Caută
Close this search box.

ADRA ESTE AICI inaugurând în București noul CENTRU EDUCAȚIONAL pentru 150 de imigranți

Miercuri, 07 octombrie 2020, a avut loc inaugurarea CENTRULUI EDUCAȚIONAL, noua locație a proiectului ADRA „Speranță pentru Imigranți”, situat pe Strada Maica Domnului nr. 2, Sector 2, București, la eveniment fiind prezenți membrii echipei ADRA, voluntari, donatori și oaspeți.

Realizarea noului CENTRU EDUCAȚIONAL ADRA, prin care au fost finalizate cu succes un spațiu primitor pentru recepție, un hol, două săli de clase conform normelor, un cabinet de consiliere, o toaletă și un spațiu de arhivare, a fost posibilă în perioada 15 ianuarie 2020 – 07 octombrie 2020 prin contribuția Conferinței Muntenia și a colaborării strânse a mai multor oameni cu inimă mare care și-au păstrat anonimatul, dar ale căror fapte sunt scrise în cărțile cerului, dotările interioare fiind posibile prin generozitatea Bisericii Adventiste Popa Tatu din București.

Pentru cei 150 de refugiați, în mod special din Siria, Irak, Iran, Palestina, Egipt, Yemen, Somalia și Etiopia, în cadrul CENTRULUI EDUCAȚIONAL ADRA se desfășoară atât cursuri (cursuri de limba română, cursuri de limba engleză, cursuri de limba arabă, cursuri de tuns bărbați, cursuri de croitorie, cursuri de exprimare muzicală, cursuri de programare, cursuri de explorare a naturii), cât și seminare, conferințe, recepții sau evenimente festive, toate desfășurându-se gratuit cu sprijinul voluntarilor ADRA România.

”Datoria și bucuria s-au regăsit în oportunitatea de a sprijini, alături de ADRA România, înființarea CENTRULUI EDUCAȚIONAL ce va fi gazda proiectului ADRA „Speranță pentru Imigranți”. Datoria izvorăște din asistența pe care fiecare dintre noi o primim în virtutea statutului de „străini și călători” pe acest pământ, din partea Celui ce ne așteaptă acasă. Ajutorul primit ne obligă la a oferi, iar bucuria constă în prilejul pe care îl avem de a împlini unul din dezideratele noastre pentru regiunile Muntenia și Dobrogea, și anume a oferi sprijin categoriilor vulnerabile, contribuind astfel la consolidarea societății. Ne exprimăm speranța că această inițiativă va coagula forțele necesare pentru împlinirea obiectivelor propuse și în acest sens dorim succes voluntarilor cu ajutorul cărora va fi implementat acest proiect” a declarat Robert Mandache, Președinte Conferința Muntenia.

”ADRA România, alături de ADRA Internațional și alte birouri ADRA, sprijină imigranții pentru protecția și drepturile acestora. Prin înființarea noului CENTRU EDUCAȚIONAL, ADRA continuă activitatea începută în anul 2015 în cadrul proiectului „Speranță pentru Imigranți”, prin sprijinirea familiilor și tinerilor imigranți din România. Inaugurarea de astăzi a noului Centru ne dovedește, încă o dată, că empatia și grija pentru semenul nostru ar trebuie să fie o normalitate care depășește granițele geografice, culturale, etnice, religioase sau de gen” a declarat Robert Georgescu, Director Executiv ADRA România.

”Mă impresionează proiectul ADRA „Speranță pentru Imigranți” – am văzut aici imigranți care s-au integrat destul de bine în societatea românească, dar care nu gândesc egoist, ci depun eforturi serioase ca să-i ajute pe semenii lor, sosiți în România. Nu pot fi fericiți decât dacă îi știu și pe alții în siguranță sau ceva mai bine. Conferința Muntenia poate să sprijine acestă atitudine binefăcătoare, după modelul și îndemnul Mântuitorului nostru, iar pentru lucrul acesta mă simt onorat” a declarat Gabriel Ișvan, Secretar Executiv Conferința Muntenia.

”Un vis împlinit! Când Dumnezeu așază lucrurile, ele nu simt nici grabă nici întârziere. Mă bucur să putem avea un CENTRU EDUCAȚIONAL ADRA unde prietenii noștri să descopere România cea ospitalieră, limba noastră grea, dar frumoasă și atât de utilă pentru ei și, mai ales, prietenia voluntarilor ADRA” a declarat Mihai Brașov, Asistent Manager Voluntar. Coordonator Proiect ”Speranță pentru Imigranți” ADRA România.

”Educația a fost și rămâne cel mai valoros instrument de schimbare în bine a situației oricărei persoane. Astfel că, noul CENTRU EDUCAȚIONAL ADRA va ajuta substanțial la acomodarea și integrarea în societatea românească a celor care au fost nevoiți să-și părăsească țara natală. Felicit ADRA și echipa valoroasă de voluntari pentru preocuparea constantă de a ajuta la schimbarea în bine a vieților celor aflați în diferite situații vulnerabile. Ajutorul oferit prin intermediul acestui Centru nu reprezintă doar o intervenție directă și provizorie, ci vizează echiparea beneficiarilor cu abilitățile și competențele necesare unei experiențe de viață mai bună” a declarat Valentin Filimon, Director al Departamentelor Educație, Relații Oficiale și Libertate Religioasă Conferința Muntenia.

”Buna seara! Numele meu este Mohaned și sunt din Irak. Astăzi aș vrea să vă împărtășesc experiența mea despre o zi minunată când m-am întâlnit cu oameni de bine, oameni minunați care lucrează în ADRA. Am auzit despre această organizație pe site, dar am simțit diferența dintre ceea ce am citit și ceea ce am văzut. Din primul moment al întâlnirii ai simțământul că ești acasă cu familia ta. A fost o atmosferă uimitoare de învățare și schimb de cunoștințe. Am participat la lecții cu un profesor minunat care face un efort extraordinar pentru a ne învăța limba doar în câteva zile. Mulțumesc mult profesorului nostru, domnul Mihai Brașov. Mulțumesc mult ADRA și sperăm să progresați în lucrările voastre cu succes și fericire” a declarat Mohaned Alkorejee, din Bagdad, Irak, Medic Specialist în Radiologie.

”A fi parte din misiunea „Speranță pentru Imigranți” nu este doar o experiență de dascăl, ci și una în care eu învăț de la cei ce-mi sunt elevi. Îmi este drag de fiecare în parte, dar și eu primesc înapoi aceeași căldură a inimii. E un schimb, dincolo de cuvinte, iar atmosfera de la CENTRUL EDUCAȚIONAL ADRA se aseamănă atât de mult cu atmosfera din cadrul unei familii, încât chiar te face să te simți acasă, fie și pe un pământ străin” a declarat Theea Miculescu, Compozitor și Voluntar ADRA România.

ADRA România este solidară cu refugiații, implicându-se și îndemnând la un răspuns plin de compasiune. Prin proiectul „Speranță pentru Imigranți”, ADRA România recunoște umanitatea în această criză a refugiaților, cât și valoarea fiecărui om implicat. Prin faptul că drepturile omului sunt respectate și se acționează cu compasiune, se transmite un mesaj clar de putere pe parcursul acestei situații complexe și fragile. Prin activitățile sale specifice, ADRA dorește minimalizarea impactului acestei situații copleșitoare și de nesuportat pentru cât mai mulți bărbați, femei și copii.

Din anul 2015, atât în țară, cât și în afara țării, ADRA România implementează proiectul „Speranță pentru Imigranți” prin care susține refugiații, imigranții și emigranții.

Cei care doresc să se alăture echipei ADRA România și să se implice o pot face prin:

ADRA România

Începând cu anul 1990, ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare de care beneficiază întreaga populație. Conducându-se în proiectele asumate după motoul ”Dreptate. Compasiune. Dragoste.”, ADRA România aduce bucurie și speranță în viețile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor și a demnității umane. Furnizor de servicii sociale acreditat, ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, organizația umanitară globală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, una dintre cele mai răspândite organizații neguvernamentale din lume, fiind activă în peste 118 de țări și conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios, cu scopul de a sluji umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit.

ADRA România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings

Translate