Caută
Close this search box.

“Grădini roditoare” un proiect pentru generare de venituri, care se extinde geografic în regiunea Muntenia.

Grădini roditoare
Grădini roditoare

Deoarece principala preocupare a Agenției Adventiste pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor (ADRA) România o reprezintă dezvoltarea, atât a beneficiarilor dar și a comunitățiilor din care aceștia fac parte, s-a hotărât ca proiectul “Grădini roditoare” să cunoască o nouă dezvoltare.

În dorința de a fi alături de familii sărace dar responsabile din cât multe regiuni ale țării, ADRA a extins geografic proiectul și anul acesta. Așa se face că 11 familii din județele Giurgiu, Ilfov, Dâmbovița, Iași și Neamț au primit zilele acestea tot ceea ce este necesar pentru a-și ridica câte o seră de 100 mp, răsaduri, și, deasemenea, vor beneficia de instruire de specialitate pentru următoarea perioadă de doi sau trei ani, ajungându-se astfel la momentul când fiecare familie în parte va fi capabilă să se autosusțină financiar.

Aşa ceva nu am văzut făcând pe nimeni, să-i dai omului undiţa, nu doar peştele, pentru a-l învâța să pescuiască.

a declarat Domnul Secretar al Primăriei din Bolintin Deal, localitate în care se implementează acest proiect.

Cuvintele sunt prea sărace pentru a vă mulțumi frumos pentru gestul acesta pe care l-ați făcut pentru mine și familia mea.

sunt cuvintele rostite cu bucurie de către o mamă a trei copii din localitatea Corbii Mari, județul Giurgiu.

Sunt încăntat că ADRA Romania a putut extinde anul acesta proiectul în regiunea Muntenia, dupa ce implementase cu succes proiectul în Moldova și în sudul Transilvaniei. Ori de câte ori vizitez aceste familii, constat cu bucurie eficiența extraordinară a acestui proiect. Familii care cu puțin timp în urmă fuseseră într-o mare sărăcie și aproape că nu mai aveau ce pune pe masă copiilor, acum, după ce au beneficiat de acest proiect, au ajuns, nu doar să iși asigure hrana zilnică dar să și obțină venituri din vânzarea legumelor.

Tache Pohrib, coordonatorul în teritoriu al acestui proiect.

Majoritatea sumelor necesare implementării proiectului au sosit de la donatori privați din întreaga lume, care au putut descoperi acest proiect din Romania prin “ADRA Gift Catalog 2012” o metodă de atragere de fonduri implementată de către ADRA Internațional.

Proiectul “Grădini roditoare”, alături de celelalte proecte ADRA, ajută la punerea în practică a motto-ului: “Schimbă o viață și vei schimba lumea!”

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings

Translate