Caută
Close this search box.

527 persoane primesc ajutor în cadrul proiectului ADRA ”Sprijin umanitar COVID-19”

În data de 16 martie 2020, Președintele României, Domnul Klaus Werner Johannis, a emis Decretul nr.195/2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României pentru o perioadă de 30 de zile, decret ce a intrat în vigoare la data de 16 martie 2020, data publicării în Monitorul Oficial nr. 212, partea I.

În contextul creșterii alarmante a numărului de persoane afectate de apariția COVID-19 în România, Agenția pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România are în atenție victimele colaterale ale acestei situații de criză, respectiv: persoane din medii sociale vulnerabile cu posibilități reduse de a-și asigura măsurile necesare subzistenței și antreprenorii aflați la început de drum.

În cadrul proiectului ”Sprijin umanitar COVID-19”, special creat pentru situația actuală, ADRA România își propune diminuarea riscurilor generate de apariția virusului COVID-19 în rândul populației, obiectivul fiind atins prin promovarea măsurilor de prevenție și adaptabilitate socio-economică și prin asigurarea necesarului de produse de bază pentru menținerea siguranței.

Astfel că, în săptămâna 15 – 21 martie 2020, ADRA România a fost alături de 527 de persoane, respectiv: 

  • 325 de persoane din medii vulnerabile au primit alimente de bază, dintre care 180 sunt copii;
  • 107 bătrâni aflați într-un centru rezidențial au primit alimente de bază, aceștia făcând parte din populația cu risc crescut în contextul COVID-19; 
  • 45 persoane au primit servicii de instruire în vederea monitorizării activităților economice și servicii de consiliere antreprenorială în vederea suspendării sau desfășurării activităților economice în limitele impuse de lege;
  • 33 de persoane provenite din medii defavorizate au primit pachete cu produse de igienă personală și dezinfectanți, produse necesare pentru această perioadă de pandemie mondială;
  • 11 persoane provenite din medii defavorizate au primit pachete cu alimente de bază și produse de igienă în cadrul proiectelor de asistență socială cu scopul prevenirii infectării cu COVID-19;
  • 6 persoane, victime ale violenței în familie din ”Centrul de Primire în Regim de Urgență pentru Victimele Violenței în Familie – Casa ADRA”, au primit asistență medicală, socială, psihologică, juridică, tichete de masă și au fost transportate cu autoturismul la supermarket pentru cumpărături în vederea reducerii riscului infectării cu virusul COVID-19. 

Ajutorul umanitar ADRA România, constând în servicii de informare, conștientizare, consiliere și în distribuție de alimente și produse de igienă a fost efectuat de către personalul calificat al echipei ADRA care a acționat conform politicilor de securitate și siguranță și a normelor impuse de legile actuale ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Grupului de Comunicare Strategică, Ministerului Sănătății, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), în parteneriat cu autoritățile locale și instituții acreditate, unele servicii specializate fiind externalizate. 

”Cu fiecare zi încheiată observăm complexitatea implicațiilor crizei COVID-19 care nu ne răpește doar sănătatea și liniștea, ci și o parte din visurile celor 37 de tineri antreprenori din proiectul ”Up to start” implementat de ADRA România. Acești beneficiari au depus, în ultimii ani, eforturi susținute în vederea înființării unor afaceri și creării de noi locuri de muncă, ca măsură de stimulare a segmentului economic din Regiunea Sud-Est a României. În aceste momente dificile, ADRA acționează prin intermediul echipei de management și de implementare, oferind soluții optime, adaptate noilor măsuri legislative, de prevenire a infectării cu COVID-19 și de redresare a mediului de afaceri. Astfel, sunt gândite strategii, sunt trasate obiective, sunt identificate soluții, toate cu scopul completării eforturilor guvernamentale de minimizare a efectelor economice negative ale acestei pandemii” a declarat Valentina Sturzu-Cozorici, Manager Proiect ADRA România.

”Intervenția în regim de urgență pentru victimele violenței în familie prin proiectul ”Casa ADRA” se desfășoară mai departe, limitând ieșirile persoanelor asistate, conform reglementărilor în vigoare și aplicând norme de igienă suplimentare. Suntem conștienți de faptul că izolarea împreună cu agresorul nu face altceva decât să mărească riscul și vulnerabilitatea doamnelor aflate în relații abuzive. De asemenea, având în vedere și contextul socio-economic când pierderea locului de muncă poate mări frustrările agresorului, lucrul acesta devenind un factor care favorizează comportamente agresive, încercăm pe cât posibil, în condițiile reglementate de starea de urgență națională în contextul infectării cu virusul COVID-19, să susținem persoanele aflate în dificultate. Menționăm faptul că orice situație de abuz trebuie semnalată imediat la 112 – numărul unic pentru apeluri de urgență disponibil gratuit la nivelul întregii țări, ce poate fi apelat din toate rețelele de telefonie fixă sau mobilă” a declarat George Mitroi, Asistent Social ADRA România.

Implică-te și tu!

Cei care doresc să se alăture echipei ADRA România în proiectul ”Sprijin umanitar COVID-19” și să se implice, o pot face prin:

Începând cu anul 1990, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare de care beneficiază întreaga populație. Conducându-se în proiectele asumate după motoul ”Dreptate. Compasiune. Dragoste.”, ADRA România aduce bucurie și speranță în viețile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor și a demnității umane. Furnizor de servicii sociale acreditat, ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, organizația umanitară globală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, una dintre cele mai răspândite organizații neguvernamentale din lume, fiind activă în peste 130 de țări și conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios, cu scopul de a sluji umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit.

Harta Universității ”Johns Hopkins” arată răspândirea actuală a virusului. Virusul continuă să se răspândească pe tot globul: Coronavirus COVID-19 Global Cases Map

ADRA România

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate