Caută
Close this search box.

ADRA România continuă proiectul “Grădini roditoare”

GR rod 1În perioada 2012 – 2014, în zona Moldovei, ”Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România” a implementat proiectul ”Grădini roditoare”, scopul proiectului fiind instruirea în legumicultură a familiilor defavorizate în vederea desfășurării de activități generatoare de venituri. Beneficiarii proiectului ADRA ”Grădini roditoare” în perioada 2012-2014 au fost 35 de familii instruite și susținute material să construiască și să planteze un solar pentru consum propriu și comercializare.

În anul 2014, în urma voturilor publicului și punctajului acordat de juriu, proiectul ADRA ”Grădini roditoare” a obținut o finanțare de 15.000 de euro din partea OMV Petrom prin participarea la competiția “Idei din Țara lui Andrei”, fapt care a permis implementarea acestui proiect și în perioada următoare.

GR rod 3În anul 2015 beneficiarii proiectului ”Grădini roditoare” sunt 15 familii din 5 localități aparținând județelor Iasi și Vaslui, respectiv: Andrieșeni, Duda Epureni, Murgeni, Negrești și Zorleni. Aceste persoane provin din familii sărace, dezavantajate, fără loc de muncă, cu nivel de educație scăzut, marginalizate pe criterii etnice sau economice, excluse social.

”În urma vizitelor și discuțiilor cu toți beneficiarii acestui proiect, am avut bucuria să văd familii care au fost asistate concret, proiectul contribuind esențial la încurajarea și dezvoltarea economică și socială, valorizându-se resursele umane și determinând o perspectivă pentru un viitor mediu si lung”, a declarat doamna Diana Parjohn, Manager proiecte ADRA România.

GR rod 2”Grădini roditoare” este un proiect în curs de implementare la ADRA România, el finalizându-se la sfârșitul lunii noiembrie 2015. Până la acest moment, s-a atins cea mai mare parte din indicatorii propuși, fiind construite 14 solarii din totalul de 15 propuse inițial.

ADRA este o organizație neguvernamentală internațională, activă în 125 de țări și se conduce după o filozofie care unește compasiunea cu simțul practic, adresându-se oamenilor în nevoie fără a face deosebire de ordin rasial, etnic, politic și religios. În 1997 Consiliul Economic și Social al Națiunilor Unite (ECOSOC) i-a conferit statutul de membru consultativ.

GR rod 4”Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România” a fost înființată în anul 1990. La nivel național, domeniul de activitate variază, de la intervenție în caz de dezastre naturale, până la activități de dezvoltare economică, prevenire a abandonului școlar, sănătate și lupta împotriva violenței în familie.

ADRA România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings

Translate