Caută
Close this search box.

ADRA România a inaugurat a 336-a casă socială realizată pentru familia Munteanu prin proiectul „În sfârșit, acasă!”

Duminică, 03 aprilie 2022, Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România a inaugurat în satul Drăgești, comuna Todirești, județul Vaslui cea de-a 336-a casă socială realizată în cadrul proiectului „În sfârșit, acasă!” pentru cei 7 membri ai familiei Munteanu Lucian și Nicoleta și cei 5 copii ai lor (4 minori și 1 adult): Marius, Cerasela, Maria, Mihaela și Radu, evenimentul bucurându-se de prezența lui Joao Martins, Director ADRA Europa și a lui Aurel Neațu, Președinte ADRA România și Președinte Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din România.

Proiectul noii locuințe, a 336-a casă socială realizată în cadrul proiectului ADRA În sfârșit, acasă!” pentru familia Munteanu Lucian și Nicoleta și cei 5 copii ai lor (4 minori și 1 adult): Marius, Cerasela, Maria, Mihaela și Radu, s-a desfășurat pe o perioadă de un an și șase luni, demarând pe data de 04 noiembrie 2020 și finalizându-se pe data de 03 aprilie 2022. Pentru finalizarea noii locuințe de 140 m2, compusă din 3 dormitoare, o sufragerie, o bucătărie, o baie, 2 holuri, o debara și o magazie, cu o valoare a investiției de peste 50.000 lei, au fost implicați peste 50 de voluntari și peste 200 sponsori care și-au adus contribuția financiară sau prin materiale de construcție.

ADRA România prin proiectul „În sfârșit, acasă!” s-a implicat în acest caz în vederea îmbunătățirii condițiilor de viață a familiei Munteanu împreună cu voluntari, sponsori și parteneri din țară și din străinătate coordonați de către Willy Cotruță, Coordonator proiecte ADRA pentru Moldova și Bucovina.

„Vă mulțumesc foarte mult. Este un privilegiu să fiu astăzi în mijlocul vostru. De asemenea, este o onoare să fiu alături de familia Munteanu și le mulțumesc că m-au primit astăzi în casa lor. Sper și mă rog ca această casă să fie un loc care să aducă siguranță și binecuvântare în viitor. ADRA România este un birou deosebit pentru noi, la nivel european. Nu doar că avem proiectele obișnuite pe care ADRA le are în toată lumea, dar vedem de asemenea că ADRA România este în parteneriat foarte strâns cu Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea și cu comunitățile locale. Aici, chiar membrii bisericii adventiste fac parte din ADRA. Mulțumiri speciale voluntarilor care sunt aici, pentru darurile lor speciale de a ajuta pe cel în nevoie și pentru donațiile lor de a sprijini această familie. Pentru mine e un lucru emoționant să văd cum biserica se implică în ajutorarea celor în nevoie. Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toți!”, a declarat Joao Martins, Director Executiv ADRA Europe.

„Este cunoscut faptul că Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea prin brațul său umanitar ADRA desfășoară multe activități de susținere a celor care sunt în nevoie. Cred că fiecare adventist din România, cel puțin o dată în viață ar trebui să experimenteze ce înseamnă să fii voluntar ADRA. Sunt mii de voluntari care-i susțin pe cei care au nevoie, iar noi îl considerăm ca fiind un mandat din partea Domnului Isus Hristos. De aceea, mă bucur ori de câte ori particip la ocazii de felul acesta. Vă felicit pentru tot ce ați realizat aici. Dumnezeu să binecuvânteze familia Munteanu și pe copilașii ei. Momentul acesta să fie o ocazie prin care li se vor deschide uși către un viitor mai bun, spre o educație de calitate, dar și spre o educație spirituală apropiată de ceea ce spune Cuvântul lui Dumnezeu. De asemenea, felicit voluntarii, pe Willy Cotruță și întreaga lui echipă pentru lucrarea lor frumoasă. Domnul să vă binecuvânteze!”, a declarat Aurel Neațu, Președinte ADRA România și Președinte Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din România.

„Fiecare proiect pe care ADRA România îl implementează ne arată că beneficiarii sunt așezați pe primul loc. Întinderea mâinilor sponsorilor, voluntarilor și partenerilor face ca proiectul acesta să meargă mai bine sau mai puțin bine. Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea de fiecare dată își oferă suportul prin timpul pe care-l pun la dispoziție voluntarii, prin resursele materiale atât financiare, cât și materiale, însă mai presus de toate, încurajarea practică pe care o oferă beneficiarilor este cea care face ca sustenabilitatea acestui proiect să poată să fie o realitate pe termen lung. ADRA România construiește case din anul 2005, astfel în timp, ajungând la cea de-a 336-a casă construită. O locuință realizată de către ADRA România dorim să fie în primul rând sigură, apoi utilă și, în măsura în care este posibil, să fie frumoasă. Ne bucurăm că această casă îndeplinește toate aceste obiective. Dorim familiei Munteanu binecuvântări de sus și mulțumim tuturor pentru implicarea de care ați dat dovadă în timpul acesta”, a declarat Robert Georgescu, Director Executiv ADRA România.

„Este prima mea dată și ocazie în care particip la o astfel de inaugurare. Datorită implicării membrilor și a pastorilor din diferite zone care au pe inimă lucrarea de bine, se pot realiza astfel de minuni. Lucrul acesta este mai important acum când ne aflăm în situația aceasta de război, nu departe de noi, în care orașele și clădirile sunt distruse. Nu putem decât să ne bucurăm pentru acești copii că au un cămin al lor, un loc pe care să-l numească acasă„, a declarat Asaftei Mugurel, Secretar General Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din zona Moldova și Bucovina.

„Ca în orice proiect, începem cu o provocare și prin asta îi mulțumesc lui Dumnezeu că El lansează provocări de felul acesta. Mulțumesc Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din Țibănești, că prin dumnealor am cunoscut familia Munteanu. Lucrările casei familiei Munteanu le-am pornit cu 3.000 lei donați, iar lucrurile s-au așezat de la sine pas cu pas. Dumnezeu a făcut în așa fel atunci când cei 3.000 lei s-au terminat, să vină alți bani în locul lor. Mulțumesc tuturor celor implicați în această lucrare frumoasă și nu în ultimul rând lui Dumnezeu”, a declarat Willy Cotruță, Coordonator proiecte ADRA pentru Moldova și Bucovina.

„Oameni buni, vă mulțumesc frumos pentru tot ce ați făcut pentru mine și pentru familia mea. Nu am cuvinte de recunoștință pentru cei implicați în ajutorarea familiei mele. Domnul să vă răsplătească ajutorul!”, a declarat Lucian Munteanu, tatăl familiei și beneficiar în cadrul proiectului ADRA „În sfârșit, acasă!”.

„Este o ocazie frumoasă la care sunt onorat să particip. Mulțumim lui Dumnezeu că ne-a oferit posibilitatea de a ajuta și susține familia Munteanu. Mulțumim tuturor voluntarilor, bisericii adventiste din Țibănești. Sunt recunoscător că Dumnezeu a pregătit răspunsurile de dinainte la toate provocările pe care le-am întâmpinat”, a declarat, Paul Butuc, voluntar ADRA în cadrul proiectului „În sfârșit, acasă!”.

Imagini din perioada realizării proiectului ADRA În sfârșit, acasă!”, satul Drăgești, comuna Todirești, județul Vaslui pentru familia Munteanu Lucian și Nicoleta și cei 5 copii ai lor (4 minori și 1 adult): Marius, Cerasela, Maria, Mihaela și Radu.

Începând cu anul 1990, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare de care beneficiază întreaga populație. Conducându-se în proiectele asumate după motoul ”Dreptate. Compasiune. Dragoste.”, ADRA România aduce bucurie și speranță în viețile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor și a demnității umane. ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, organizația umanitară globală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, una dintre cele mai răspândite organizații neguvernamentale din lume, fiind activă în peste 130 de țări și conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios, cu scopul de a sluji umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit.

ADRA România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate