Caută
Close this search box.

Cine suntem?

Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor (ADRA) este organizația umanitară globală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea. Printr-o rețea internațională, ADRA oferă asistență de tip dezvoltare, refacere și ajutor în mai mult de 130 de țări, indiferent de etnia, apartenența politică sau religioasă a persoanelor asistate. Prin parteneriat cu comunități, organizații și guverne, ADRA este capabilă să îmbunătățească calitatea vieții a milioane de oameni în mai multe zone de impact crucial.

IMPACT ADRA

Munca ADRA atinge milioane de vieți în mai mult de 118 țări și în 9 zone de impact crucial. Rețeaua muncitoare ADRA de aproape 6.000 de oameni implementează activ soluții adecvate regiunii pentru schimbări pozitive și durabile acolo unde este cea mai mare nevoie.

.

.

ADRA România

Înființată în 1990, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare de care beneficiază întreaga populație și oferă sprijin în mod necondiționat indiferent de religia, rasa, etnia sau genul beneficiarilor.

Expertiză

ADRA România urmăreşte îmbunătăţirea calităţii vieţii pentru cei în nevoie şi investeşte în potenţialul oamenilor, prin iniţiative de dezvoltare comunitară, axându-se pe cinci direcţii principale de acțiune: dezvoltare economică, educaţie și sănătate de bază, lupta împotriva violenței în familie, asistarea victimelor dezastrelor naturale şi asistarea categoriilor sociale defavorizate. De asemenea, în caz de dezastre, ADRA România intervine în regim de urgenţă, imediat ce acest lucru este posibil, fiind furnizor de servicii sociale acreditat pentru Centrul de Consiliere şi Sprijin pentru Victimele Dezastrelor Naturale şi partener în, probabil, cel mai amplu proiect de pregătire a salvatorilor voluntari în caz de dezastru, demarat în anul 2010 împreună cu Asociaţia Salvatorilor Voluntari pentru Situaţii de Urgenţă. Din 2009, ADRA România conduce ”Centrul de Primire în Regim de Urgenţă a Victimelor Violenţei în Familie – Casa ADRA”, având cea mai mare capacitate din această parte a ţării, victimele beneficiind gratuit de cazare și de consiliere de specialitate.

Afilieri

ADRA România este ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, una dintre cele mai răspândite organizaţii neguvernamentale din lume, fiind activă în peste 130 de ţări şi conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios. Datorită promptitudinii cu care ADRA a răspuns la nevoile oamenilor de pe întregul glob, în 1997, Consiliul Economic şi Social al Naţiunilor Unite (ECOSOC) i-a conferit statutul de membru consultativ.

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate