Caută
Close this search box.

O casă pentru un cămin prinde contur

La începutul lunii septembrie ADRA România a demarat proiectul de reconstrucţie de case pentru sinistraţi, intitulat sugestiv, O casă pentru un cămin.

26 de familii care au fost afectate de inundaţiile din vară beneficiază de suportul ADRA pentru reconstrucţie sau, după caz refacere de locuinţe după dezastru. Lucrările se desfăşoară în ritm susţinut datorită voluntarilor care au venit în număr mare atât pe şantierul deschis în comuna Săuceşti, judeţul Bacău sau în Rădăuţi Prut Botoşani cât şi la Poienile de sub Munte, Maramureş.

În satul Siret din comuna Săuceşti, judeţul Bacău, 25 de voluntari din Braşov, Codlea şi Bacău au zidit casa familiei Savin în câteva ore. A doua zi o altă echipă de meseriaşi din Pietroşani, Prahova a pregătit lucrul la acoperiş, urmând ca săptămâna viitoare, alţi meseriaşi de la Valea Lungă, Dâmboviţa să finalizeze construcţia până la roşu.

Mobilizare generală şi în localitatea Rădăuţi Prut unde ADRA construieşte 3 case, 2 dintre ele în parteneriat cu autorităţile locale. Fundaţiile sunt deja turnate cu aportul beneficiarilor şi a voluntarilor din Bajura, Botoşani. Conform promisiunilor, săptămâna viitoare alţi voluntari din zonă vor fi în haine de lucru pentru partea de zidărie.

Duminică, 28 septembrie a fost agitaţie în curtea familiei Pecura Gheorghe din Poienile de sub Munte, Maramureş. Şi asta pentru că 24 de voluntari din zonele limitrofe localităţii au venit hotărâţi să pună temelie solidă casei care va adăposti 5 suflete. Sperăm ca şi această locuinţă să prindă contur în scurt timp.

Pentru alte două case din localitatea Baranca, judeţul Botoşani aşteptăm voluntari care să dea startul lucrărilor. Cele doua beneficiare, femei în varstă, locuiesc temporar în modulele oferite de Primărie. Dorinţa noastră este să profităm de zilele calde de toamnă care au mai rămas pentru a grăbi construcţia locuinţelor astfel încât, la sosirea iernii toţi beneficiarii noştri să aibă un loc cald unde să se adăpostească.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate