In perioada 29 Iulie – 08 August 2017 s-a desfășurat a 8-a intervenție umanitară în cadrul proiectului ADRA ”Speranță pentru imigranți” în Erbil, Irak, cu sprijinul a 12 voluntari ADRA România, dintre care 8 cadre medicale.
După o călătorie rutieră neașteptat de lungă și grea (România – Irak), asistența medicală și psihologică din Irak a continuat cu ajutorul voluntarilor ADRA România, care au sacrificat o parte din concediul lor ca să ofere o rază de speranță celor găzduiți într-o tabără de refugiați cu o capacitate de 35000 persoane.
”Echipa ADRA România s-a întors cu bine acasă! Această deplasare a fost una inedită, riscantă, dar plină de satisfacții și lecții de viață. A fost doar un început al colaborării cu ADRA Kurdistan. Spitalul pentru refugiați din tabăra Hasan Sham U2 este singurul spital pentru aproximativ 100.000 de refugiați din zonă. Alte spitale se află în Erbil, însă e dificil, chiar imposibil pentru refugiați să primească îngrijiri medicale acolo fiindcă este trecere de frontieră între Irak și Kurdistan. Suntem obosiți, dar fericiți și împliniți pentru ceea ce am realizat și învățat. Mulțumim tuturor pentru încurajări, susținere și rugăciuni, pentru ca această intervenție umanitară să se sfârșească cu bine” a declarat pastorul Mihai Brașov, Asistent Manager Voluntar, Coordonator proiect ADRA ”Speranță pentru imigranți”.
Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România, prin proiectul ”Speranță pentru imigranți” recunoște umanitatea în această criză a refugiaților, cât și valoarea fiecărui om implicat. Prin faptul că drepturile omului sunt respectate și se acționează cu compasiune, se transmite un mesaj clar de putere pe parcursul acestei situații complexe și fragile. Prin activitățile sale specifice, ADRA dorește minimalizarea impactului acestei situații copleșitoare și de nesuportat pentru câți mai mulți bărbați, femei și copii.
Din anul 2015, atât în țară, cât și în afara țării, ADRA România implementează proiectul ”Speranță pentru imigranți”, prin care susține refugiații, imigranții și emigranții. Cei care doresc să se alăture echipei ADRA România și să se implice o pot face prin:
- voluntariat (în țară sau în afara țării),
- donații materiale (în special produse medicale, dar și produse alimentare, de igienă și îmbrăcăminte),
- donații financiare în conturile ADRA,
- donând direct pe site ul adra.ro/doneaza pentru proiectul ”Speranță pentru imigranți” sau pe Bursa Binelui.
Mai multe imagini despre această deplasare puteți vizualiza pagina Facebook:
https://www.facebook.com/adra.romania/posts/10155015963272029
ADRA România