Într-o lume în care diferențele economice devin din ce în ce mai evidente, solidaritatea și generozitatea comunitară capătă o importanță vitală. Proiectul ADRA “De la mână la mână!” se remarcă ca un ajutor necesar pentru mulți dintre cei care se confruntă cu dificultăți financiare și lipsuri alimentare. Persoanele asistate nu primesc doar hrană, ci și o dovadă concretă că nu sunt uitați, că ADRA își întinde mâna pentru a-i ajuta să depășească obstacolele vieții cotidiene.
În perioada 2011 – 2023, în cadrul proiectului ADRA “De la mână la mână!”, care se încadrează în domeniul de expertiză “Asistarea Categoriilor Social Defavorizate” , au fost sprijinite 77.236 de persoane aflate la limita subzistenței. Obiectivul proiectului constă în oferirea de produse de primă necesitate și combaterea, în mod special a risipei alimentare, prin valorificarea și redirecționarea produselor către familii din medii defavorizate.
Beneficiarii proiectului ADRA “De la mână la mână!” sunt persoane defavorizate (copii, tineri, familii cu venit mic și bătrâni singuri) care nu dispun de resurse financiare suficiente pentru a-și procura alimente necesare traiului de zi cu zi și care primesc produse primite ca donație din partea diverșilor sponsori. Împreună cu finanțatori, parteneri, voluntari și lucrători sociali, ADRA România, prin proiectul “De la mână la mână!”, reușește să răspundă concret strigătului de ajutor din partea familiilor aflate în dificultate.
“Suntem impresionați de felul în care s-a dezvoltat proiectul “De la mână la mână!“ în toți acești ani, însă nevoile rămân. ADRA România, prin proiectul “De la mână la mână!”, continuă demersurile începute de partenerii noștri și face posibilă redirecționarea lor către familii din mediile defavorizate din întreaga țară, fiind un succes de la an la an, dar nu neapărat prin gradul de inovație, ci prin reutilizarea unor resurse alimentare care altfel ar fi aruncate. Mă bucur că sunt și eu parte a echipei ADRA pentru a oferi sprijinul necesar”, a declarat Daniel Neacșu, Manager Proiect. Coordonator Proiecte ADRA în Muntenia și Dobrogea.
ADRA România promovează un viitor mai bun!
Cei care doresc să se alăture echipei ADRA România prin proiectul “De la mână la mână!“ și să se implice, o pot face prin:
- voluntariat (vă puteți adresa coordonatorilor de proiecte ADRA la nivel regional);
- prin donații materiale (în special produse alimentare), dar și prin
- donații financiare în contul ADRA (cu precizarea “De la mână la mână!”) sau
- donând chiar acum direct pe site-ul adra.ro/doneaza pentru proiectul “De la mână la mână!“ prin specificarea “De la mână la mână!” la destinația banilor sau
- donând chiar acum 2 Euro prin SMS la numărul 8845 cu textul “ADRA”.
Începând cu anul 1990, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare de care beneficiază întreaga populație. Conducându-se în proiectele asumate după motoul ”Dreptate. Compasiune. Dragoste.”, ADRA România aduce bucurie și speranță în viețile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor și a demnității umane. Furnizor de servicii sociale acreditat, ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, organizația umanitară globală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, una dintre cele mai răspândite organizații neguvernamentale din lume, fiind activă în 118 țări și având la bază filosofia care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios, cu scopul de a sluji umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit.
ADRA România