responsabilitate socială în rândul copiilor și tinerilor din toate zonele țării. Prin intermediul acestui proiect, alți 14000 de părinți sau tutori vor fi beneficiari indirecți cu sprijinul a cel puțin 8100 copii și tineri voluntari ADRA și în parteneriat cu mai bine de 250 de Primării și 500 de Unități de învățământ.

”Proiectul ADRA ”Copii ajută copii” este un proiect cu beneficii duble, îmbinând două dintre direcțiile de acțiune ale organizației și anume: Educația și Asistarea categoriilor sociale defavorizate. Prin promovarea spiritului de responsabilitate socială în rândul copiilor și tinerilor, micilor donatori li se oferă o educație care nu este învățată de obicei în cadrul formal de educație din România. În același timp, beneficiarii actelor de dăruire sunt sprijiniți prin cadourile pe care le primesc” a declarat Robert Georgescu, Director ADRA România.

”Prin inițiativa Bisericii Adventiste la nivel mondial – Implicarea Totală a Credincioșilor – fiecare credincios este încurajat să se implice în slujirea semenului său. În România, ne alăturăm și sprijinim cu toată inima proiectul ADRA ”Copii ajută copii” la nivel național. Prin acest proiect, copiii și tinerii vor oferi sprijin și daruri copiilor din medii defavorizate din localitatea din care fac parte. Generozitatea persoanelor implicate în proiectele sociale va aduce bucurie și recunoștință în inimile a cel puțin 7000 de beneficiari. Este bucuria noastră în primul rând să putem participa la fericirea altora” a declarat Daniel Chirileanu, Directorul Departamentului Tineret și Copii al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România.

Începând din anul 1990, prin proiectele sale, ADRA România este implicată în asistarea diferitelor categorii sociale. Cei care doresc să se alăture echipei ADRA România în proiectul ”COPII AJUTĂ COPII” și să se implice, o pot face prin:

  • voluntariat: pentru detalii și comenzi logistică (cutii, pungi, ș.a.) vă puteți adresa coordonatorilor de proiecte ADRA la nivel regional, după cum urmează:
  • prin donații materiale (în special produse alimentare și de igienă, dar și îmbrăcăminte), dar și prin
  • donații financiare în conturile ADRA sau
  • donând chiar acum direct pe site-ul adra.ro/doneaza, pentru proiectul ”Copii ajută copii”.

Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, una dintre cele mai răspândite organizații neguvernamentale din lume, fiind activă în 139 de țări și conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios. ADRA România urmărește îmbunătățirea calității vieții pentru cei în nevoie și investește în potențialul oamenilor, prin inițiative de dezvoltare comunitară, axându-se pe cinci direcții principale: dezvoltare economică, educație și sănătate de bază, lupta împotriva violenței în familie, asistarea victimelor dezastrelor naturale și asistarea categoriilor sociale defavorizate, conducându-se după motoul: ”Schimbă o viață și vei schimba lumea!”.

Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea este recunoscută de Statul Român alături de celelalte biserici care funcționează în România fiind cunoscută pentru transparența și acțiunile sale din domeniul social, medical, educațional și al libertății religioase. ”Implicarea Totală a Credincioșilor” este o provocare la scară globală a Bisericii Adventiste prin care se dorește implicarea fiecărui credincios, a fiecărei biserici, a fiecărei entități administrative, a fiecărui proiect spre binele semenilor, pentru îndeplinirea nevoilor lor după modelul lui Isus Hristos.

ADRA România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate