Caută
Close this search box.

ADRA ESTE AICI pentru Codruța Bodor și pentru cei 3 copii care au devenit noii proprietari ai imobilului din Brașov prin proiectul „În sfârșit, acasă!”

Joi, 21 ianuarie 2021 s-a produs minunea! Bucuria este nemăsurată în familia Codruța Bodor, care a devenit noua proprietară a casei din comuna Tărlungeni, județul Brașov.

Imobilul, proprietatea unui donator, a fost donat către ADRA România în vara anului 2018, iar Codruța și cei trei copii ai săi o locuiesc din vara anului 2020. Procesul de perfectare a actelor juridică și de amenajare și igienizare a noii locuințe a durat mai multe luni. La a treia programare în vederea întocmirii contractului de donație, s-a produs minunea: cu sprijinul și implicarea ADRA România, Codruța Bodor și-a găsit liniștea împreună cu cu cei trei copii într-un cămin călduros, prin proiectul „În sfârșit, acasă!”.

Codruța Bodor nu a simțit niciodată căldura unui cămin. Părăsită de mamă și nedorită de bunică își ia viața în mâini de la o vârstă foarte fragedă. La numai 8 ani pleacă din casa bunicii, unde primea cuvinte greu de îndurat pentru o vârstă mult prea fragedă. Trăiește din mila oamenilor, adăpostindu-se pe unde poate, dar continuând școala. După împlinirea majoratului devine mama unui băiețel pe nume Codruț. Părăsită din nou, de data aceasta de bărbatul care trebuia să-i fie alături în noua experiență de părinte, fără un adăpost și un venit stabil, alege să-și crească singură copilul pentru a-i oferi ceea ce avea, anume dragostea sa.

„Într-un târziu, Codruța se stabilește în casa unui tânăr crescut într-un centru de plasament. După ceva timp, se nasc două fetițe, iar pentru o scurtă perioadă, Codruța simte bucuria unei familii. Dar conflictele tot mai dese cu soacra o împing să-și ia copiii și să plece. Din nou fără adăpost, din nou la mila oamenilor, își ridică glasul în rugăciune. Numai bunul Dumnezeu o putea ajuta! Într-o duminică a anului 2017, întorcându-se în casa unei prietene, vede o emisiune despre Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor. Își notează numărul de telefon prezentat, cu speranța că acesta este răspunsul. I se face legătura cu managerul de proiecte ADRA România din zona Brașov. În scurt timp se găsește o casă în care se adăpostește trei luni. După care, prin mijlocirea reprezentantului asociației, o firmă de imobiliare îi oferă o garsonieră în orașul Brașov. Aici viața începe să capete culoare.

Între timp, de dragul copiilor, se căsătorește cu tatăl fetelor. Deși acesta arată interes pentru copii, relația oscilează, este presărată de nesiguranță și frustrare. Dar încă mai sunt vești bune, prin bunăvoința unui sponsor care a donat către ADRA locuința mătușii sale, această mamă a primit de curând, prin donație, o casă, căminul de care n-a avut parte. Dar casa a avut nevoie de renovare. Codruța și soțul ei au muncit mult la amenajarea celor două camere și a bucătăriei. ADRA i-a susținut continuu atât moral, financiar, cât și prin forță de muncă. Astăzi, fetița cea mică are 7 ani. Toți sunt frumoși și sănătoși. S-au adaptat noii locații, au legat prietenii și au început școala cu entuziasm. După o lungă peregrinare, familia Bodor poate spune că ÎN SFÂRȘIT a ajuns ACASĂ!” a declarat Adina Nițu Manager Proiect. Coordonator Proiecte Transilvania Sud ADRA România.

”Sunt bucuroasă că avem o casă a noastră și nu mai trebuie să ne mutăm! Nici nu-mi vine să cred că nu mai am stresul că iar trebuie să mă mut și nu știu unde. Copiii s-au obișnuit aici, și-au făcut prieteni, se bucură de curte, le place la școală. Avem parte de un nou început și vreau ca totul să fie bine, să ne găsim de muncă, să le fie bine copiilor. N-am cuvinte să mulțumesc ADRA România și lui Dumnezeu că a fost bun cu noi și ne-a purtat de grijă!” a declarat Codruța Bodor, beneficiară în cadrul proiectului ADRA „În sfârșit, acasă!”.

ADRA România promovează un viitor mai bun!

Cei care doresc să se alăture echipei ADRA România în proiectul “În sfârșit, acasă!” și să se implice, o pot face prin:

Proiectul „În sfârșit, acasă!” este modalitatea prin care ADRA România construiește locuințe sociale pentru familiile defavorizate, familii care sunt selectate în colaborare cu autoritățile locale. În fiecare an ADRA construiește mai multe astfel de locuințe, contribuind în acest mod la îmbunătățirea condițiilor de viață ale persoanelor defavorizate. Acest proiect se desfășoară în parteneriat cu autoritățile locale, iar finanțarea vine atât de la persoane fizice cât și de la persoane juridice. Implementarea proiectului se realizează cu ajutorul voluntarilor din țară, dar și din străinătate.

Începând cu anul 1990, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare de care beneficiază întreaga populație. Conducându-se în proiectele asumate după motoul ”Dreptate. Compasiune. Dragoste.”, ADRA România aduce bucurie și speranță în viețile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor și a demnității umane. Furnizor de servicii sociale acreditat, ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, organizația umanitară globală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, una dintre cele mai răspândite organizații neguvernamentale din lume, fiind activă în peste 118 de țări și conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios, cu scopul de a sluji umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit.

ADRA România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings

Translate