Caută
Close this search box.

Sprijină un copil din Africa

ADRA România lansează o campanie de strângere de fonduri pentru două școli din Malawi și Namibia, Africa

UPDATE: 24 aprilie 2024

Campania ADRA de strângere de fonduri pentru copiii din Africa continuă

DONEAZĂ și fii parte activă în implementarea proiectului „Sprijină un copil din Africa”.

Prin proiectul „Sprijină un copil din Africa”, ADRA România își îndreaptă atenția către două școli din Malawi și Namibia contribuind la acoperirea nevoilor de bază ale copiilor orfani sau a celor care provin din familii vulnerabile. Hrana și educația copiilor în Africa reprezintă o provocare atât la nivel de societate, cât și la nivel de familie. Seceta, insecuritatea alimentară, resursele financiare și materiale limitate, distanțele mari pe care le parcurg copii pe jos până la școală constituie doar câteva din problemele care stau împotriva unui traseu educațional normal.

Eforturile ADRA România se concentrează pe diminuarea piedicilor și facilitarea educației pentru acești copii vulnerabili.

Donarea și implicarea se pot face prin următoarele modalități:

  • Voluntariat pe termen lung (6-12 luni).
  • Donații financiare în conturile ADRA, cu precizarea „Sprijină un copil din Africa”.
  • Donații directe pe site-ul adra.ro/doneaza, specificând „Sprijină un copil din Africa”.
  • Donarea a 2 euro prin SMS la numărul 8845 cu textul „ADRA”.

ADRA România

UPDATE: 12 aprilie 2024

Alătură-te ADRA România prin proiectul „Sprijină un copil din Africa”

În urma impactului secetei din ultimele luni, locuitorii din Malawi se confruntă cu o criză alimentară de nedescris, punând astfel în pericol pe locuitorii țării, în mod special pe copii. Totodată, și Namibia se confruntă cu lipsa securității alimentare, lucru care duce la scăderea posibilităților de trai și educație în rândul copiilor.

ADRA România este o organizație dedicată susținerii dezvoltării armonioase a copiilor, inclusiv din Africa, unde sărăcia și lipsurile sunt adesea copleșitoare. Prin proiectul „Sprijină un copil din Africa”, ADRA își îndreaptă atenția către două școli adventiste din Malawi și Namibia, oferindu-le elevilor care parcurg chiar și cinci kilometri până la școală, un mic dejun. Din cauză că acești copii provin din familii vulnerabile, această masă oferită în cadrul școlii înseamnă un ajutor binevenit pentru familiile disperate.

Asigurarea hranei elevilor din cele două școli nu este importantă doar pentru sănătatea și dezvoltarea lor, ci și pentru diminuarea inegalităților sociale, pentru combaterea sărăciei și a foametei în comunități vulnerabile din Africa.

Deși, România are suficiente probleme sociale și neajunsuri în multe domenii, totuși în această lume există țări care se confruntă cu situații de neimaginat.

Cei care doresc să se alăture echipei ADRA România în proiectul „Sprijină un copil în Africa!” și să se implice, o pot face prin:

  • voluntariat pe termen lung, între 06-12 luni;
  • donații materiale, dar și prin
  • donații financiare în contul ADRA sau
  • donând chiar acum direct pe site-ul adra.ro/doneaza, prin specificarea proiectului „Sprijină un copil în Africa!” la destinații sau
  • donând chiar acum 2 Euro prin SMS la numărul 8845 cu textul ”ADRA”.

ADRA România

UPDATE: 05 aprilie 2024

Imaginează-ți cum copilul tău din clasele primare trebuie să meargă pe jos până la școală o distanță de 5 sau 10 km. Și nu oricum! Flămând! Apoi să stea câteva ore pentru a aprofunda materia școlară. Imposibil, nu? Pentru ca un copil să poată învăța este nevoie să-i fie îndeplinite nevoile de bază, iar hrana este una dintre ele.

Vino alături de noi să sprijinim cele două școli din Malawi și Namibia și să facem viața acestor copii mai ușoară și să-și continue pregătirea școlară. Pentru noi, ajutorul poate fi neînsemnat, însă pentru ei este totul.

În anul 2023, în cadrul proiectului „Sprijină un copil în Africa” au fost sprijiniți cu alimente un număr de 430 de copii.

O echipă ADRA România se va deplasa în cele două țări în luna mai 2024 pentru restabilirea parteneriatelor și afirmarea sprijinului început de ADRA chiar din 2012. Fie că va fi vorba de o masă caldă sau de alt tip de sprijin, vom fi alături de ei: noi și cu tine.

”Angajamentul ADRA România este de a susține țările slab dezvoltate în încercările lor de diminuare e inechităților sociale. De data aceasta, atenția noastră se îndreaptă către două școli adventiste din Africa, Malawi și Namibia. Elevii acestor școli parcurg distanțe mari pe jos până la școală, de cele mai multe ori fără să fi servit micul dejun, iar școala din Malawi chiar asta oferă copiilor din clasele primare, un mic dejun cald. Putem considera că este o activitate nesemnificativă, însă pentru acele familii înseamnă enorm.”, declară Valentina Sturzu-Cozorici, Director Programe ADRA România.

Rămâi aproape de noi! Zilele următoare revenim pentru a oferi detaliile campaniei de strângeri de fonduri și cum poți ajuta.

Începând cu anul 1990, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare de care beneficiază întreaga populație. Conducându-se în proiectele asumate după motoul ”Dreptate. Compasiune. Dragoste.”, ADRA România aduce bucurie și speranță în viețile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor și a demnității umane. Furnizor de servicii sociale acreditat, ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, organizația umanitară globală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, una dintre cele mai răspândite organizații neguvernamentale din lume, fiind activă în 118 țări și având la bază filosofia care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios, cu scopul de a sluji umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit.

ADRA România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate