Caută
Close this search box.

O noua tabără la munte pentru cei mai buni elevi, beneficiari ADRA România în proiectul „Vreau la Şcoala”

Tabăra "Vis de copil"In perioada 29 august – 1 septembrie 2013 un număr de 32 de copii proveniti din familii defavorizate, au avut șansa de a petrece câteva zile în tabara “Vis de copil”, organizată de ADRA România la Vatra Dornei.

Toate fondurile necesare pentru organizarea acestei excursii au fost venite în urma desfășurârii concertului caritabil “Vis de copil” susținut de către ADRA România în primăvara acestui an la Bacău.

Dintre cei 32 de copilași, 25 au fost copii asistați de Agenția Adventisă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor (ADRA) România prin proiectul “Vreau la școala”, iar șapte au fost copii asistați de către Asociația Serviciul Umanitar pentru Penitenciare (ASUP) Moldova, cu care ADRA este in parteneriat.

Într-o atmosferă frumoasă, copiii acestia au avut șansa de a se bucura de câteva zile petrecute la munte, să se joace, să învete lucruri noi, să stabilească noi prietenii și mai ales, să guste din bunatatea lui Dumnezeu. așa cum este descoperit în natură

Pentru că la sosire se anunțau ploi, copilașii s-au rugat lui Dumnezeu să aibă o vreme buna, iar răspunsul nu a întărziat să apară.

Cei mici au fost răsfățați cu mâncare foarte bună și cu surprize dulci.

Pentru mine zilele petrecute aici la munte au fost cele mai frumoase zile din viața mea. Abia aștept tabara de anul viitor

mărturisea la plecare o fetiță care nu mai avusese parte de așa ceva pană atunci.

Pâinea a fost primită în dar din partea unui om cu suflet mare din localitatea Vatra Dornei, care aflănd de această excursie a copilașilor în zona dânsului, a dorit cu toată inima să participe cu ceva.

Ne-am bucurat de faptul ca toți copilașii au avut parte de multe activitati in aer liber: tenis de câmp, tiroliană, vizită la o mănăstire. Sambata dupa amiaza cei 35 de copilași au susținut un mic concert în sala de cult a Bisericii Adventiste din Vatra Dornei, toți participanții având ocazia să cunoască în modul acesta ce înseamna proiectul “Vreau la Școal” și cum ar putea fiecare să sprijine astfel de copii. Activitătile pe grupe și jocurile pe echipe, au contribuit la dezvoltarea de relații frumoase, cei mici despărțindu-se la final cu lacrimi in ochi. Multumim mult intregii echipe: familia Atomei, familia Chirileanu Marin, doamnei bucatarese Barsan Gabriela, lui Florin Lichi, sofer si ajutor bucatar și nu în ultimul rând, domnului Mihai Enea.

a declarat doamna Gabriela Istrate, asistent social ADRA Romaia.

Graţie frumoasei colaborări dintre ASUP Molodva şi ADRA România, șapte copilași ai căror părinți sunt închişi cu pedepse mari în penitenciarele din Moldova şi asistaţi de ASUP s-au putut bucura de această tabără gratuită la Vatra Dornei. Niciunul dintre acești copii nu și-ar fi permis să meargă într-o astfel de tabară, dat fiind faptul că familiile lor sunt foarte sărace. Sperăm ca şi în următorul an să putem oferi această bucurie copiilor cu părinţi în penitenciare.

Mihai Enea, ASUP Moldova.

Schimbă o viață și vei schimba lumea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate