Caută
Close this search box.

ADRA România înregistrează rezultate peste așteptări în urma implementării în anul 2021 a proiectului „Sprijină un copil în Africa!”

În 2021, în cadrul proiectului ADRA „Sprijină un copil în Africa” care se încadrează în domeniul „Asistarea Categoriilor Sociale Defavorizate”, au fost susținuți 231 de copii cu o masă caldă. Obiectivul proiectului, care constă în reducerea pragului de nesiguranță alimentară pentru copiii din cadrul campusului Matandany Secondary School, din Malawi, Africa, a fost atins cu succes în anul 2021.

Beneficiarii proiectului ADRA „Sprijină un copil în Africa” sunt elevii din Matandani Secondary School, Malawi, ale căror familii nu dispun de resurse financiare corespunzătoare pentru a le asigura educația școlară necesară și o alimentație adecvată vârstei lor. O parte dintre acești copii parcurg distanțe cuprinse între 5 și 10 kilometri pentru a ajunge la scoală, iar la distanța lungă se adaugă și faptul că de cele mai multe ori ei pleacă de acasă fără să fi servit micul dejun. Pentru acești copii, ADRA România a inițiat proiectul „Sprijină un copil în Africa!”, în colaborare cu Matandany Secondary School din Malawi, Africa, prin care elevilor li se acordă o masă caldă în fiecare zi de școală. De asemenea, o altă intervenție ADRA a constat în diversificarea alimentației elevilor din internatul campusului, suplinind alimentarea cantinei cu produse rar oferite copiilor, precum orez și pâine. De asemenea, ADRA a contribuit și la renovarea cantinei campusului, îmbunătățind condițiile de preparare și servire a meselor. 

„Desfășurarea acestui proiect este posibilă datorită celor care văd mai departe de problemele cu care ne confruntam în țara noastră. Departe de granițele țării noastre, deși pare greu de crezut, problemele globale adâncesc insecuritatea alimentară, aruncând milioane de persoane într-o criză alimentară greu de înțeles pentru noi. În tot acest context, copiii sunt victimele cele mai afectate. Acesta este motivul pentru care ADRA România apelează constant la diverși donatori și la finanțatori, astfel încât să contribuim la diminuarea acestei crize alimentare, pentru copiii din cadrul Matandani Secondary School”, a declarat Valentina Sturzu-Cozorici, Manager de proiect ADRA România.

„Considerăm ajutorul oferit de ADRA Romania acestui campus ca fiind unul foarte valoros și util, deoarece prin aceste resurse copiii și tinerii au putut beneficia de un meniu mai diversificat, de o sănătate mai bună și de performanțe academice mai ridicate. Pentru cei mai mulți dintre locuitorii țării noastre hrana nu este o problemă, însă pentru locuitorii Malawi lipsa hranei este o problemă frecvent întâlnită. Vă mulțumim în numele elevilor care beneficiază de ajutorul oferit și de mâna întinsă pe care ADRA România și colaboratorii săi au oferit-o acestui campus”, a declarat Daniel Răileanu, colaborator în cadrul proiectului „Sprijină un copil în Africa!”.

Cu toate că în țara noastră avem numeroase comunități marginalizate și excluse social, totuși există locuri îndepărtate cu situații mult mai grave. Siguranța alimentară este una din principalele probleme cu care se confrunta multe din țările din Africa, iar copiii sunt printre cei mai afectați. În urma diagnozei sociale realizate prin intermediul colaboratorilor ADRA în cadrul campusului Matandani Secondary School din Malawi, ADRA Romania a inițiat proiectul „Sprijină un copil în Africa” care a avut ca obiectiv acordarea unei mese calde copiilor care parcurg zilnic distanțe cuprinse intre 5 și 10 km până la scoală și care de cele mai multe ori nu au avut parte de o masă corespunzătoare înainte de a pleca de acasă.

Cei care doresc să se alăture echipei ADRA România pe viitor în proiectul „Sprijină un copil în Africa!” și să se implice, o pot face prin:

  • prin donații materiale, dar și prin
  • donații financiare în contul ADRA sau
  • donând chiar acum direct pe site-ul adra.ro/doneaza, prin specificarea proiectului la destinații sau
  • donând chiar acum 2 Euro prin SMS la numărul 8845 cu textul ”ADRA”.

Începând cu anul 1990, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare de care beneficiază întreaga populație. Conducându-se în proiectele asumate după motoul ”Dreptate. Compasiune. Dragoste.”, ADRA România aduce bucurie și speranță în viețile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor și a demnității umane. Furnizor de servicii sociale acreditat, ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, organizația umanitară globală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, una dintre cele mai răspândite organizații neguvernamentale din lume, fiind activă în peste 118 de țări și conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios, cu scopul de a sluji umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit.

ADRA România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate