Caută
Close this search box.

Voluntarii ADRA Romania din Haiti – “o mare binecuvantare“

Săptămâna trecută, cei doi voluntari ADRA România (Ovidiu Greavu – Brașov și Beniamin Codescu – Câmpina) au revenit din misiunea de voluntariat din Port au Prince, Haiti. Cei doi voluntari au lucrat timp de o lună de zile alături de echipe multinaționale de voluntari la implementarea proiectului de reabilitare a Spitalului Adventist din Carrefour.

Spitalul, în urma cutremurului din 2010, a suferit crăpături la nivelul subsolului și al primului etaj, sala de mese a fost parțial distrusă, iar tencuiala a căzut în cea mai mare parte de pe pereți. De asemenea, sistemul de canalizare a fost compromis iar gardul spitalului distrus.

Ajutorul voluntarilor români a însemnat foarte mult pentru noi și s-au dovedit a fi o mare binecuvântare. În același timp, doresc să mulțumesc ADRA România pentru donația generoasă care a făcut posibilă realizarea proiectelor de aici. Oricând veți vedea noua fațadă a Spitalului Adventist din Haiti să știți că donația dumneavoastră a contribuit la realizarea acesteia

a declarat Nathan Lindsey, în numele Spitalului Adventist din Haiti și al Adventist Health International.

În această perioadă, voluntarii au fost cazați într-o secțiune sigură în cadrul Spitalului din Carrefour. Deși nu au reușit să finalizeze toate obiectivele pe care și le-au propus, țintele lor au fost preluate de alte echipe ADRA din întreaga lume. Pentru noi a fost o acțiune de pionierat și ne bucurăm mult pentru că s-au întors acasă sănătoși și pentru ceea ce au realizat acolo. Ne dorim ca pe viitor, învățând din această experiență, să multiplicăm și să eficientizăm astfel de acțiuni

a declarat Sorin Goleanu, directorul executiv ADRA România.

Simțămintele celor doi voluntari români au fost împărțite, manifestând atât simțământul că au făcut ceea ce trebuie dar și că ar fi putut face mult mai mult:

Cred că am făcut foarte puțin în comparație cu nevoile celor de acolo. O lună de zile este infim deoarece nevoile de acolo sunt imense dacă luăm în considerare sărăcia oamenilor și numărul mare de copii rămași orfani

a declarat Beniamin Codescu.

Noi plecasem cu gândul să mutăm munții însă uneori a trebuit să ne adaptăm la stilul haitian și la cultura locală, care este total diferită de ceea ce ne imaginam noi, însă privind în urmă nu regret deloc. Am învățat multe, am exersat răbdarea și e o amintire plăcută. Am o anumită nostalgie și un regret pentru că în toată această perioadă am investit mult timp, sudoare și suflet dar până la urmă este normal să fie așa. Mă gândesc uneori la ce se mai petrece acolo și cum au evoluat lucrurile

a declarat Ovidiu Greavu.

La plecare, cei doi voluntari români au împărțit din partea ADRA România câteva pachete (alimente și produse de igienă) unui grup de 10 copii, rămași orfani în urma cutremurului care a lovit această zonă.

Cu cei 170.000 $, donați în cea mai mare parte de membrii Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, ADRA România a participat la cele trei faze de intervenție ce au constat în: oferirea de ajutor de urgență (hrană, apă, medicamente și îngrijire medicală), construcția a 1136 de adăposturi familiale și reabilitarea Spitalului Adventist din Carrefour, Port au Prince alături de reconstrucția Bisericii Adventiste din Les Palmes.

ADRA România se află la stadiul de implementare al celui de-al treilea proiect în Haiti ce are ca obiectiv reabilitarea Spitalului Adventist, a unei biserici si construirea unei Scoli Adventiste in Petite Goave alături de alte birouri ADRA din Europa pentru care s-a cumpărat deja terenul.

Proiectul reabilitării Spitalului se desfășoară în parteneriat cu ADRA Germania și are ca obiectiv general creșterea calității serviciilor medicale oferite celor peste 200 de pacienți pe care spitalul îi are zilnic, Spitalul Adventist fiind unul din cele trei prezente în zona Carrefour, spitale ce deservesc o populație de 500.000 de persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate