Caută
Close this search box.

60 de noi Salvatori Voluntari pentru Situații de Urgență în orașul Constanța

În zilele de 29 si 30 ianuarie 2013, ADRA România şi Asociația Salvatorilor Voluntari pentru Situații de Urgență (ASVSU) a desfășurat cursuri intensive de PRIM AJUTOR pentru 60 de constănțeni.

Participanții la aceste cursuri au fost pregătiți să poată oferi în caz de nevoie primul ajutor cu mâinile goale în mod individual dar, deasemena, ca parte a echipelor de intervenție în caz de dezastre, să acorde în mod profesionist primului ajutor, conform regulilor Consiliului European de Resuscitare.

Am participat cu plăcere la aceste cursuri și, încă o dată, am simțit chemarea de a mă implica activ în slujba oamenilor care trec prin situații de urgență, la hotarul dintre viață și moarte. Pregătirea și experiența celor care au prezentat aceste cursuri au adus în atenție informații de specialitate care au fost fixate în mintea participanților atât prin ilustrații și exemple de viață și de moarte, cât și prin practică asistată de care au putut beneficia toți voluntarii.

a declarat domnul Robert Georgescu, unul dintre organizatorii locali ai evenimentului.

Doamna Neacsu Camelia, una dintre participantele la acest curs ne-a declarat:

Am luat parte la cursurile de Prim Ajutor de la Constanța. În primul rând vreau să vă mulțumesc din suflet pentru că ne-ați oferit din timpul dumneavostră pentru a ne învața lucruri necesare, lucruri care, din punctul meu de vedere, nu credeam că am să reușesc să le învăț în cateva ore. Până să particip la aceste cursuri, nu priveam cu interes spre domeniul acesta de dezvoltare, credeam ca nu este pentru mine, insă acum privesc altfel lucrurile.

Într-un cadru separat, au putut beneficia de instruire în acest domeniu, dar specifică vărstei lor, cei 25 de elevi ai Școlii Generale „Wilhem Moldovan” din orasul Constanța.

ADRA România, în colaborare cu ASVSU, a demarat acest proiect de pregătire a salvatorilor voluntari pentru a suplimenta numărul echipelor de intervenție în caz de dezastru deoarece, în prezent, numărul voluntarilor specializați în acordarea primului ajutor și a intervenției în caz de dezastre este relativ redus și s-ar putea dovedi insuficient în cazul unui dezastru major.

Pe viitor, proiectul își propune să continue cu alte instruiri specifice cum ar fi cele legate de cercetare-căutare-deblocare-salvare, transport accidentaţi, radiocomunicaţii de urgenţă, căutare – salvare canină, prim ajutor psihologic, celor interesați fiindu-le rezervat un modul special pentru a deveni manageri în dezastre.

Asociația Salvatorilor Voluntari pentru Situații de Urgență (ASVSU) este o organizație neguvernamentală, non-profit, apolitică, înființată în anul 2001, care combină experiența specialiștilor în servicii de salvare cu dorința de a ajuta societatea civilă în situații de urgență.

ADRA România este furnizor de servicii sociale acreditat pentru Centru de Consiliere şi Sprijin pentru Victimele Dezastrelor Naturale și face parte din rețeaua ADRA Internațional, una dintre cele mai răspândite organizaţii neguvernamentale din lume, fiind activă în 125 de ţări şi conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios. Datorită promptitudinii cu care ADRA a răspuns la nevoile oamenilor de pe întregul glob, în 1997, Consiliul Economic şi Social al Naţiunilor Unite (ECOSOC) i-a conferit statutul de membru consultativ.

ADRA România mai este:

  • Membru al Federației Organizațiilor Nonguvernamentale pentru Dezvoltare (FOND)
  • Membru al Federaţiei Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Protecţia Copilului (FONPC)
  • Furnizor de servicii sociale acreditat pentru Centru de Informare şi Consiliere pentru persoanele aflate în dificultate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate