Caută
Close this search box.

E treaba ta! – Campanie ADRA România de informare si constientizare asupra fenomenului violentei in familie în Vrancea

Afis A3 (1)Comunicat de presă – ADRA România lansează proiectul: „E treaba ta!” – campanie de informare şi conştientizare asupra fenomenului violenţei în familie – în Vrancea!

Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA România anunţă lansarea proiectului “E treaba ta!” – campanie de informare şi conşientizare asupra fenomenului violenţei în familie, în Vrancea.

Timp de 6 luni, începând cu 16 martie 2015, asociaţia ADRA România va desfăşura acţiuni de informare şi constientizare a publicului larg din 16 localităţi din judeţul Vrancea cu privire la fenomenul violenţei în familie şi cum se poate interveni în astfel de cazuri. Pe parcursul a 4 luni, vor fi organizate şi întâlniri de informare/instruire pentru 80 de reprezentanţi locali în acelaşi domeniu. Pe tot parcursul proiectului, se va acorda consiliere psihologică victimelor violenţei în familie şi vor fi decontate certificate medico-legale.

Partenerii principali ai ADRA România în această campanie sunt Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vrancea, alături de care se vor realiza sesiunile de informare pentru specialişti şi Asociatia Anais, colaboratoare principală la realizarea materialelor informative.

“Violenţa în familie este de multe ori trecută sub tăcere, atât de victime, cât şi de martori. Este un subiect despre care se vorbeşte cu dificultate pentru că nu ştii exact ce ai putea face pentru a nu strica mai rău. În acelaşi timp, societatea românească este încă la începutul drumului privitor la susţinerea drepturilor femeilor şi a egalitatăţii de gen într-un mod funcţional pentru familie. Aşa că, am gândit această campanie pentru a fi ajutor celor care trec printr-o astfel de drama şi de a-i învăţa ce pot face pentru a avea libertatea necesară dezvoltarii oricărei fiinţe umane”, a declarat psiholog Alina Bordas-Mohorea, coordonatoarea proiectului.

În perioada 22 octombrie – 19 decembrie 2014, ADRA România a participat la concursul de proiecte de responsabilitate socială Teimplici.ro, editia 2014, organizat de Telekom Romania şi a fost aleasă printre cei 10 câştigători. Concursul a adunat 180 de proiecte, înscrise în 12 arii de activitate, ADRA România inscriindu-se în aria “Protejarea copiilor, vârstnicilor şi a victimelor violenţelor”.

Astfel, în urma voturilor oferite de sustinăţorii proiectului ADRA România şi a punctajului primit de juriu, Telekom România a acordat o finanţare de 5000 de euro.

Această campanie face parte din strategia generală a Asociaţiei ADRA România de implicare în domeniul violenţei în familie şi de extindere a serviciilor specializate oferite acestei categorii de beneficiari. Asociaţia furnizează servicii sociale pentru victime din anul 2009 în Bucureşti, prin Centrul de Primire în Regim de Urgenţă a Victimelor Violenţei în Familie, şi îşi propune deschiderea de noi centre de consiliere şi/sau adăposturi în alte zone din ţară care nu au astfel de servicii, cum este cazul judeţului Vrancea.

ADRA România

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate