Caută
Close this search box.

„O școală digitală la țară” – un nou proiect implementat cu succes de către ADRA România: ”Nu știu cum ați ajuns în comuna noastră, dar știu un lucru: am considerat mereu că educația și sănătatea stau la baza unei societăți sănătoase, iar voi, ADRA România, ați readus aceste lucruri la viață. Sunteți o echipă minunată!”

Joi, 17 februarie 2022, a avut loc în comuna Poiana Teiului, județul Neamț, un eveniment special prilejuit de finalizarea proiectului ADRA ”O școală digitală la țară”. Prin intermediul acestui proiect, ADRA România a contribuit la îmbunătățirea condițiilor de învățământ pentru cei 372 de copii înscriși la Școala Gimnazială “Iustin Pârvu” din comuna Poiana Teiului, județul Neamț, prin achiziționarea de echipamente IT destinate unei abordări inovative în domeniul educației și extinderea utilizării TIC în activitățile de predare-învățare-evaluare. Noile echipamente destinate dotării claselor de curs deschid calea spre învățarea digitală ca mijloc de studiu alternativ, interactiv și atractiv.

Proiectul “O școală digitală la țară” pentru cei 372 de elevi s-a desfășurat pe o perioadă de 5 luni și 17 zile, demarând pe data de 01 octombrie 2021 și finalizându-se pe data de 17 februarie 2022. Scopul proiectului, cu o investiție de 7.560 EUR, a fost îmbunătățirea condițiilor de învățământ sustenabil prin digitalizarea procesului educațional pentru obținerea performanțelor școlare în rândul copiilor din școală prin achiziția de echipamente IT pentru a oferi șansa unui învățământ de înaltă calitate elevilor din mediul rural, prin modernizarea și dotarea școlii cu echipamente IT necesare procesului de învățare, în acord cu noile condiții impuse de situația creată de COVID-19 (învățarea online).

ADRA România, cu sprijinul unui finanțator unic din domeniul de expertiză ”Educație și Sănătate de Bază”, și-a propus și a realizat cu succes îmbunătățirea condițiilor de viață pentru copiii și cetățenii localității. Implementarea proiectului ADRA ”O școală digitală la țară” a fost coordonată de către Willy Cotruță, Bogdan Stănică și Gabriela Istrate.

“Mă bucur foarte mult pentru că de această dată ADRA România ne-a invitat la inaugurarea unui proiect care vine din domeniul educației. Sunt fericit pentru că în Biserica Adventistă se pune accentul cel mai mult pe educație. La nivel mondial, Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea are astăzi peste 3.000 de instituții de educație în care studiază sute de mii de copii și îmi pare bine că ADRA merge pe această linie. În ultimii ani, ADRA România a cunoscut o dezvoltare neașteptată, prin munca și zecile de proiecte implementate pentru diferite categorii de oameni, toate acestea realizându-se pentru că echipa este formată din oameni cu viziune, mărinimoși și empatici. La ADRA România se găsesc oameni care găsesc cele mai bune soluții pentru cele mai dificile probleme ale beneficiarilor. Mă bucur mult pentru sponsorii noștri care au încredere în ADRA. Mă rog ca Dumnezeu să vegheze asupra noastră, a tuturor, în special asupra activității, cât și echipei ADRA România. Vă mulțumesc!”, a declarat Georgel Pîrlitu, Prim-Vicepreședinte ADRA România și Secretar Executiv Uniunea de Conferințe a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România.

“ADRA România îmbracă cu drag haina aceasta de sărbătoare, conștientă de faptul că în spatele acestui moment au stat niște oameni care s-au implicat, de cele mai multe ori acțiunile lor fiind nevăzute. Similar actului educațional, ADRA are același obiectiv și anume să investească în potențialul oamenilor. Credem că investind în educație putem să schimbăm societatea în care trăim și putem să facem ceva. Credem că, stând unul lângă celălalt și dându-ne mâna cu Unitatea Administrativ Teritorială, cu Unitatea de Învățământ, cu biserica, cu ONG-urile, cu voluntarii, cu sponsorii și cu diverse instituții care și-au înțeles rolul, putem face lucruri frumoase în România la standarde internaționale. Susținem educația prin diferitele proiecte pe care le avem, cei mai mulți beneficiari pe care ADRA îi are în portofoliu sunt copiii și tinerii. An de an putem să numărăm zeci de beneficiari la nivel național. Iată că în ocazia aceasta numărăm 372 de copii beneficiari ADRA România care se alătură, împreună cu ceilalți, la numărul de beneficiari de anul trecut: peste 77.000. Vă mulțumim pentru oportunitatea aceasta, mulțumim sponsorului care ne-a susținut financiar, mulțumim celor care s-au implicat în mod activ în partea implementării. Din toată inima slujim umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit!”, a declarat Robert Georgescu, Director Executiv ADRA România.

“M-ați surprins atât de plăcut când am intrat în această încăpere, încât am rămas fără cuvinte. Sunt atât de mândră de voi, nu știu pe unde și cum ați realizat acest proiect. Nu știu cum ați ajuns în comuna noastră, dar știu un lucru: am considerat mereu că educația și sănătatea stau la baza unei societăți sănătoase, iar voi, ADRA România, ați readus aceste lucruri la viață. Sunteți o echipă minunată! Vă mulțumesc pentru implicare și devotament!”, a declarat Ancuța Ana, Primar în comuna Poiana Teiului.

“Ce pot să spun este că sunt bucuros că sunt aici. Îmi dau seama că asistăm la un eveniment special, fiindcă din acest loc vor pleca copii deosebiți și inteligenți. Pentru mine a fost o surpriză să intru în clasă și să văd o tabla digitală. Sunt bucuros că elevii vor putea să exploreze lumea cunoștințelor, lumea virtuală prin mijlocul acesta pe care-l aveți. Cu alte cuvinte, ați investit în viitor. Mulțumiri speciale ADRA România care a favorizat și facilitat îmbunătățirea studiului elevilor din această școală. Doresc să aveți parte de succes în tot ceea ce v-ați propus!”, a declarat Mugurel Asaftei, Secretar Executiv Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea – Conferința Moldova și Bucovina.

“Când am demarat acest proiect în 2021, mi-am pus toate speranțele că și elevii din mediul rural vor dispune de instrumente de nivel înalt. Aflați într-un proces continuu de digitalizare, am ajuns la standarde înalte cu ajutorul ADRA, căreia îi mulțumim din suflet. Vă mulțumesc tuturor pentru inițiativă, implicare, dedicare, seriozitate și efort!”, a declarat Ancuța Vasilica, Director Școala Gimnazială ”Iustin Pîrvu” comuna Poiana Teiului, județul Neamț.

“Astăzi sunt foarte fericită și îi mulțumesc din toată inima lui Dumnezeu pentru că am ajuns cu bine la momentul acesta. Vreau să vă mulțumesc din toată inima pentru deschidere și disponibilitatea de colaborare cu ADRA România în proiectele de genul acesta, care vizează educația și viitorul copiilor din această parte de țară. A fost un proiect care ne-a adus în față multe provocări, chiar dacă ADRA România are expertiză în ceea ce înseamnă implementarea în domeniul educației, era pentru prima dată când trebuia să achiziționăm astfel de echipamente. Mulțumesc colegilor mei din echipă, cu care ne-am sfătuit, am analizat oferte, observam dacă ele corespund cu ceea ce noi ne așteptam și iată că astăzi suntem la momentul acesta inaugural. Suntem fericiți că am putut face ceva pentru copii din această comună. Vă felicităm pentru preocuparea pe care o aveți pentru copilașii de aici, care vor ajuta la dezvoltarea comunității locale, aici în Poiana Teiului, această comună frumoasă. Toată recunoștința lui Dumnezeu, sponsorului, partenerilor și voluntarilor în ceea ce înseamnă implementarea proiectului “O școală digitală la țară” în Poiana Teiului, județul Neamț”, a declarat Gabriela Istrate, Manager Proiect ADRA România.

“Astăzi am venit cu bucurie la Poiana Teiului. Consider că educația este unul dintre pilonii principali și așa ar trebui să fie privită de societatea noastră, pentru că nu putem să avem un mâine bun, dacă nu avem astăzi o educație de calitate. Sperăm ca elevii care vor folosi aceste echipamente șă-ți poată însuși cele mai bune și frumoase cunoștințe, în așa fel încât parcursul lor în viață, să aducă valoare în societatea noastră. Este o bucurie să fim astăzi la inaugurarea acestui proiect. Mulțumim lui Dumnezeu și celor care s-au implicat!”, a declarat Willy Cotruță, Coordonator proiecte ADRA pentru Moldova și Bucovina.

“Mulțumesc foarte mult pentru că m-ați inclus și pe mine în colectivul dumneavoastră. Într-adevăr acest proiect a fost o provocare și pentru mine, dar nu pot să nu recunosc că lucrurile au ieșit cum trebuiau să iasă, adică bune. Vă mulțumesc tuturor pentru colaborare și pentru munca extraordinară pe care ați depus-o. Să vă dea Dumnezeu numai lucruri bune și sănătoase!”, a declarat Alexandru Stama, Administrator finanțator unic în cadrul proiectului “O școală digitală la țară”.

Începând cu anul 1990, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare de care beneficiază întreaga populație. Conducându-se în proiectele asumate după motoul ”Dreptate. Compasiune. Dragoste.”, ADRA România aduce bucurie și speranță în viețile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor și a demnității umane. ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, organizația umanitară globală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, una dintre cele mai răspândite organizații neguvernamentale din lume, fiind activă în peste 118 țări și conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios, cu scopul de a sluji umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit.

ADRA România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings

Translate