Caută
Close this search box.

„ADRA România este prima organizație care ajută efectiv acești oameni”

ADRA România și Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea continuă sprijinul umanitar pentru sinistrații din comuna Chiuza

În urma furtunii cu gheață din data de 4 iunie 2024, care a lovit localitatea Chiuza (Bistrița-Năsăud) și a cauzat pagube semnificative, echipa ADRA România a intervenit rapid pentru a oferi ajutor familiilor afectate. Furtuna a avariat peste 240 de gospodării, provocând distrugeri majore atât ale ferestrelor, acoperișurilor și izolațiilor exterioare ale clădirilor, cât și a culturilor din terenurilor agricole.

Ultima dată, pe data de 12 iunie 2024, echipa ADRA România a fost prezentă în comuna Chiuza, satul Săsarm pentru a distribui alimente de bază și produse de igienă pentru 20 de familii. În zilele următoare, voluntarii ADRA România vor continua să ofere ajutor pentru încă 30 de familii, cu aceleași tipuri de produse.

Primarul comunei Chiuza, Grigore Bradea, a declarat: „ADRA România este prima organizație care ajută efectiv acești oameni”, subliniind astfel importanța și urgența intervenției.

În vederea refaceri locuințelor, în cadrul proiectului ADRA „Speranță mai presus de ape”, pentru început, două familii vor primi câte 1.000 de lei fiecare, iar alte șapte familii, care au suferit pierderi mai mari, vor primi un sprijin financiar în valoare totală de 50.000 de lei.

Reacția oamenilor a fost de surprindere majoră, nefiind așteptată o asemenea intervenție de ajutor. Daniel Gomboș, Coordonator proiecte ADRA în Transilvania de Nord și Maramureș, a declarat: „Personal, am simțit bucuria de a face parte dintr-o echipă care aduce un zâmbet acolo unde înainte au fost multe lacrimi”.

„Ieri după-amiază, ca pastor local în localitatea Săsarm, am avut bucuria de a-l cunoaște pe domnul primar reales și echipa sa, precum și locuitori afectați, unde avem deja uși deschise pentru cuvântul divin. Împreună cu echipa de la ADRA România, Speranța TV, Conferința Transilvania Nord și cu doi voluntari, Angelica și Floarea, membrii ai bisericii adventiste, am oferit speranță și bucurie. Slavă lui Dumnezeu pentru această oportunitate! Împreună cu tineri voluntari vom avea din nou ocazia de a cunoaște alte 30 de familii, oferindu-le pachete cu alimente de bază și produse de igienă. Doamne ajută! Doamne dă putere!”, a declarat Iosif Ciurilă, Pastor în Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea.

„Viața se poate schimba în doar 5-6 minute. Atât a durat „tornada” de la Săsarm, Bistrița-Năsăud. Grindina mare, „aproape cât un ou,” a spart acoperișurile caselor și a mușcat din tencuiala fațadelor, iar pomii arătau ca iarna, deși suntem în plină vară. Aceste imagini sunt rare. Dar, dincolo de durere, am putut vedea echipe de muncitori lucrând din greu la refacerea acoperișurilor, răsaduri noi plantate și puterea oamenilor de a merge mai departe fără a aștepta ajutor de la nimeni. Este momentul să ne oprim și să-L recunoaștem pe Dumnezeu ca Suveran, iar credincioșii Lui să fie niște predici umblătoare”, a declarat Ștefan Tomoiagă, Responsabil proiecte ADRA în Transilvania de Nord și Maramureș și Președinte Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea – Conferința Transilvania de Nord.

În contextul avertizării de fenomene meteorologice periculoase imediate cod roșu emise pentru mai multe localități din județul Bistrița-Năsăud, grindina de mari dimensiuni și vijeliile cu rafale de peste 90 km/h au afectat grav localitatea Chiuza, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) a transmis că aproximativ 240 de gospodării au fost avariate, însă nu au fost înregistrate victime.

Prin proiectul „Speranță mai presus de ape” ADRA urmărește îmbunătățirea spațiului locativ, în parteneriat cu primăriile locale, pentru familiile greu încercate. Proiectul sprijină victimele inundațiilor prin construirea sau reconstruirea caselor afectate.

 Nevoile sunt mari! Cei care doresc să se alăture echipei ADRA România și să se implice o pot face prin:

  • voluntariat;
  • donații materiale (atât produse alimentare, produse de igienă și de curățenie, dar și materiale de construcție);
  • donații financiare în conturile ADRA (cu precizarea „Speranță mai presus de ape”);
  • donând direct pe site ul adra.ro/doneaza pentru proiectul „Speranță mai presus de ape”;
  • donând chiar acum 2 Euro prin SMS la numărul 8845 cu textul ”ADRA”.

Începând cu anul 1990, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare de care beneficiază întreaga populație. Conducându-se în proiectele asumate după motoul ”Dreptate. Compasiune. Dragoste.”, ADRA România aduce bucurie și speranță în viețile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor și a demnității umane. Furnizor de servicii sociale acreditat, ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, organizația umanitară globală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, una dintre cele mai răspândite organizații neguvernamentale din lume, fiind activă în peste 118 de țări și conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios, cu scopul de a sluji umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit.

ADRA România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings

Translate