Caută
Close this search box.

ADRA Romania le multumeste tuturor colaboratorilor

Ca de obicei, la sfârşit de an, am privit înapoi pentru a putea să-i mulțumim lui Dumnezeu și miilor de voluntari și parteneri care au venit alături de noi să construiască, să ajute, să educe, să finanțeze, să dezvolte proiecte mai presus decât ni le-am imaginat inițial.

Echipa ADRA România doreşte să vă mulţumească tuturor pentru întreaga implicare de care aţi dat dovadă prin voluntariat sau prin donațiile financiare. Dorim să vă mai mulțumim pentru rugăciunile pe care le-ați înălțat pentru noi și pentru oamenii pe care, cu ajutorul lui Dumnezeu, i-am putut sprijini să aibă șansa unei vieți mai bune. Rezultatele de până acum arată că multe rugăciuni s-au împlinit și multe altele așteaptă să se împlinească.

Ne amintim de „Bătălia de la Târlele” când peste 250 de voluntari au venit să reușească imposibilul. Să salveze oamenii care trăiau un coșmar, casele lor fiind acoperite complet de zăpadă. Cu ajutorul celor peste 700 de voluntari implicați în proiectul „Speranță mai presus de nămeți”, intervenția ADRA România în zonele afectate de zăpadă a început încă din primele zile prin oferirea de alimente de maximă necesitate și apă potabilă în valoare de peste 50.000 RON, axându-se ulterior în mod special pe deszăpezirea caselor celor afectați de căderile masive de zăpadă. Intervenția voluntarilor a ajutat peste 30 localități și 90 de case acoperite complet de zăpadă.

Tot la început de an, după multe intervenții și campanii, am mai învins într-o bătălie. De data aceasta în beneficiul victimelor violenței în familie.

O coaliție mai largă de organizații, printre care și ADRA cu campania „Dai în ea? Dăm în tine! Cu LEGEA!” au desfășurat pe parcursul anului 2011 mai multe acțiuni menite să convingă autoritațile de importanța acestor prevederi iar preşedintele României, Traian Băsescu a semnat în luna martie decretul pentru promulgarea Legii pentru prevenirea şi combaterea violenţei în familie care prevede în forma actuală introducerea ordinului de protecţie şi a ordinului de restricţie în acest domeniu ca mijloc de eficientizare a activităţii autorităţilor pentru susţinerea şi consilierea victimelor violenţei în familie.

Și dacă anul a început așa, nu se putea să nu aducă și o altă bucurie la sfârșitul anului, când, cu ajutorul lui Dumnezeu, am fost remarcați ca parteneri credibili și eficienți în domeniul combaterii violenței în familie. În urma unei Hotărâri a Consiliului General al Municipiului București, Primaria Generală, prin intermediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, s-a aprobat un acord de asociere cu ADRA România în vederea susținerii Centrului de Primire în Regim de Urgenţă Pentru Victimele Violenţei în Familie – Casa ADRA.

Dincolo de finanțarea extrem de importantă pentru Centru, în urma acestui parteneriat amplu, a fost realizat un sistem complex în sprijinul victimelor violenței în familie prin care toate necesitățile de bază sunt asigurate: locuințe protejate pentru o perioadă de până la șase luni, hrană, consiliere juridică și psihologică de specialitate, alături de oferirea unei noi perspective de viață prin intermediul unei echipe multidiciplinare provenită atât din rândul autorităților cât și din rândul organizațiilor nonguvernamentale.

Toate aceste servicii au fost mai bine promovate printr-o nouă campanie inedită împotriva Violenței în Familie care își propune să convingă femeile care suferă abuzuri să ia atitudine, să vorbească despre aceste tragedii și să anunțe autoritățile.
Un alt proiect implementat cu succes în acest an a fost „Grădini Roditoare” prin care ADRA Romania a încurajat dezvoltarea beneficiarilor ei, treptat acestia ajungand să se întrețină singuri.

Proiectul, realizat cu finanțarea ADRA Internațional si cu sprijinul colaboratorilor ADRA Romania care au ajutat la implementare, a constat în construirea unui numar de 24 de solarii pentru tot atatea familii atent selectate din judetele Brasov, Vaslui, Bacău, Iași, Neamț, Vrancea și Botoșani.

Tot în cadrul acestui proiect, în primăvară un grup de 25 de adolescenţi au ales sa îşi foloseasca o parte a vacanţei pentru a oferi ajutorul lor unui grup de familii aflate în Centrul Social de la Zărnești și au făcut posibil „înflorirea” acestui Centru.

Tot în acest an, Dumnezeu a oferit un nou impuls proiectului „Vreau la școală”. De la an la an acest proiect prin care ADRA Romania ajută copiii săraci dar cu rezultate bune la învațătură s-a dezvoltat în mod simțitor. Așa se face că, pentru anul școlar 2012 / 2013, ADRA Romania poate susține un număr de 270 de copii proveniți din majoritatea zonelor sărace ale țării.
Mai mult decât atât, cu ajutorul vostru, ADRA România a ocupat primul loc în competiția privind obținerea unei finanțări în cadrul programului de granturi Raiffeisen Comunități, ediția 2012, deși participau peste 200 de proiecte.

Grantul obținut asigură necesarul proiectului “Vreau la Școală” (unul dintre cele mai solicitante financiar) timp de trei luni, pentru 50, dintre cei 261 de copii incluși în proiect la nivel național.
Suntem recunoscători tuturor voluntarilor și celor care ne-au sprijinit activitatea în diverse forme dar în special lui Dumnezeu și sperăm ca următorul an să fie din nou o călătorie minunată alături de EL și plină de evenimente fericite.

Cu preţuire,
Echipa ADRA România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings

Translate