Caută
Close this search box.

ADRA Romănia alături de ADRA Germania construiește o clinică de maternitate în Haiti

Haiti spitalDupă mai multe proiecte desfășurate în Haiti pe o perioadă de aproape doi ani, în urma cutremurului din anul 2010, ADRA România se reintoarce în această țară săracă.

Cutremurul din 12 ianuarie 2010 a lovit puternic o țară care de altfel și inainte de acest dezastru era foarte săracă. Este un lucru știut faptul că după o astfel de nenorocire, refacerea nu se poate realiza în timp scurt. Alături de multe birouri ADRA din lume, ADRA România a implementat în această țară patru proiecte desfășurate în trei faze de implementare.

Ca echipă ADRA România, suntem acum bucuroși că, alături de colegii de la ADRA Germania, vom putea să ne întoarcem în această zonă pentru un alt proiect. Deoarece în Haiti domeniul medical este încă un domeniu în care este nevoie de multă investiție, proiectul nostru va avea în vedere construirea unei clinici de maternitate în orașul Petit Goave. Acest oraș se află situat la 70 de Km de capitala Port-au-Prince și de Carrefour, orașul în care am fost prezenți după cutremur pentru reabilitarea unui spital,

a declarat Sorin Goleanu, Director Executiv ADRA România.

Banii necesari implementării acestui proiect ( aproximativ 100 000 $ ) provin, in cea mai mare măsură, de la ADH – Aktion Deutschland Hilft, o platforma nemțească online pentru atragere de fonduri.

Suntem convinși că vom putea colabora din nou foarte bine cu biroul local ADRA Haiti pentru că ne dorim ca în luna iulie 2014 aceast proiect să fie finalizat. Clinica de maternitate ce va fi construită aici va avea o capacitate de patru camere de naștere, o sală de așteptare, un birou pentru medic și alte cabinete necesare pentru a putea oferi simultan servicii de calitate unui număr de 20 de mame și bebeluși,

 a declarat domnul Paulin Giurgi, Director Politici Globale, ADRA Germania.

Pentru mai multe detalii în legatură cu desfășurarea acestui proiect urmăriți pagina noastra www.adra.ro sau pagina de Facebook a ADRA Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate