Caută
Close this search box.

Vis de copil – Suceava 2016

Cor SuceavaDuminică, 12 Iunie 2016, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA România a organizat cea de-a cincea ediție a concertului umanitar ”Vis de copil” la Casa de Cultură din Municipiul Suceava, în vederea stângerii de fonduri pentru tabăra organizată anual pentru copiii cu rezultate remarcabile care sunt beneficiari în cadrul proiectul ”Vreau la școală”. Acest concert a fost susținut de: Corurile de copii Cantassimo – Bacău și Celest Harmony – Matca (Dirijor: Prof. Simida Gheghe), solistă Aldana Cazacu, Corul Amadeus din județul Suceava (Dirijor: Prof. Beniamin Gavril) și Corul Bărbătesc Moisei (Dirijor Prof. Cristi Coman).

Sala SuceavaLa concertul umanitar ”Vis de copil” au fost prezente peste 800 de persoane, din municipiul Suceava, între care s-au numărat și reprezentanți ai instituțiilor publice și mai mulți reprezentanți media. Visul unui copil poate fi întărit prin colaborare și susținere că într-o zi va avea o profesie care îl împlinește și poate ajuta pe alții.

Participanții prezenți la eveniment au fost invitați să viseze ca pot șterge o lacrimă de pe obrazul unui copil orfan, pot construi un viitor mai bun pentru copiii săraci și pot oferi speranță celor ce nu mai au puterea de a zâmbi. Mulțumită generozității participanților la eveniment, în cadrul concertului a fost stânsă suma de 24.700 RON. Fondurile stânse în urma concertului umanitar vor fi folosite pentru realizarea unei tabere de vară în Vatra Dornei, județul Suceava, la finalul lunii August.

ConsilierPrezentă la eveniment, Doamna Alina Derla, Consilier al Domnului Lungu Ion, Primar al Municipiului Suceava a declarat: ”Vă felicit pentru dăruire, pentru abnegație, pentru iubire și pentru unitate. Copiii sunt cel mai frumos dar de la Dumnezeu. Orice copil este splendoarea și rațiunea de a trăi pentru părinți. Dacă nu pentru părinți, din motive obiective, sigur este pentru altcineva. Vă felicit și vă mulțumesc, din suflet, că ați venit aici în Suceava și ne-ați făcut onoarea ca acest vis de copil să devină realitate. Vă dorim mult succes și contați pe noi. Domnul Primar a spus foarte clar că vă va sprijini mereu. Vă așteptăm oricând la Suceava.”

Cantasimo”Suntem bucuroși că la toate cele cinci ediții ale proiectului  „Vis de copil” copii din corurile  Cantassimo – Bacău și Celest Harmony – Matca au fost alături de copilașii mai puțin privilegiați asistați de ADRA România. Copiii din cele două coruri au cântat cu dăruire și entuziasm cu speranța că prin muzica interpretată de ei, dar și prin mesajul transmis, inimile ascultătorilor vor fi sensibilizate și motivate pentru dăruire. Le mulțumesc copiilor, părinților și tuturor celor care ne-au fost alături! Mulțumim lui Dumnezeu pentru că efortul nostru a adus bucurie și zâmbet pe fetele scaldate de lacrimi ale copiilor defavorizați din proiectul ”Vreau la scoală” a declarat Doamna Profesor Simida Gherghe, Dirijor al corurilor de copii Cantassimo – Bacău și Celest Harmony – Matca

Moisei„A fost un privilegiu să cântăm într-o sală plină, cu un public extraordinar. Organizatori, coriști, dirijori, soliști, și-au dat mâna pentru o cauză nobilă și cred că în memoria celor prezenți la concert, aceste clipe vor rămâne de neuitat. Suntem fericiți pentru copiii care se vor bucura de această tabară și  multumim lui Dumnezeu pentru bucuria de a fi colaboratori cu ADRA România la un astfel de proiect” a declarat Domnul Profesor Cristi Coman, dirijor al Corului Bărbătesc Moisei

Cor copii„Sufletul meu este plin de recunoștinta față de Dumnezeu pentru tot ajutorul Său oferit în realizarea concertului de la Suceava! Mulțumesc coriștilor, dirijorilor, soliștilor și tuturor oamenilor cu suflet pentru implicarea și susținerea lor. Știu că s-a muncit foarte mult, s-a investit timp și energie, dar slujirea lor prin muzica a fost încununată de bucurie și frumos! Acest concert a strâns laolaltă mulți oameni și ceea ce este frumos este că împreună am reușit să aducem bucurie și speranță copiilor defavorizați asistați de ADRA România prin proiectul ”Vreau la scoală”. Recunoștința mea pentru toți cei care s-au implicat și aștept cu mare drag următoarea ediție” a declarat Doamna Gabriela Istrate, Asistent social și Coordonator proiecte Moldova.

EmiliaLa acest eveniment, participanții au putut afla poveștile de viață a două dintre beneficiarele proiectului ”Vreau la școală”. Prezentă a eveniment, Emilia Stavarache, beneficiară în proiectul ”Vreau la școală”, elevă în clasa a II a , din localitatea Parava, județul Bacău, a declarat „Pentru mine, a fost o seară de neuitat. În viața mea nu am văzut atâta lume strânsă la un loc… Am ascultat muzică frumoasă, mi-au plăcut în mod deosebit copiii și trebuie să vă spun că mi-ar plăcea și mie sa fac parte dintr-un astfel de cor. Abia aștept luna august ca să pot participa la aceasta tabara de la Vatra Dornei. Mulțumesc tuturor celor care au oferit bani pentru această tabară, dar vreau să mulțumesc și celor de la ADRA România pentru șansa de a participa la un astfel de eveniment. Vă mulțumim pentru că luptați pentru noi și familiile noastre!”

Proiectul ADRA ”Vreau la școală!” dorește să susțină copiii care au rezultate bune la învățătură, în ciuda faptului că sunt permanent amenințați de abandon școlar. De la un an la altul numărul copiilor incluși în proiect a crescut până la numărul de 370 copii, în anul școlar 2015 – 2016, iar repartizarea geografică a acestui proiect acoperă următoarele zone: Banat, Crișana, Dobrogea, Maramureș, Moldova, Muntenia, Oltenia și Transilvania.

Selecția copiilor pentru a fi beneficiari în cadrul proiectului ”Vreau la școală” se va desfășura în luna August 2016, pentru anul școlar 2016 – 2017. Cei care doresc să se alăture echipei ADRA România în proiectul ”VREAU LA ȘCOALĂ!” și să se implice, o pot face prin:

  • voluntariat,
  • prin donații materiale (în special rechizite, produse alimentare și de igienă, dar și îmbrăcăminte), dar și prin
  • donații financiare în conturile ADRA sau
  • donând chiar acum direct pe site-ul adra.ro/doneaza, pentru proiectul ”Vreau la școală!”.

ADRA România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate