Sâmbătă, 18 Iunie 2016, ”Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA România” împreună cu Corul ”The Royal Singers” au organizat concertul aniversar și umanitar ”Zâmbete pe portativ” în aula capelei Institutului Teologic Adventist din Cernica, județul Ilfov.
Acorduri nobile ale muzicii clasice și religioase au fost interpretate cu măiestrie de violoncelistul Andrei Ioniță, student la Berlin (câștigător al Concursului Internațional Ceaikovsky – Rusia, Ediția 2015), Corurile de copii Cantassimo & Celest Harmony, Corul The Royal Kids, Corul The Royal Singers, solista Aldana Cazacu, Orchestra Pro Nobile și pianistul George Natsis, corurile fiind coordonate de dirijorii: Simida Gherghe, Hermina Marin și Albert Codreanu.
În cadrul evenimentului, moderat de către Marius Creța, redactor ”Speranța TV”, a fost prezentat un caz umanitar, emoționant și urgent: Alina Neculcia, din Comuna Parava, județul Bacău, o mamă care a suferit mai multe abuzuri din partea soțului, atât ea cât și cei 3 copii minori. De mai mulți ani, Alina este victima violenței domestice, însă în ultima perioadă situația a devenit extrem de critică și nesigură, atât pentru viața ei, cât și a celor 3 copilași pe care îi are în grijă. În colaborare cu Primăria Comunei Parava, ADRA România dorește să se implice în asigurarea condițiilor de viață corespunzătoare pentru Alina și cei trei copii.
Participanții prezenți la eveniment s-au bucurat de muzică de calitate și au avut posibilitatea să contribuie la crearea unui condiții de siguranță pentru cazul umanitar prezentat. Mulțumită generozității participanților la eveniment, în cadrul concertului a fost strânsă suma de 11.723 RON. Fondurile strânse în urma concertului umanitar și aniversar vor fi destinate construcției unei case pentru Alina și cei 3 copii în cadrul proiectului ADRA ”În sfârșit, acasă!”.
”La peste 25 de ani de activitate, sub motoul ”Schimbă o viață și vei schimba lumea!”, ADRA România aduce bucurie și speranță în viețile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor și a demnității umane. Conform informațiilor primite de la directorii din perioada 1990 – 2015, respectiv: Ion Buciuman, Viorel Dima, Emil Jigău, Cornel Roman, Sorin Goleanu și Robert Georgescu, timp de 25 ani, au fost realizate 871 de proiecte, cu ajutorul a 5.213 de sponsori, 5.654 parteneri și 89.441 voluntari, aducând schimbare în viețile a 1.019.530 de beneficiari cu un buget de 41.270.301 lei, toate acestea conduse de către 1 Dumnezeu care a mers înaintea noastră și ne-a închis sau deschis drumurile” a declarat Ștefan Tomoiagă, președinte ADRA România.
„M-am simțit extraordinar la acest concert, alături de muzicieni minunați! Atmosfera creată nu se poate descrie în cuvinte! Parcă am fost într-un colț de cer. Cu toții am cântat cu inimile încărcate de bucurie, cu o motivație sinceră și cu dragoste pentru oameni și Dumnezeu. L-am invitat pe tânărul violoncelist Andrei Ioniță pentru a-i arăta cât de mult îl prețuim și îl îndrăgim pentru tot ceea ce reușește prin talentul său. Mulțumesc tuturor muzicienilor implicați! Misiunea noastră este să-i facem pe oameni fericiți și să-i aducem slavă lui Dumnezeu printr-o muzică vie, dar și solemnă în același timp. Suntem cu atât mai mult împliniți datorită faptului că evenimentul „Zâmbete pe Portativ” a avut o cauză umanitară. Vom susține întotdeauna semenii cu probleme. Felicităm ADRA România pentru cei peste 25 de activitate în slujba oamenilor și dorim tuturor cât mai multe binecuvântări din partea lui Dumnezeu” a declarat Albert Codreanu, dirijor al Corului ”The Royal Singers”.
”A fost o bucurie pentru noi să participăm la acest eveniment. Copiii din cele două coruri au fost mereu alături de copilașii, în situații dificile. Ne bucurăm că și de aceasta dată, am putut să întindem o mână de ajutor. Copiii au cântat cu mult entuziasm, gândindu-se că prin muzica interpretată, vor aduce sprijinul lor în susținerea cauzei umanitare prezentate” a declarat Simida Gherghe, Dirijor al corurilor de copii Cantassimo – Bacău și Celest Harmony – Matca.
Proiectul „În sfârșit, acasă!” este modalitatea prin care ADRA România se implică în susținerea familiilor numeroase construind locuințe familiale pentru cei care trăiesc în condiții grele, dar având dorința de a muncii. Încă de la înființare, în fiecare an, ADRA identifică și sprijină persoane cu familii numeroase care nu au un spațiu optim de locuit prin construirea de locuințe și oferirea de asistență competentă. Acest proiect se desfășoară în parteneriat cu autoritățile locale, iar finanțarea vine atât de la persoane fizice, cât și de la persoane juridice. Implementarea proiectului se realizează cu ajutorul voluntarilor din țară și din străinătate.
Vă așteptăm să fiți alături de Alina! Cei care doresc să se alăture echipei ADRA România în proiectul ”În sfârșit, acasă!” și să se implice, o pot face prin:
- voluntariat,
- donații financiare în conturile ADRA (cu precizarea numelui beneficiarului), dar și prin
- donații materiale (în special materiale de construcții) sau
- donând chiar acum direct pe site-ul adra.ro/doneaza, pentru proiectul ”În sfârșit, acasă!”
Înființată în 1990, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA România, a păstrat filozofia de ajutorare necondiționată în cadrul activităților desfășurate în proiectele sale. ADRA România urmăreşte îmbunătăţirea calităţii vieţii pentru cei în nevoie şi investeşte în potenţialul oamenilor, prin iniţiative de dezvoltare comunitară, axându-se pe cinci direcţii principale: asistarea categoriilor sociale defavorizate, asistarea victimelor dezastrelor naturale, sănătate primară, educaţie de bază și dezvoltare economică.
Puteți urmării un scurt reportaj despre cazul umanitar, prezentat în timpul concertului, accesând linkul: