Caută
Close this search box.

Casa ADRA, aniversare la un an de existență

Ziua de 25 aprilie a fost zi de sărbătoare pentru Casa ADRA, Centrul de Primire în Regim de Urgență a Victimelor Violenței în Familie, întrucât a împlinit un an de activitate.
Momentul a fost sărbătorit, la sediul Centrului, „în familie” cu beneficiarele proiectului, membrii echipei ADRA și o serie de invitați. Sărbătoarea a avut toate ingredientele unui astfel de moment începând cu buna dispoziție, masă festivă, jocuri educative, până la vorbe bune și multă satisfacție.

A fost un an plin de evenimente în care fiecare zi ne-a învățat ceva. Deși au existat mai multe momente de cumpănă în viaţa acestui Centru, am învăţat că nu ni se dă tot atunci când credem că avem nevoie, ci că primim atât cât să putem face următorul pas şi, pas lângă pas, înaintăm pe drumul nostru.

ne-a declarat Diana Dică, asistent social al Centrului.

În acest an peste 80 de mame și copii au trecut prin acest adăpost și se poate spune că, toate aceste vieți au fost schimbate într-un fel sau altul, pentru că au cunoscut un alt fel de a trăi: fără violență fizică sau verbală, bazându-se pe valori spirituale, cultivând obiceiuri sănătoase (hrană, mișcare).

Am cunoscut aici oameni care mi-au devenit dragi prin ceea ce sunt, prin curajul fantastic pe care l-au avut de a spune „stop violenței!”. Prin ședințele de consiliere individuală sau de cuplu, prin grupul de suport sau întâlnirile cu adolescenții, am legat relații unice. Fiecare dintre ei mai presus de a fi victimă, este un supraviețuitor, caci povestea vieții lor scrisă cu multe lacrimi, a căpătat culoare atunci când au hotărât să schimbe ceva.

Alina Mohorea, psiholog.

Întâlnirile cu teme psihologice s-au alăturat celor cu teme practice ( bucătărie și sănătate) care se desfășoară deja periodic, cu scopul de a furniza participanților cunoștințe utile pentru viață. Astfel în cadrul seminarelor de bucătărie, mamele au posibilitatea să învețe și să experimenteze diverse rețete vegetariene primind în același timp informații, de la coordonatori de specialitate, despre importanța dietei vegetariene.

Seminarele de sănătate și-au propus să le ofere participanților informații bine argumentate și structurate despre: Soare, Aer, Nutriție, Apă, Tihna, Activitate, Temperanță, Echilibru.

La aceste întâlniri participă toate persoanele din Centru care doresc, dar și cei care au părăsit deja Centrul și se află sub monitorizarea personalului de acolo.

Rezultatele întâlnirilor se măsoară în bucuria și utilitatea pe care o dobândesc participanții, care se pregătesc pentru o nouă abordare a vieții și care astfel învață cum să aibă o minte și un corp sănătos.

ne-a mărturisit Simona Condrachi, director de programe ADRA.

Organizatorii, invită persoane cu specializare și experiență în fiecare temă prezentată, reușind să dea acestor întâlniri o notă de profesionalism și dând dovadă de o profundă grijă pentru oameni.

Casa ADRA și-a îndeplinit menirea de „cetate de scăpare” pentru toate aceste suflete și, prin eforturile reunite ale tuturor celor care cred în acest proiect, își dorește să aibă mereu ușa deschisă pentru cei care se hotărăsc să-și schimbe statutul de victimă. „Deși mi-aș fi dorit să nu fiu nevoită să vă cunosc, mă bucur foarte mult că existați” a mărturisit una din beneficiare.

Bucuria este factorul comun pentru toți cei care fac posibilă existența acestui Centru și reprezintă indicatorul de reușită al întregului proiect, trasând premizele continuității și dezvoltării pe viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate