Proiect pilot pentru noul concept al proiectului ADRA “Copii ajuta copii”

ADRA Romania a implementat cu succes, in ultimii trei ani (peste 5.000 de participanti, doar in ultimul an) proiectul „Copii ajuta copii”. Acesta consta in oferirea de catre copii voluntari, care au intre 5 si 14 ani, de rechizite, jucarii, produse igienice si dulciuri copiilor mai putin favorizati, cu ocazia sarbatorilor de iarna sau a zilei de 1 Iunie.

Desi succesul a fost evident, in urma observatiilor de pe teren si a proiectelor suplimentare realizate de catre cei implicati, a fost sesizata dorinta ca acest proiect sa se dezvolte, astfel incat sa permita un gen de ajutor mult mai consistent ca forma, dar si o perioada mai lunga in care sa poata fi desfasurat. Astfel, cu sprijinul unor pastori care deja au organizat evenimente asemănătoare a fost gândit un nou concept:

Incepand cu acest an, printr-un proiect pilot, «Copii ajuta copii» beneficiază de o nouă abordare si merge in directia dezvoltarii formelor si a modalitatilor de sprijin acordat beneficiarilor. De asemenea, unele elemente ale proiectului vor fi dezvoltate independent de voluntarii directi ai ADRA, chiar daca la nivel de coordonare generala si de logistica proiectul este dezvoltat de noi

a declarat directorul executiv al ADRA Romania, Sorin Goleanu

De asemenea, Bianca Neacșu, coordonatorul acestui proiect a menționat și beneficiile la care se așteaptă de la noul concept:

Dorim să mărim impactul și numărul beneficiarilor acestui proiect, prin implicarea a cat mai multor copii, indiferent de localitate sau de religie. Cred ca participarea altor voluntari, dezvoltarea proiectului si renuntarea la controlul direct asupra fiecarui proiect vor fi elemente care vor maximiza efectele. De asemenea, pentru cei cu proiecte mai mici, intrarea sub o umbrela generoasa a unui proiect național va fi un mare avantaj în relațiile cu autoritățile și partenerii locali.

Pe langa varianta clasica ramasa valabila in continuare, de oferire de mici atentii cu ocazia zilei de 1 Iunie sau in perioadele sarbatorilor de iarna, acum, sub umbrela „Copii ajuta copii”, pot fi dezvoltate diverse activitati. Iata cateva idei care pot fi completate pe parcurs de către cei care vor să inițieze un proiect:

  • Derularea de activitati diverse (jocuri, cantece, desen etc.) in cadrul spitalelor de copii sau in centre de plasament, cu sprijinul autoritatilor locale.
  • Oferirea de meditatii si ajutor la teme pentru copii cu dificultati materiale sau de alta natura.
  • Desfasurarea de activitati comune in domeniul muzical sau artistic, cu scopul dezvoltarii acestor aptitudini la cei cu talent deosebit.
  • Sustinerea interesului pentru limba straina si facilitarea accesului la literatura in limba straina a copiilor din scoli primare, gimnaziale sau gradinite cu acces redus la acest tip de literatura, prin donare de carte in limba straina (engleza, franceza, italiana, spaniola).
  • Instruirea si ajutarea copiilor cu risc de probleme de igiena dentara, prin prezentarea de modalitati de igienizare dentara si oferirea de suport (periuta si pasta de dinti), in colaborare cu medici, diverse companii si institutii locale.
  • Facilitarea accesului la scoala a copiilor de la sat, prin donarea de biciclete, in colaborare cu diverse companii si institutii locale.
  • Organizarea pe perioada verii a unei tabere educative impreuna cu Asociatia Exploratori pentru Viitor.
  • Crearea unei bucurii, cu ocazia zilei de 1 Iunie sau a sarbatorilor de iarna, pentru copiii ai caror parinti nu isi permit, prin pregatirea de pachete-cadou si invitarea la activitati recreative.

Mai multe detalii despre proiect pot fi gasite pe site-ul www.copiiajutacopii.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings

Translate