Caută
Close this search box.

662.766 mulțumiri ADRA România pentru Consiliul Norvegian pentru Refugiați care s-a implicat financiar în cadrul proiectului „Protecția și iernarea pentru refugiații din Ucraina”

Refugiații și persoanele vulnerabile sunt grupuri care necesită sprijin și atenție specială în contextul crizei umanitare sau a altor situații dificile. Consiliul Norvegian pentru Refugiați în parteneriat cu ADRA România a intervenit asupra situației refugiaților ucraineni și a românilor vulnerabili din România, în cadrul proiectului ”Protecția și iernarea pentru refugiații din Ucraina” – IPRO 2311, asistând nevoile esențiale ale acestora, respectiv atenuarea nevoilor de bază imediate și pe termen lung.

Beneficiarii din cadrul proiectului ADRA România ”Protecția și iernarea pentru refugiații din Ucraina” care face parte din domeniul de expertiză „Asistarea categoriilor sociale defavorizate”, au fost refugiați ucraineni și români vulnerabili, un număr de 10.374 persoane, ale căror nevoi principale au fost îndeplinite pentru a putea traversa mai ușor perioada de criză, inclusiv perioada sezonului rece de iarnă.

Proiectul ”Protecția și iernarea pentru refugiații din Ucraina” implementat de către ADRA România în parteneriat cu Consiliul Norvegian pentru Refugiați (birou finanțator) s-a desfășurat timp de 9,5 luni, începând cu data de 01.03.2023. Proiectul s-a desfășurat în orașele: București, Timișoara, Constanța, Tulcea, Galați, Brașov și Iași.

Obiectivul proiectului ”Protecția și iernarea pentru refugiații din Ucraina”, cu valoarea totală de 662.766 EUR, a fost asistarea unui grup de refugiați ucraineni și români vulnerabili de pe teritoriul României, alcătuit dintr-un număr total de 10.374 persoane asistate. În cadrul proiectului, persoanele asistate au beneficiat de îndrumare și suport informațional cu privire la instituțiile de stat, instituțiile medicale, instituțiile juridice, instituțiile de învățământ și activități de coeziune socială. De asemenea, s-au distribuit 3.500 de carduri valorice pentru îmbrăcăminte de iarnă, în special pentru copii, precum și 1.499 kituri de gospodărie, acestea conținând: 2 perne, 1 pilotă, 2 pături și 1 set de lenjerie de pat.

Programul de asistență s-a potrivit pentru perioada în care a fost implementat acest proiect, deoarece sprijinul oferit populației ucrainene a scăzut, lăsând familiile vulnerabile nepregătite corespunzător pentru sezonul rece. Datorită finanțării din partea Consiliul Norvegian pentru Refugiați, ajutorul umanitar a îmbunătățit semnificativ pregătirea pentru sezonul rece a membrilor familiilor asistate în cadrul proiectului.

„Prin proiectul Protecția și iernarea pentru refugiații din Ucraina am reușit să fim mai aproape de populația vulnerabilă atât de origine ucraineană, cât și română, prin oferirea ajutorului necesar. Proiectul a fost realizat în parteneriat cu Consiliul Norvegian pentru Refugiați, cărora le mulțumim pentru sprijin”, a declarat Monica Brînceanu, Manager Proiect ADRA România.

Consiliul Norvegian pentru Refugiați este o organizație neguvernamentală umanitară care protejează drepturile persoanelor afectate de strămutare. Aceasta include refugiații și persoanele strămutate intern care sunt forțați să-și părăsească casele ca urmare a conflictelor, a încălcărilor drepturilor omului și a violenței acute, precum și a schimbărilor climatice și a dezastrelor naturale.

Începând cu anul 1990, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare de care beneficiază întreaga populație. Conducându-se în proiectele asumate după motoul ”Dreptate. Compasiune. Dragoste.”, ADRA România aduce bucurie și speranță în viețile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor și a demnității umane. Furnizor de servicii sociale acreditat, ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, organizația umanitară globală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, una dintre cele mai răspândite organizații neguvernamentale din lume, fiind activă în 118 țări și având la bază filosofia care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios, cu scopul de a sluji umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit.

ADRA România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings

Translate