Caută
Close this search box.

270 de copii saraci vor fi sustinuti de catre ADRA Romania in acest an scolar

Vreau la şcoală!
Vreau la şcoală!

De la an la an proiectul prin care ADRA Romania ajută copiii săraci dar cu rezultate bune la învațătură s-a dezvoltat în mod simțitor. Așa se face că, pentru anul școlar 2012 / 2013, ADRA Romania va susține un număr de 270 de copii proveniți din majoritatea zonelor sărace ale țării.

În cadrul proiectului „Vreau la școală” derulat în parteneriat cu primăriile și școlile locale, beneficiarii sunt selectați cu ajutorul conducerii școlilor dintre copiii săraci dar buni la învațătură.

„Sunt onorată și bucuroasă să știu că în localitatea noastră ADRA Romania, pe langă alte proiecte, desfășoară și proiectul „Vreau la școală”, proiect care ajută la dezvoltarea elevilor proveniți din familii sărace”

declara doamna Munteanu Alina, primar în comuna Grivița, județul Vaslui.

Pe tot parcursul anului școlar, elevii vor primi meditații școlare gratuite din partea voluntarilor ADRA Romania, în timp ce părinții acestor copii vor fi consiliați în ceea ce privește nevoia de educație pentru copiii lor și modul cum aceștia ii pot ajuta să nu abandoneze școala. Pe lângă acestea, cei mici primesc rechizite școlare la fiecare început de semestru, un pachet cu alimente lunar, articole de igienă și la nevoie articole de îmbrăcăminte. Copiii au primit deja rechizitele în prima zi de școală, iar în acest moment se reorganizează grupele de voluntari din fiecare zonă, care-i vor ajuta pe copii la teme și în alte activități necesare dezvoltării potențialului lor.

„Imi place să învăț și mă bucur foarte mult că cineva s-a gândit și la mine și la familia mea ca să ne ajute. Recomand tuturor copiilor să învețe bine pentru că doar așa vom putea reuși în viață”

ne-a declara cu emoție Cristina, o beneficiară a proiectului „Vreau la școală” din comuna Perișor, județul Dolj,

„Există o realitate tristă și anume că mulți copii sunt tentați ca, înainte de intrarea în ciclul gimnazial sau liceeal, să renunțe la școală în favoarea muncii care să le aducă venituri imediate în familie. Prin toate activitățile derulate în cadrul acestui proiect, ADRA Romania dorește să ajute astfel de copii să nu abandoneze școala și să privească dintr-o altă perspectivă viitorul lor.”

Sorin Goleanu Directorul ADRA Romania

Cei care doresc să ajute un astfel de copil în cadrul acestui proiect, se pot înscrie ca voluntari sau pot face oricănd o donație în unul din conturile ADRA România deschise la BCR sector 3 București:

  • RO73 RNCB 0074 0292 1540 0001- LEI
  • RO46 RNCB 0074 0292 1540 0002 – USD
  • RO78 RNCB 0074 0292 1540 0008 – EUR

Mai multe detalii pe www.adra.ro

„Schimbă o viață și vei schimba lumea!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate