Caută
Close this search box.

ADRA România încheie cu succes implementarea proiectului Casa ADRA finanțat de către Primăria Municipiului București

Finanțarea nerambursabilă din bugetul local al Municipiului București a activităților nonprofit de interes local pentru Casa ADRA, în valoare de 160.000 lei, a fost acordată pe o perioadă de 4 luni, începând cu luna septembrie 2021. Finanțarea a fost utilizată pentru acoperirea cheltuielilor curente ale centrului Casa ADRA, având ca scop reintegrarea socială a victimelor violenței în familie de pe raza Municipiului București, prin acordarea unor servicii sociale acreditate în regim rezidențial, precum găzduire și consiliere psihologică, juridică și socială.

Astfel, în perioada implementării, „Casa ADRA” a acordat 34 de pachete de servicii sociale lunare unui număr de 34 de victime ale violentei în familie, adulți și copii, respectând toate condițiile asumate prin cererea de finanțare. Obiectivele secundare propuse au fost atinse, chiar depășite în unele situații. Fiecare obiectiv a fost operaționalizat în activități, iar acestea s-au realizat în limitele impuse de Ghidul solicitantului.

În urma finanțării primite de către ”Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România” din partea ”Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București – DGASMB”, au fost atinse următoarele obiective:

  1. Asigurarea unui mediu sigur (adăpost, hrană, servici medicale, produse de igienă, îmbrăcăminte pentru copii) în cadrul centrului pentru 34 victime ale violenței în familie;
  2. Consilierea socială sau juridică a unui număr de 34 beneficiari, victime ale violentei în familie;
  3. Asistarea a 29 de victime ale violentei în familie în procesul de redobândire a independenței prin includerea în programe personalizate de consiliere psihologică;
  4. Îmbunătățirea calității serviciilor sociale oferite unui număr de 34 de victime ale violenței în familie prin realizarea de reparații curente, igienizări și înlocuirea obiectelor de cazarmament. 


„În teorie se vorbește mult despre parteneriatul public-privat, cât și despre cum ONG-urile pot completa eforturile pe care le fac instituțiile publice de asistență socială în vederea soluționării diferitelor problematici sociale, însă niciodată nu ne-am imaginat că aceste lucruri se vor concretiza atât de frumos pentru Centrul de Primire în Regim de Urgenţă a Victimelor Violenţei în Familie – Casa ADRA. Deși de-a lungul timpului am trecut prin diferite etape de accesare și acordare a finanțărilor, rezultatele și impactul acestor finanțări nu au întârziat să apară, motiv pentru care suntem foarte recunoscători. De asemenea, ne bucurăm de faptul că Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București – DGASMB valorifică experiența ADRA România în lucrul cu victimele violenței domestice și ne oferă un exemplu de practici bune în ceea ce privește parteneriatul public-privat”, a declarat Valentina Sturzu-Cozorici, Manager Proiect ADRA România.

Începând cu anul 2009, ADRA România conduce Centrul de Primire în Regim de Urgenţă a Victimelor Violenţei în Familie – Casa ADRA. Obiectivul acestui proiect este reintegrarea socială a victimelor violenței în familie prin adăpost, consiliere socială, consiliere psihologică, asistență medicală de urgență, hrană și îndrumare către un jurist. Viețile beneficiarelor găzduite în centru au fost schimbate pentru că au cunoscut un alt fel de a trăi: fără violență fizică, verbală, economică, psihică, sexuală și religioasă, bazându-se pe valori spirituale și cultivând obiceiuri sănătoase în alimentație, exercițiu fizic, instruire și recreere.

În perioada anilor 2009 – 2020, în cadrul proiectului ADRA Centrul de Primire în Regim de Urgenţă a Victimelor Violenţei în Familie – Casa ADRA, care se încadrează în domeniul de expertiză ”Lupta împotriva violenței în familie”, au fost asistate peste 2.447 de victime ale violenței în familiei, mame și copii, dintre care 979 au primit găzduire la ”Casa ADRA”.

Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România este licențiată pentru serviciul social ”Centrul de Primire în Regim de Urgență a Victimelor Violenței în Familie – Casa ADRA”. Decizia de acordare a licenței de funcționare a fost emisă de către Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, în urma evaluării documentației depuse și a vizitelor de verificare. Centrul este licențiat până pe 30.12.2025, în conformitate cu Legea nr. 197/2012 privind asigurarea calității în domeniul serviciilor sociale, cu modificările ulterioare.

În perioada anilor 2009 – 2020, suma investită de ADRA România pentru fiecare victimă a violenței în familie asistată de către ”Casa ADRA” a fost de 2.500 lei.

Fii alături de ADRA România și investește în lupta împotriva violenței în familie! Cei care doresc să se alăture echipei ADRA România în proiectul ”Casa ADRA” și să se implice o pot face prin:

  • donații materiale (în special produse de igienă, medicamente, dar și îmbrăcăminte), dar și prin
  • donații financiare în contul ADRA sau
  • donând chiar acum direct pe site-ul adra.ro/doneaza, pentru proiectul ”Casa ADRA”.
  • donând chiar acum 2 Euro prin SMS la numărul 8845 cu textul ”ADRA”.

ADRA România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate