Caută
Close this search box.

A 8-a casă în a 8-a zi: Speranță pentru cele 5 suflete ale familiei Mușescu

Miercuri, 22 Februarie 2017, ADRA România în colaborare cu Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea a inaugurat în localitatea Valea Lungă, din județul Dâmbovița, cea de-a opta casă din cele 10 case ce vor fi inaugurate în perioada 13 – 24 Februarie 2017, în cadrul proiectului ADRA ”10 case în zece zile”.

”Pentru ADRA România, copiii sunt foarte importanți. Ei reprezintă viitorul familiei și al societății. Și de data aceasta ne bucurăm de faptul că, mai multe generații vor beneficia de această casă. Acești copii care sunt înaintea noastră ne responsabilizează pe toți deopotrivă. Vă mulțumim tuturor pentru că nu numai ați fost dispuși, ci și v-ați implicat în modul cel mai practic pentru binele celor ce vor veni după noi. Credem în valoarea lucrului în echipă și a beneficiilor unei colaborări bazate pe dragoste de semeni” a declarat Robert Georgescu, Director Executiv ADRA România.

”Am cuvinte de laudă pentru ADRA România, care s-a aplecat asupra unei familii de oameni mai nevoiași. Sperăm ca, pe viitor, Consiliul Local și Primăria să continue colaborarea, ajutând în continuare. Vă dorim mult succes în activitățile pe care le desfășurați” a declarat Iordache Ioan, Viceprimar al Comunei Valea Lungă, județul Dâmbovița.

”Mulțumesc voluntarilor care s-a implicat permanent pentru ca această familie tânără să poată avea un mediu corespunzător creșterii și educării copiilor. Sper ca proiectul ADRA În sfârșit, acasă! să fie, în continuare viabil alături de proiectul ”Vreau la școală!” și celelalte proiecte ADRA. Îmi doresc ca stilul de viață al beneficiarilor să dovedească că aceste eforturi au fost binevenite” a declarat Daniel Neacșu, Asistent Manager și Coordonator proiecte ADRA Muntenia și Dobrogea.

”A fost o bucurie să ne implicăm în acest proiect ADRA România. Am avut ocazia să văd cum membrii bisericii adventiste din Valea Lungă s-au mobilizat și în acest proiect social. A fost un timp de părtășie, dar și o ocazie prin care am putut să ajutăm. Mulțumim lui Dumnezeu că am ajuns cu bine la finalizarea acestui proiect și ne pregătim și pentru alte proiecte frumoase în care să ajutăm oamenii nevoiași și transmitem un mesaj de încurajare pentru cei care se află în astfel de situații. Proiectul s-a încheiat, însă misiunea noastră continuă, având de făcut case pentru alte familii și să fim o binecuvântare slujind nevoilor lor”  a declarat pastorul Laurențiu Matei, Voluntar ADRA România.

”Ne bucurăm să fim la această sărbătoare la care familia intră în posesia casei clădite pentru ei. Fiecare dintre cei prezenți, din dragoste pentru această familie, ne-am implicat pentru a ajuta cu tot ceea ce am putut. Sperăm ca Dumnezeu să aibă milă în continuare în așa fel încât părinții să primească înțelepciune pentru a conduce, a organiza și a plănui, astfel încât viitorul lor să fie unul foarte luminos” a declarat Daniela Cojocaru, Voluntar ADRA România.

”Suntem încântați de faptul că astăzi participăm la acest eveniment. Am observat că membrii familiei, pe măsura ce lucrările înaintau la această casă, au început să se deschidă și să să fie mai comunicativi, înțelegând faptul că tot ceea ce dorim pentru ei este un viitor mai bun. Mulțumim sponsorilor și voluntarilor. Mulțumim ADRA România pentru susținerea cazului din localitatea noastră” a declarat Doru Cojocaru, Voluntar ADRA România.

Evenimentul ADRA ”10 case în 10 zile” va continua prin inaugurarea de joi, 23 Februarie 2017, a celei de a noua case construite, în orașul Galați.

Vechea locuință:

 

Noua locuință:

Evenimentul ADRA ”10 case în 10 zile” se desfășoară în cadrul proiectului ”În sfârșit, acasă!” care are ca obiectiv îmbunătățirea condițiilor de viață pentru familiile aflate în situație de risc prin construirea de locuințe sociale. Acest proiect se desfășoară în parteneriat cu autoritățile locale, iar finanțarea vine atât de la persoane fizice, cât și de la persoane juridice. Prin intermediul acestui proiect, mai bine de 65 de persoane vor primi un nou adăpost, cu sprijinul a cel puțin 350 de voluntari ADRA și în parteneriat cu mai bine de 10 Primării și 10 Unități de învățământ.

Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, una dintre cele mai răspândite organizaţii neguvernamentale din lume, fiind activă în 139 de ţări şi conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios. ADRA România urmăreşte îmbunătăţirea calităţii vieţii pentru cei în nevoie şi investeşte în potenţialul oamenilor, prin iniţiative de dezvoltare comunitară, axându-se pe cinci direcţii principale: dezvoltare economică, educaţie și sănătate de bază, lupta împotriva violenței în familie, asistarea victimelor dezastrelor naturale şi asistarea categoriilor sociale defavorizate, fiind conducându-se după motoul: ”Schimbă o viață și vei schimba lumea!”.

Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea este recunoscută de Statul Român alături de celelalte biserici care funcționează în România fiind cunoscută pentru transparența și acțiunile sale din domeniul social, medical, educațional și al libertății religioase. Implicarea Totală a Credincioșilor este o provocare la scară globală a Bisericii Adventiste prin care se dorește implicarea fiecărui credincios, a fiecărei biserici, a fiecărei entități administrative, a fiecărui proiect spre binele semenilor, pentru îndeplinirea nevoilor lor după modelul lui Isus Hristos.

 ADRA România

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings

Translate