Din cauza condițiilor meteorologice din ultimele săptămâni, mai multe județe din România au fost afectate de precipitațiile abundente. În urma inundațiilor nu au fost înregistrate victime umane, însă în localitățile unde au existat situații de risc au fost luate măsuri de evacuare preventivă a populației. Situația cea mai gravă este în județul Galați, unde 22 de localități au fost lovite de viitură, 750 de gospodării au fost avariate și 1300 de persoane au fost evacuate.
În ultima săptămână, Agenția Adventistă pentru Dezvoltare Refacere și Ajutor – ADRA România s-a implicat în județul Galați în ajutorarea a peste 500 de persoanelor afectate de inundații, prin 6 intervenții umanitare, oferind alimente, articole de igienă și de curățenie și haine, în cadrul proiectului ”Pod peste ape”. În sprijinul persoanelor care și-au pierdut agoniseala de-o viață au sărit persoane din toate zonele țării: Banat, Bucovina, Crișana, Dobrogea, Maramureș, Moldova, Muntenia, Oltenia și Transilvania, prin voluntariat, donații materiale și financiare.
În contextul inundațiilor din ultimele zile care au distrus sute de case și gospodării din Moldova și a condițiilor de trai total neadecvate în ajunul iernii, strategia ADRA România este să fie alături de aceste persoanele afectate de inundații, prin intervenție umanitară susținută. Astfel, în completarea eforturilor făcute de către autoritățile statului, sunt vizate, în mod special, 4 localități din județul Galați, respectiv: Pechea, Cuza Vodă, Costache Negri și Slobozia Conachi.
Cei care doresc să se alăture echipei ADRA România și să se implice o pot face prin:
- voluntariat;
- donații materiale (atât produse alimentare, produse de igienă și de curățenie, dar și materiale de construcție);
- donații financiare în conturile ADRA;
- donând direct pe site ul adra.ro/doneaza.
Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA România urmăreşte îmbunătăţirea calității vieţii pentru cei în nevoie şi investeşte în potenţialul oamenilor, prin iniţiative de dezvoltare comunitară, axându-se pe cinci direcţii principale: dezvoltare economică, educaţie și sănătate de bază, lupta împotriva violenței în familie, asistarea victimelor dezastrelor naturale şi asistarea categoriilor sociale defavorizate.
ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, una dintre cele mai răspândite organizaţii neguvernamentale din lume, fiind activă în 139 de ţări şi conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios, sub moto-ul ”Schimbă o viață și vei schimba lumea!”.
ADRA România