Sinistrații sunt persoane vulnerabile care necesită sprijin și atenție specială în contextul crizelor umanitare sau al altor situații de urgență. În urma inundațiilor din județul Galați din septembrie 2024, ADRA Germania, în parteneriat cu ADRA România, a intervenit prin proiectul „Speranță mai presus de ape”, pentru a răspunde nevoilor urgente ale celor afectați.
Proiectul, parte a domeniului de expertiză ADRA „Asistarea victimelor dezastrelor naturale”, a vizat sprijinirea unui număr de 449 de persoane sinistrate. Scopul principal a fost atenuarea nevoilor de bază, atât imediate cât și pe termen lung, pentru a le ajuta să traverseze cu mai multă ușurință perioada de criză, inclusiv sezonul rece de iarnă.


„Speranță mai presus de ape” a fost implementat de ADRA România în parteneriat cu biroul finanțator ADRA Germania, pe o perioadă de două luni, începând cu data de 18 decembrie 2024. Activitățile proiectului s-au desfășurat în opt localități afectate: Cudalbi, Valea Mărului, Pechea, Costache Negri, Cuza Vodă, Grivița, Drăgușeni și Berești.

Cu o valoare totală de 31.000 EUR, proiectul „Speranță mai presus de ape” a avut ca scop distribuirea a 2.460 de tichete sociale către 449 persoane (123 de familii) afectate de inundații. Aceste vouchere au fost utilizate pentru achiziționarea de articole casnice, electrocasnice, îmbrăcăminte, produse alimentare și nealimentare, contribuind astfel la refacerea condițiilor de trai ale beneficiarilor.

Prin proiectul „Speranță mai presus de ape”, ADRA România și ADRA Germania au demonstrat încă o dată angajamentul lor față de sprijinirea persoanelor vulnerabile afectate de dezastre naturale. Intervenția promptă, adaptată nevoilor reale ale comunităților lovite de inundații, a oferit nu doar ajutor material, ci și un mesaj clar de solidaritate, contribuind la reconstruirea vieților și a încrederii în sprijinul umanitar eficient și empatic.

„ADRA România, în parteneriat cu ADRA Germania, a intervenit în sprijinul familiilor grav afectate de inundațiile din județul Galați din septembrie 2024. Mulțumim ADRA Germania pentru sprijinul financiar generos și încrederea acordată. Prin contribuția noastră am putut răspunde rapid și eficient nevoilor urgente ale sinistraților. Facerea de bine este mai mult decât un gest – este un angajament față de umanitate. Iar când acest angajament este împărtășit între parteneri internaționali, rezultatele sunt cu adevărat transformatoare”, a declarat Walter Creciuneac, Manager Proiect ADRA România.







Înființarea organizației ADRA Germania a fost inițiată în anul 1986. Biserica Protestantă Liberă a Adventiștilor de Ziua a Șaptea a oferit impulsul pentru crearea unei organizații competente, cu scopuri umanitare. Până atunci, existau doar grupuri caritabile izolate din cadrul bisericilor locale, care trimiteau în principal ajutoare și distribuiau haine. În primăvara anului 1987, ADRA Germania și-a început activitatea în orașul Darmstadt. În Statele Unite ale Americii, activitatea în domeniul cooperării pentru dezvoltare profesională a început încă din anul 1965, iar numele ADRA este folosit din 1984.
Începând cu anul 1990, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare de care beneficiază întreaga populație. Conducându-se în proiectele asumate după motoul ”Dreptate. Compasiune. Dragoste.”, ADRA România aduce bucurie și speranță în viețile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor și a demnității umane. Furnizor de servicii sociale acreditat, ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, organizația umanitară globală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, una dintre cele mai răspândite organizații neguvernamentale din lume, fiind activă în 118 țări și având la bază filosofia care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios, cu scopul de a sluji umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit.

ADRA România