Caută
Close this search box.

”Copii ajută copii” – un deceniu în slujba semenilor!

adra_copii_2012De 10 ani, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA România desfășoară proiectul ”Copii ajută copii”, prin care dorește să crească spiritul de dărnicie și educație socială în rândul copiilor prin voluntariat.

Un număr total de 34.868 de copii au fost ajutați de-a lungul anilor în cadrul acestui proiect adaptat înțelegerii copiilor: proiectul începe cu un joc, fiecare copil primind o pușculiță pe care o asamblează și ulterior strânge banii necesari în vederea achiziționării a ceea ce doresc să dăruiască. Prin joc, copiii își fac prieteni și se dezvoltă învățând arta generozității și prin gesturi de altruism aduc bucurie în viețile altor copii.

Pentru cei mai mulți, copilăria este o perioadă frumoasă în care lipsa de griji și voia bună sunt prezente în fiecare zi, iar tot ceea ce este necesar pentru creșterea și dezvoltarea lor armonioasă este asigurat de părinții lor. Pentru alți copii, această imagine este doar un vis frumos.

IMG_4955 (2)Datorită grijilor care apasă pe umerii părinților, din cauza lipsurilor sau plecării din sânul familiei a unuia dintre părinți o parte din bucuria copilăriei este pierdută. În locul jocului, timpul acestor copii este absorbit de neajunsuri și tristețe. Prin proiectul ”Copii ajută copii”, ADRA România împreună cu micii voluntari aduc bucurie și speranță în inima semenilor lor.

”Proiectul ”Copii ajută copii” este mai mult decât un proiect, este un program educativ prin care fiecare participant are de învățat. Ne dorim ca un număr cât mai mare de copii să fie integrați în acest program și astfel să fie stimulați să se gândească la nevoile celui de lângă el” a declarat Doamna Monica Brînceanu, Asistent Manager ADRA România.

Poza Sc Dor MaruntPersoanele implicate în cadrul proiectului ADRA ”Copii ajută copii”, chiar dacă oferă sau primesc, au beneficii pe termen lung în dezvoltarea lor. Copiii care oferă învață să împartă și să fie generoși aducând o rază de speranță pe chipul copiilor ajutați. Cel care primește învață că sunt persoane care se gândesc la el, în felul acesta leagă noi prietenii.

IMG_4956 (2)ADRA România promovează voluntariatul și inițiativele sociale! Dacă ești profesor sau părinte, te poți alătura echipei ADRA România și miilor de voluntari din acest proiect. Cei care doresc să se alăture echipei ADRA România în proiectul ”Copii ajută copii” și să se implice, o pot face prin:

  • voluntariat,
  • donații materiale , dar și prin
  • donații financiare în conturile ADRA sau
  • donând chiar acum direct pe site-ul adra.ro/doneaza, pentru proiectul ”Copii ajută copii”.

Schimbă o viață și vei schimba lumea!

ADRA România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate